Ροή Αναρτήσεων

Παναιτωλικάρα απ’ τα παλιά με καρδιά Τίτορμου, 0-1 στον Πας




Τους κόπους ολόκληρης της σεζόν έπαιζε ο Παναιτωλικός απόψε στα Γιάννενα. Οι αγρινιώτες του Τρ. Δέλλα καλούταν να πάρουν τη νίκη κόντρα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά Πας Γιάννινα προκειμένου να βάλουν γερές βάσεις για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές ομοιότητες με αυτό προ δύο εβδομάδων στο Βόλο με τον Παναιτωλικό να καλείται να κερδίσει μια καλή ομάδα που όσο αδιάφορη κι αν ήταν, σίγουρα δεν θα χαριζόταν.

Η επανεμφάνιση του Ντάλσιο σε ρόλο αριστερού οπισθοφύλακα ήταν η μίνι έκπληξη του Τρ. Δέλλα στο αρχικό σχήμα που παράταξε στο τερέν, ενώ η άλλη μίνι έκπληξη ήταν αυτή του Αριγίμπι με τον έλληνα τεχνικό να τον αφήνει στον πάγκο, επαναφέροντας στην ενδεκάδα τον Μπαρμπόσα.
Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός και θέλησε να ελέγξει το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Στον αντίποδα ο Πας προσπάθησε να πάει το ματς στη δύναμη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια πολύ σκληρά μαρκαρίσματα από πλευράς γηπεδούχων που είχε ως αποτέλεσμα συνεχόμενους τραυματισμούς παικτών του Παναιτωλικού και αντίστοιχες διακοπές του αγώνα, μόλις στα πρώτα λεπτά.

Η συνέχεια ανήκε εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα του Δέλλα που επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της (κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από τον Παναιτωλικό στα εκτός έδρας παιχνίδια), ψάχνοντας το γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου με τον Οικονομόπουλο να παίρνει κυριολεκτικά τη μπουκιά απ’ το στόμα του Μεντόσα που ήταν έτοιμος να πυροβολήσει τον Λοντίγκιν.

Φαινόταν πάντως ξεκάθαρα ότι ο Παναιτωλικός πατούσε πολύ καλά στο τερέν έχοντας τους περισσότερους παίκτες του σε καλή μέρα και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Δράστης ο Μπαρμπόσα που εκμεταλλεύτηκε σέντρα ακριβείας «αλά – Πίρλο» του Ντάλσιο και βγαίνοντας μόνος στο δεύτερο δοκάρι με υπέροχη κεφαλιά άνοιξε το σκορ (20’, 0-1).

Ο Παναιτωλικός είχε ήδη πάρει αυτό που δικαιούταν, όντας κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε ένα Πας που δεν είχε τις λύσεις και αδυνατούσε να απειλήσει τον Κνετ.

Οι δυο μεγάλες ευκαιρίες του Ντουάρτε μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (34’, 38’) ήταν οι φάσεις που θα μπορούσε ο Παναιτωλικός να πετύχει και δεύτερο γκολ γινόμενος το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, και ο Πας στη μοναδική του φορά που απείλησε (39’) λίγο έλλειψε να τιμωρήσει τους αγρινιώτες που σώθηκαν από το κάθετο δοκάρι σε κοντινή παρέμβαση του Κωνσταντόπουλου που πρόλαβε τον Οικονομόπουλο ο οποίος πάντως φάνηκε να είναι εκτεθειμένος, με τη φάση πάντως να μην ελέγχεται από το varκαι το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.



Με μια ακόμη απόκρουση του Λοντίγκιν (είχε προηγηθεί και αυτή στη φάση του 38’) τελείωσε το πρώτο μέρος με τον πορτιέρο του Πας να διώχνει το φάουλ από τα πλάγια του Μπαρμπόσα με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται και τον Παναιτωλικό να παίρνει αυτό που δικαιούται, το προβάδισμα στο σκορ.




Η είσοδος του Κρίζμαν με την έναρξη της επανάληψης από πλευράς Γιαννίκη και η αλλαγή σχηματισμού της ομάδας των Ιωαννίνων σε 4-4-2 έκανε τον Πας πιο επιθετικό με τον Παναιτωλικό να βρίσκεται σε θέση άμυνας από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να κλείσουν τον Παναιτωλικό στην περιοχή του και να γίνουν απειλητικοί. Ωστόσο ήταν μια ανούσια υπεροχή του Πας απέναντι σε ένα Παναιτωλικό που ήταν «μπετόν» και δεν επέτρεπε απειλές προς την εστία του Κνετ.

