Ροή Αναρτήσεων

Σπύρος Κουντούρης: Σε Δήμος Δραγαμέστου θα μετονομαστεί ο Δήμος Ξηρομέρου





Έντονες αντιδράσεις για τις νέες αλλαγές που προωθεί το Υπ. Εσωτερικών.

Μάκης Βορίδης: Οι αλλαγές θα προχωρήσουν.

Σπ. Λιβανός: Θ΄ αποφασίσουν οι κάτοικοι του Ξηρομέρου


Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Το καλοκαίρι θα πραγματοποιήσουμε δημοψήφισμα για το νέο όνομα!


Νέο όνομα αναμένεται να πάρει το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Ξηρομέρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των νέων αλλαγών που προετοιμάζει η κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι δήμοι της χώρας θα συγχωνευτούν εκ νέου και θ΄ αλλάξουν όνομα, ενώ κάποιες Περιφέρειες θα μεγαλώσουν, αφού θα ενωθούν με μικρότερες.




Έως τώρα και εάν , φυσικά, δεν αλλάξει κάτι στην πορεία από τις αντιδράσεις, το όνομα που προκρίνεται, για να πάρει ο Δήμος Ξηρομέρου, είναι Δραγαμέστου.




Άλλωστε, όπως ανέφεραν παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, αυτό το όνομα είχε παλαιότερα η περιοχή και μάλιστα, στους παλιούς χάρτες των ναυτικών, ο κόλπος του Αστακού αναφέρεται ως Δραγαμέστου.




Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε δε, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλάζει και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει αυτόνομη Περιφέρεια, παίρνοντας τα νησιά Λευκάδα και Κεφαλονιά.




Κάτι ανάλογο θα γίνει με τη Ζάκυνθο, η οποία θα ενσωματωθεί στο νομό Αχαϊας και η Κέρκυρα στο νομό Θεσπρωτίας. Με αυτές τις αλλαγές, καταργείται, όπως είναι αναμενόμενο, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων.




Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από την περιοχή του Αστακού έχουν εκφραστεί , σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα , οι πρώτες αντιδράσεις για το νέο όνομα του Δήμου Ξηρομέρου.




Οι μόνοι που είναι χαρούμενοι είναι οι κάτοικοι από το χωριό Καραισκάκης, αφού ο νέος Δήμος θα πάρει το παλιό όνομα του χωριού. Τα χωριά του Ξηρομέρου όμως αντιδρούν.




Αντιδράσεις υπάρχουν από Μύτικα, Κανδύλα και Αρχοντοχώρι, με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να λένε ότι δεν είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος Δήμος, να πάρει το όνομα ενός μικρού χωριού, όπως είναι το Καραισκάκης.




Τα παράπονα όλων έφτασαν έως το γραφείο του Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος ανέφερε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και γι΄ αυτό θα πρέπει ν΄ αποφανθεί, με δημοψήφισμα, ο λαός της περιοχής.




Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, τόνισε ότι θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το νέο όνομα.




Σε ερώτηση για το πότε είναι προγραμματισμένο, ανέφερε γύρω στις 10 του Αυγούστου, που θα έχουν έλθει στην περιοχή για διακοπές και οι ετεροδημότες, ώστε να έχουν και εκείνοι τη δυνατότητα να εκφραστούν, μέσω της κάλπης, για το νέο όνομα του Δήμου.




Παράλληλα, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα, ώστε να ψηφίσουν και οι δημότες του Ξηρομέρου που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.




Όπως είπε, θα είναι και μία πρόβα για το πως θα γίνει η όλη διαδικασία της ψηφοφορίας στις εθνικές εκλογές, αφού, όπως είναι γνωστό, με το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί, θα ψηφίζουν και οι Έλληνες του εξωτερικού.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ιδέα και ακόμα καλύτερα θα ήταν αφού και εάν θα είμαστε σε μια περιφέρεια με το δύο νησιά Κάλαμος και Καστός να γίνουμε μαζί και ένας δήμος.

Ανώνυμος είπε...

Η τριάδα των Ιόνιων πανέμορφων νησιών μας
Άτοκος Κάλαμος Καστός ομορφαίνουν την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Των Ιόνιων πανέμορφων νησιών μας η τριάδα
Άτοκος Κάλαμος Καστός ομορφαίνουν την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ!!! ΤΙ ΩΡΑΙΑ!!!
ΣΑΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΆΤΙΚΟ ΌΝΕΙΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε δεν ξερω αν ειναι ψεμα. εγώ παντως το πίστεψα ότι δέν είναι ψεμα.
πάντα πίστευα ότι επειδή είμαστε στον ίδιο χώρο με τα δύο νησιά εξυπηρετεί καλύτερα τις καθημερινες αναγκες όλων των κατοίκων να είμαστε σε ενα δημο,
τα νησιά Κάλαμος-Καστος και οι απέναντι Κοινότητες του δημου μας.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.