Ροή Αναρτήσεων

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία: Ένας αστυνομικός, μια γυναίκα ηλικιωμένη και η στολισμένη Αθήνα
Υπάρχουν οι αστυνομικοί που κόβουν πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού σε καρκινοπαθείς που επιστρέφουν από χημειοθεραπείες, σε εθελοντές αιμοδότες, σε γυναίκες που θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Υπάρχουν και οι αστυνομικοί που δεν κόβουν κλήσεις σε ηλικιωμένες που απλώς θέλουν να δουν την Αθήνα στολισμένη.


Τις τελευταίες μέρες, σχεδόν κάθε βράδυ, η πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη κόσμο. Πάει η «μετακίνηση 6» σύννεφο. Selfies στη στολισμένη Αθήνα δίνουν και παίρνουν στα social media. Δεν είναι μόνο οι νέοι που θέλουν να απολαύσουν τη στολισμένη Αθήνα. Είναι και κάποιοι που ίσως να το έχουν μεγαλύτερη αγάπη. Όπως η κυρία της χριστουγεννιάτικης ιστορίας μας.

Την έφερε στο φως με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο τροχονόμος στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και αντιπρόεδρος της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινός Παυγιάλας. Είναι ο εκ των πρωταγωνιστών της χριστουγεννιάτικης ιστορίας.

Ο Φωτεινός Παυγιάλας έκανε υπηρεσία χθες το βράδυ. Κάποια στιγμή, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο. Οδηγός μια ηλικιωμένη γυναίκα. Δίπλα της, στη θέση του συνοδηγού, μια πατερίτσα. Όταν ο τροχονόμος της ζήτησε να δει το έντυπο μετακίνησης ή το μήνυμα στο 13033, η γυναίκα του απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια: ήθελε να δει τη στολισμένη Αθήνα. «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε», του είπε. Και όταν στο χαρτί που ανέβασε ο αστυνομικός στο Facebook, αναγράφεται αυτό ακριβώς.

«Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) «παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη»! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί», γράφει ο αστυνομικός. Αλλά δεν είναι από εκείνους που κόβουν πρόστιμα για οποιοδήποτε λόγο. Κι ας μην ήταν προβλεπόμενη η μετακίνηση της γυναίκας.

Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα «δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στόλισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε».

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φώτο, έχει τικάρει το Β6 «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε...

Δείτε περισσότερα
357
66
19

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.