Ροή Αναρτήσεων

Δημοτική Παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου: Σχετικά με το Εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων     

Σεβόμενοι τη θέση και το ρόλο μας αλλά και το θεσμικό καθήκον μας ως αντιπολίτευση απέναντι στο τόπο και τους πολίτες του Ξηρομέρου, επανερχόμαστε όσον αφορά την πρόταση με εισήγηση στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο προς τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου που αφορά την ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Παρακαλούμε εκ νέου τη δημοτική αρχή, να ενεργήσει θεσμικώς προς τα προϊστάμενα Υπουργεία και λοιπούς φορείς κλπ, σύμφωνα με τις προτάσεις μας ή όπως θέλει αποφασίσει η ίδια, με σκοπό την επαύξηση των πιθανοτήτων να προκριθεί η περιοχή μας για την κατασκευή του υπόψη εργοστασίου και συναφών βιομηχανικών εγκαταστάσεων υποστήριξης.Η παράταξη αντικρούει σφόδρα την κατηγορία από τη δημοτική αρχή, ότι με την εισήγησής μας στο Δ.Σ για εκδήλωση ενεργειών, δημαγωγούμε βασιζόμενοι σε φήμες. Δεν δημαγωγούμε, Αγωνιούμε!! Προτείνουμε-ελέγχουμε αλλά και συμβάλουμε στο έργο της δημοτικής αρχής όπου απαιτείται, όπως πράττουμε και σήμερα με κάθε καλή πίστη, χωρίς μικροπολιτικές κλπ. Και φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε μοιρολατρικές απαντήσεις όπως «30 χρόνια τώρα ακούμε για επενδύσεις που αφορούν την περιοχή και τη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. και τίποτα δεν έχει γίνει» Να αγωνιστούμε προς κάθε κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις μας.Τονίζουμε ότι όλες οι παρατάξεις τον ίδιο σκοπό υπηρετούν: Το καλό των δημοτών, την ανάπτυξη του τόπου και την παροχή ελπίδας και προοπτικής εργασίας στους άνεργους νέους και νέες μας, ανεξάρτητα των διαφορετικών πολιτικών και προγραμμάτων.

Η αφορμή για την έκδοση νέου δελτίου τύπου, είναι ότι δεν πέρασαν δύο μέρες από τη συνεδρίαση του Δ.Σ του δήμου, και ενώ προβλέψαμε στην εισήγησή μας, ότι θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται δήμοι, φορείς κλπ για το τόπο τους, επιβεβαιωθήκαμε, διαβάζοντας στα ιστολόγια (μπλογκ) ΤΗΕBEST Πατρών, patrasTimes καθώς και του νομού μας Agrinionews, αλλά και σε άλλα, ότι ήδη θεσμικοί φορείς ενεργούν για τη διεκδίκηση της επένδυσης, για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Πάτρα. Ήτοι:"Σε κοινή ανακοίνωση του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών του προέδρου του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) και του Διευθυντού του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ), αναφέρουν πέραν των άλλων ότι… «….ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να διεκδικήσουμε αυτή την εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την περιοχή μας, η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, θα μεγεθύνει το οικοσύστημα υποστηρικτικών επιχειρήσεων, θα προσφέρει στο Πανεπιστήμιο και στα Ινστιτούτα ευκαιρίες αξιοποίησης του ερευνητικού έργου τους, θα αναδείξει τις δυνατότητες του λιμανιού της πόλης μας και θα συμβάλλει εν κατακλείδι με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας..» Μάλιστα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «…Το κάλεσμα προς τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε μέσω κοινής επιστολή την οποία απέστειλαν ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδος, ο ΌΛΠΑ και το ΙΝΒΙΣ, στην οποία περιγράφονται οι δυνατότητες της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά λόγω του πανεπιστημίου, της γεωγραφικής θέσης, του λιμανιού, των συνδυασμένων μεταφορών, τις ερευνητικές δυνατότητες που υπάρχουν...»Οι πιο πάνω, συσκέφτηκαν ορθώς? Βεβαίως. Και ορθώς πράττουν? Βεβαιότατα. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αν όντως τελικά δεν αποφασιστεί κατασκευή εργοστασίου στην Ελλάδα. Αν τελικώς γίνει και αν επιλεγεί η περιοχή των Πατρών, θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα, αφού ενήργησαν γρήγορα και έγκαιρα πριν παρθούν οι αποφάσεις επιλογής τόπου από τη Κυβέρνηση και την εταιρεία. 

Πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ενέργειες ανά την Ελλάδα είτε από φορείς είτε από αυτοδιοικητικούς οργανισμούς για τον τόπο τους…..και καλά θα κάνουν.

Εμείς? Θα συνεχίζουμε να παραμένουμε σε υπανάπτυξη σε σχέση με Πάτρα, με Καβάλα, με Βόλο, με Πτολεμαϊδα κλπ κλπ?? Αστακός 23/12/2020Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής ΠαράταξηςΑναζωογόνηση Ξηρομέρου

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΣΤΆΊΚΟ όταν τα Ελληνικά λιμάνια δίνονται-νομιμα- σε ξένους επενδυτές για εεκμετάλλευση, μπορεί οι κατά τόπους δήμοι να έχουν πολιτικό λόγο για την ανάπτυξη των Ελληνικών λιμένων ?

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει δικαίωμα για έκφραση πολιτικού λόγου με επιχειρήματα και να πιέσει τη κυβέρνηση να επιλέξει τη υποβαθμισμένη περιοχή μας με οφέλη για το δήμο και τους δημότες?

Ανώνυμος είπε...

Σύνελθε επιτέλους σύνελθε.
θα πάει ο δήμο μας να μιλάει και να συζητάει για την ιδιοκτησία άλλων ?

