Ροή Αναρτήσεων

Ξύπνησες μνήμες παλιές ο σημερινός ανεμοστρόβιλο στον Αστακό



Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Οκτωβρίου 1934 και η Δυτική Ελλάδα δέχονταν ένα ισχυρό πλήγμα με την μανία ενός ισχυρού ανεμοστρόβιλου να σκορπά τον θάνατο σε τρία άτομα…
Ένα περιστατικό όπου ένας μεγάλος ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης και έπειτα εισήλθε στην Αιτωλοακαρνανία στην περιοχή του Αστακού προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40 με αποτέλεσμα να φέρει βαρύ πένθος στη τοπική, και όχι μόνο, κοινωνία.
Με «παράστημα» που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 χλμ. πάνω από το έδαφος και ταχύτητα περιδίνησης αέριων μαζών μεγαλύτερη από 200 χλμ., υψώνοντας σαν πούπουλο ολόκληρα νοικοκυριά πλήττουν συχνά την Ελλάδα κι όταν συμβαίνει ισχυροί και καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σπέρνουν τον τρόμο σε όλη την επικράτεια.
Όπως έγινε και στον, μέχρι σήμερα, πιο καταστρεπτικό σίφωνα στην Ελλάδα στις 18 Οκτωβρίου 1934. Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος σίφωνας που δημιουργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης, εισχώρησε στην Αιτωλοακαρνανία, χτυπώντας την περιοχή του Αστακού και προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.