Ροή Αναρτήσεων

Νικόλαος Ζώγας: Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες, με λόγια απλά, καθαρά και συγκεκριμένα!




Η ΠΟΑΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζήτηση, έχει προκύψει πριν από πολυ καιρό και φυσικά εν γνώση της πρώην αλλά και της νυν Δημοτικής Αρχής.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που εγινε την 17η του περασμένου Αυγούστου στην αίθουσα του Δ.Σ. αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα να συνυπάρξουμε με τις ιχθυοκαλλιέργειες, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή να ΜΗΝ τοποθετηθούν νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού- Μύτικα.


Σε επόμενη συνάντηση στην αίθουσα του Δ.Σ. ορίστηκε η επιτροπή αγώνα με πρόεδρο τον Δήμαρχο Ξηρομερου κύριο Τριανταφυλλάκη και μέλη, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους φορέων και δημοτών.


Στη συνέχεια πραγματοποιηθηκε συνάντηση με τα μέλη αλλά και όλους όσοι ήθελαν να παρεβρεθούν, καθώς και με τον εκπρόσωπο των ιχθυοκαλλιεργειών τον κύριο Ντουραλιά, ο οποίος θα ενημέρωνε τα μέλη για την ίδρυση της ΠΟΑΥ και θα δεχόταν τυχόν ερωτήσεις που αφορούσαν το θέμα.
Η θέση των ιχθύοκαλλιεργειων ήταν θετική να προχωρήσουμε σε συζητήσεις και οι δυο πλευρές, χαράζοντας τις κόκκινες γραμμές.
Η ερώτηση που έκανα στον κύριο Ντουραλιά ήταν αν ήταν διατεθειμένοι από πλευράς τους να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων στην υπηρεσία ΣΤΕ του υπουργείου.
Η απάντηση του ήταν: Ασφαλώς και είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με τους νομικούς μας και νομικούς σας συμβούλους.


Έπειτα τον λόγο πήραν άλλα μέλη της επιτροπής ολοκληρώνοντας την συζήτηση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.




Από εκεί και έπειτα εγώ δεν συμμετέχω στην Επιτροπή αγώνα ως μέλος διότι τότε με εκπροσωπούσε ο αρχηγός της παράταξης.


Στην πορεία της επιτροπής του αγώνα διαπίστωσα ότι κάποια μέλη της επιτροπής επιθυμούν να φύγουν οι υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες από τον τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται...


Και αναρωτιέμαι , υποθετικά, αν σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αραγε κάποιο σχέδιο Β ´ που θα έχει άμεση αποκατάσταση των εργαζομένων στο θέμα της εργασίας;;;


Ναι μεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού στον τόπο μας λόγω φυσικού κάλλους, όμως δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς τις κατάλληλες υποδομές όπως η δημιουργία μαρίνας, βιολογικός καθαρισμός, τουριστικά καταλύματα, οδικό δίκτυο και άλλα πολλά...


Επομένως αν φύγουν αυτή τη στιγμή οι ιχθυοκαλλιέργειες σε πόσο βάθος χρόνου οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν εργασιακά και που;


Έχετε υπολογίσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας; Αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται χρόνια εκεί έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους και έχουν δημιουργήσει υποχρεώσεις.


Λάβετε υπόψιν σας όλες τις παραμέτρους με ότι αυτό συνεπάγεται και προχωρήστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων.




Η Λύση που προτείνω είναι να γίνει σύγκληση όλων των αρμοδίων φορέων με τους εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργειών συζητώντας για μια βιώσιμη λύση συνύπαρξης, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές.






Με τιμή




Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου




Νικόλαος Ζώγας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημοτικέ σύμβουλε του δήμου μας και αξιότιμε συμπατριώτη μας Κ. Νίκο Ζώγα
Η δημοκρατία μας λειτουργεί με θεσμούς και με σαφήνεια οριοθετημένες
οι αρμοδιότητες ανά θεσμό της δημοκρατίας μας.
Τόσο το αίτημα για την επέκταση επενδυτικών δραστηριοτήτων και μέσω της προτεινόμενης/χωροθέτησης της ΠΟΑΥ, όσο και το αίτημα της τοπικής μας κοιγωνίας για επιμελέστερη επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ, βρίσκονται και τα δύο αιτήματα στους ανώτατους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς της πολιτείας μας προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Εάν στο χρονικό μεσοδιάστημα και μέχρι ότου ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις της πολιτείας μας, απαιτηθεί η επαναδιατύπωση του αιτήματος
της τοπικής μας κοινωνίας για επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ, προτάσεις θεσμικού χαρακτήρα αυτονόητο είναι ότι είναι για το συνολο
της τοπική μας κοινωνίας ευπρόσδεκτες.
απλός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης του δήμου μας:
《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

Ανώνυμος είπε...

Πες ρε Νίκο δικαιώθηκε ο διαχειριστής του dragamesto.gr

Ανώνυμος είπε...

Αχχαχχα πρώτη φορά βλέπω σε ένα blog τόσους χοντρούς να γράφουν.....
Άλλος από Ελλάδα άλλος από Ανατολή άλλος από Αφρική............
Παιδιά ΦΑΊΝΕΣΤΕ....ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.