Ανώνυμος είπε...

Τι παρακαλάτε κύριε Στάικο, με όλα αυτά που γίνονται από τον δήμο και ιδιαίτερα τον δήμαρχο για την ΠΟΑΥ προς τα υπουργεία, γελάνε όλοι μαζί του, νομίζετε ότι από εδώ και πέρα θα τον παίρνουν στα σοβαρά; Ούτε που θα ασχολούνται μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλέ μου φίλε το εργοστάσιο δεν γίνεται στο λιμάνι .
Μην κάνετε αυτό το λάθος άθελα σας .!
Το λιμάνι του Πλατυγισλιού έχει το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα από όλα τα άλλα λιμάνια της Χώρας ,αφού διαθέτει και έκταση τριών χιλιάδων στρεμμάτων αν δεν κάνω λάθος στον αριθμό για οικόπεδα ,προκειμένου εκεί να γίνουν εργοστάσια όπως αυτό και επιπλέον έχει με νόμο που έχει πάρει ΦΕΚ την έγκριση ως ελεύθερης τελωνειακής ζώνης για να αποφεύγονται διπλές φορολογίες και ΦΠΑ ,πράγμα που το κάνει εξαιρετικά ανταγωνιστικό για τέτοιες επενδύσεις .!!!
Τα γνωρίζατε αυτά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ;;;;
Να είστε καλά με ευχές για χαρούμενες γιορτές .
Με τιμή
Dr.Παναγιώτης Σταικος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

Ανώνυμος είπε...

Αφού κ Στάίκο έχει τόσα καλά και πλεονεκτήματα
Τότε γιατί το εγκατέλειψαν οι κυβερνησεις στην μοίρα του
το λιμάνι του Πλατυγισλίου.
τόσοι ανίκανη πολιτική ασκούσαν.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν σου αρέσει ο νύν δήμαρχος
ας πάει στα υπουργεία ο πρώην δημαρχος που έχει κύρος.

Ανώνυμος είπε...

και δεν χανει και τιποτα να βρεί και το κουμπάρο.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ειναι καλλιτερα σε αυτα τα 2-3 χιλιαδες στρεμματα
να αποδεχθούμε και να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων ?
Τουλάχιστον κ Στάίκο να γινει ένα κκοινωνικό καλό.

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτη επειδή μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις μας είχαν ξεχασμένους πρέπει να αντιδρασουμε καθώς γράφει ο Στάικος. Τα λέει μελετημενα.Γιατρε αυτη τη γραφή σου θελουμε.

Ανώνυμος είπε...

κοινωνικό

Ανώνυμος είπε...

Νάξερες πόσα λιμάνια και εκατομμυρια στρεμματα είναι χερσα και αναξιοποίητα
τι νομιζεις οτι το λιμάνι του Αστακού είναι το κέντρο του κόσμου ?
αϊ μυαλό που κουβαλάς.

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί ξανάρχονται απο την Γερμανία
Και φέρνουν δώρα και λεφτά με την τεχνολογία.

Ανώνυμος είπε...

Ας συνέλθουν άλλοι. Όπως ο δήμος καλά κάνει και μιλάει για τις ιχθυοκαλλιέργειες που είναι άλλων αλλά δεν τις θέλουμε τώρα δε πρέπει να μιλάει για κάτι ιδιωτικό αλλά θετικό. Ας συνέλθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μας ωραίοι είμαστε εμείς εκεί στον Άγρι λο
αμάξια ηλεκτρικά θέλουμε τους πρόσφυγες του πολέμου τους θέλουμε
ή δέν τους θέλουμε.
Μπράβο μας και σ' ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Είδες εκεί σ' εκείνο το Χωριό στην Στάνου στην Αμφιλοχία.
Τώρα που δεν πήγαν οι πρόσφυγες. Σώθκανοι οι Αμφιλοχιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Τι να συνέλθουμε. δεν βλέπεις πως μας έκανε η επίδημία. ?
να μην μπορούμε ούτε τοσο δά να πλησιάσουμε ο ένας τον αλλον
κι' να κβιντιάσουμε. πρωτοφανές στα ενκόσμια χρονικά.

Ανώνυμος είπε...

Όλο βόλτες πάνε κι' ξεσκάνε στη λίμνη στον Άγριλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή να γίνει στο Πλατυγιαλι.Ποσο μπροστά ο Στάικος....

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανε και κατέθεσε μια ερώτηση.
Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα να ρωτησει το ΠΑΣΟΚ
τί έκανε για το Πλατυγιάλι τόσα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησης
Και μετά να ρωτήσει τους συναδέλφους του βουλευτές των άλλων κομμάτων ?

Ανώνυμος είπε...

Και ο δε πρώην δημαρχος Αστακού κος Στάϊκος να ρωτήσει πρώτα
Και το ΠΆΣΌΚ και το Ποτάμι και την Ν.Δ. και να μας πεί
για ειναι και λίγο ενημερωμένοι πληρως και σωστά
οι νέοι του Ασταακόύ κι' εμεις των γύρω κοινοτήτων του Αστακού.

Ανώνυμος είπε...

Και γώ σύντροφε Στάϊκο και συντρόφισσες να ρωτήσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική ευθύνη λοιπόν για το Πλατυγιάλι και την ανάπτυξη του
είχαν όλα τα κυβερνητικά κόμματα.που εμείς όλοι ψηφίζαμε.
Και άντε πάλι απ' την αρχή εται να βρισκόμαστε σε κουβέντα.
Χρόνια Πολλά !

Ανώνυμος είπε...

ΦΊΛΕ 11,45 σε κουβέντα να βρισκόμαστε και να πέφτει και κανενα ψηφαλάκι.

Ανώνυμος είπε...

ότι δηθεν ενδιαφερόμαστε για το λαό.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.