Ροή Αναρτήσεων

Lockdown: Ανοίγουν τα γυμνάσια παντού και τα λύκεια στις μη κόκκινες περιοχές - Με ραντεβού στα καταστήματαΠολύωρες είναι οι συζητήσεις, της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αποφάσισε να εισηγηθεί νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική και για μερικές ακόμη περιοχές της χώρας, όπου παρατηρείται με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού. Οι εισηγήσεις των ειδικών αποφασίστηκαν καθώς η "υποεπιτροπή" των επιδημιολόγων αποφάνθηκε χθες το βράδυ, ότι η περιοχή πλέον πρέπει να ενταχθεί στις "κόκκινες.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την επιδημία, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά είναι:
Σχετικά με τα γυμνάσια και λύκεια, η κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές ότι επιδίωξη της είναι τα σχολεία να είναι ανοικτά. Όμως λόγω της ανόδου των κρουσμάτων αυτό δεν γίνεται άμεσα στις κόκκινες περιοχές όσον αφορά στα λύκεια
Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο τα καταστήματα επιστρέφουν στη διαδικασία click in shop. Το μέτρο θα έχει άμεση εφαρμογή μάλλον από αύριο Σάββατο 30/1

Όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών η επιτροπή δεν φαίνεται να εισηγείται τη διεύρυνση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18.00 έως τις 5 το πρωί αλλά να παραμείνει ως έχει δηλαδή απαγόρευση από τις 9 το βράδυ.


Οι αιτίες που η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προχώρησε στις συγκεκριμένες εισηγήσεις έχουν να κάνουν με την άνοδο των κρουσμάτων. Ειδικότερα:

Ο κυλιόμενος 7ημερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε στα 625, όταν μια ημέρα πριν ήταν 595, στις 26/1 ήταν 546 και στις 22/1 ήταν 463, παρουσιάζει δηλαδή μια πολύ μεγάλη αύξηση, η οποία αποδίδεται στην Αττική.


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε προχθές ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κύριος Νίκος Σύψας, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στην Αττική υπολογίζεται στο 0,98%, αλλά αποτυπώνοντας την εικόνα της επιδημίας μερικές μέρες πριν και σήμερα εκτιμάται πάνω από το 1 γεγονός, επίπεδο που συνήθως σημαίνει συναγερμός.

Παράλληλα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν φαίνεται να υποχωρεί καθώς με βάση και τις αναφορές του Υπουργού Βασίλη Κικίλια οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 63%. Να αναφέρουμε δε ότι τις τελευταίες ημέρες σε σύνολο χώρας έχει ανατραπεί η ισορροπία εισαγωγών σε σχέση με τα εξιτήρια στα νοσοκομεία, καθώς για παράδειγμα στις 27/1, είχαμε 135 νέες εισαγωγές και 111 εξιτήρια λόγω ίασης και χθες επίσης 135 εισαγωγές και μόνο 100 εξιτήρια.

Επίσης σταθερά ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ λόγω covid είναι περίπου 140 στην Αττική το τελευταίο τριήμερο, ήτοι το 50% του συνόλου, ενώ σημειώνεται και μικρή άνοδος των νοσηλευομένων συνολικά στην Επικράτεια, σε απλές κλίνες, που έχουν φτάσεις τους 1040.

πηγή:news247.gr


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.