Με τον Εντινγκά να κάνει συγκλονιστικό ματς καθαρίζοντας όλες τις φάσεις στο χώρο του κέντρου, τον Μεντόσα να κάνει επίσης τρομερό παιχνίδι κερδίζοντας πολλά φάουλ και κατοχές, την άμυνα να είναι τόσο απροσπέλαστη όσο και αλάνθαστη (Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος ήταν ανίκητοι στο ψηλό παιχνίδι και στις προσωπικές μονομαχίες), τον Ντίας να κάνει τη γνωστή κατάθεση ψυχής και τον Μανθάτη να είναι για άλλο ένα ματς τουλάχιστον συγκινητικός, ο Παναιτωλικός απόψε κι αφού είχε προηγηθεί, δε γινόταν να αφήσει τη νίκη να του ξεφύγει από τα χέρια.

Ο χρόνος κυλούσε αργά και βασανιστικά χωρίς φάσεις, η ομάδα του Δέλλα κρατούσε γερά το υπέρ πολύτιμο γκολ του Μπαρμπόσα και ως το φινάλε δεν υπήρξε απειλή από πλευράς γηπεδούχων.

Κάποια βεβιασμένα γεμίσματα δεν είχαν τύχη μιας και απόψε ο Παναιτωλικός ήταν ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και το λυτρωτικό σφύριγμα του κ. Παπαδόπουλου επικύρωσε και τυπικά την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη που πιθανώς να σημαίνει και παραμονή.

Ο Παναιτωλικός απόψε απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ψάχναμε απόψε να βρούμε κάποιον που να υστέρησε και… ακόμη τον ψάχνουμε. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ο Παναιτωλικός απόψε κέρδισε. Γιατί όλοι του οι παίκτες αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη για ένα μεγάλο εκτός έδρας διπλό, τα έδωσαν κυριολεκτικά όλα. Κι αν πιο πάνω αναφερθήκαμε στους μισούς αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Όλοι τα έδωσαν όλα. Ακόμα και ο έχων ακούσει τα εξ’ αμάξης φέτος Ντάλσιο, απόψε ήταν εξαιρετικός έχοντας ως χαι – λάιτ την σέντρα διαβήτη στο κεφάλι του επίσης συγκλονιστικού και σκόρερ Μπαρμπόσα.

Άριστη διαχείριση και από τον Τραϊανό Δέλλα που έστησε την ομάδα του όπως έπρεπε και κράτησε το πολύτιμο γκολ χωρίς να απειληθεί στην επανάληψη.

Πλέον ο Παναιτωλικός κρατά την τύχη στα χέρια του. Είναι καβάλα στο άλογο της παραμονής! Ανάλογα και με τα αποτελέσματα των υπολοίπων… μελλοθανάτων, πιθανώς μια νίκη επί του Ατρόμητου στο Αγρίνιο να του εξασφαλίζει κατά μεγάλο ποσοστό και την παραμονή. Στη χειρότερη πάντως, θα έχει αποφύγει την τελευταία θέση.

Κι όλα αυτά, ενώ πριν δυο εβδομάδες όλοι, όλοι ΜΑΣ, τον είχαμε περίπου ξεγραμμένο. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά μας. Η ίδια η ομάδα να μας διαψεύδει πανηγυρικάθυμίζοντάς μας πως ο Τίτορμος ο Αιτωλός δεν παρατά ποτέ τις μάχες. Ακόμη κι αν αυτές μοιάζουν περίπου τελειωμένες. Μένει, να ολοκληρωθεί η δουλειά…

Συνθέσεις: 

Πας Γιάννινα:Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος (κιτρ.), Οικονομόπουλος (46’ Κρίζμαν), Παντελάκης, Κάργας (κιτρ.), Κάστρο, Ντομίνγκεθ (64’ Παμλίδης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (κιτρ. 64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Δούμτσης)

Παναιτωλικός:Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Μανθάτης (79’ Ματσόλα), Εντινγκά, Ντίας, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Μπαρμπόσα, Βέργος (79’ Μαλής)

Π.Κ.

πηγή:agrinionews

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.