Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Στάικος: SOS……




Με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πιστεύω ,πως η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου μας, κατά την άποψη μου είναι λάθος , ανεξάρτητα με το τι θα δείξουν τα Μοριακά tests , τα οποία θα γίνουν αύριο Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Αστακού.

Από την στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν είναι εμβολιασμένοι και με την δεύτερη και δεν έχουν περάσει από 20 ημέρες από την τελευταία δόση , θα πρέπει λένε οι οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με εκείνον ,ο οποίος παρουσίασε θετικό Μοριακό test ανεξάρτητα από το αν είναι ασυμπωματικός φορέας ή νοσεί ( γιατί ο όρος κρούσμα είναι αδόκιμος ), να παραμείνουν όλοι σε καραντίνα 8 ημερών από την ημέρα της τελευταίας επαφής των άλλων εργαζομένων μαζί του και μετά από το αρνητικό test που θα κάνουν τότε μετά τις 8 ημέρες και όχι αύριο , να επιστρέψουν στην εργασία τους .

Επομένως το ο πρώτος όροφος του Δημαρχείου εάν εκεί εργαζόταν ο εν λόγω εργαζόμενος , θα πρέπει πέραν της απολύμανσης, να παραμείνει κλειστός μέχρι να περάσουν οι 8 ημέρες από την ημέρα, που πήγε για τελευταία ημέρα και εργάστηκε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος εκεί και μετά από εκείνο το αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους οι άλλοι εργαζόμενοι .

Επομένως θα έπρεπε να έχουν ήδη ειδοποιηθεί όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον χώρο, να ευρίσκονται σε κατ οίκον καραντίνα μέχρι την συμπλήρωση των ημερών ,που ανέφερα και όχι απλά να απέχουν από την εργασία τους στον συγκεκριμένο χώρο ,στον οποίο μετά την απολύμανση του εν λόγω χώρου μπορούν να εργαστούν εργαζόμενοι από τις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες στην μερική θέση τον μόνιμα εργαζομένων στον όροφο αυτό .

Αστακός 4/4/2021 

Με τιμή

Dr. Παναγιώτης Στάικος 

Ειδικός Γενικός Ιατρός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παναγιώτη Στάϊκο με την ευκαιρία της ανάρτησης σας για θέματα δημοσιας υγείας να ρωτήσω κάτι σχετικά με το νέο εμβόλιο κατά της επιδημίας του κορωνοϊού.
-Εάν αυτό το νέο εμβόλιο κάνει χρήση-καταπολεμάει δηλαδή ταυτόχρονα
καί τις διάφορες απλές ιώσεις.
Καλημέρα σας κ. Στάϊκο

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε να δείτε το συγκεκριμένο εμβόλιο mRNA, δημιουργεί μία συγκεκριμένη ανοσία έναντι του Covid ,αφού έχουν πάρει ένα κομμάτι από μια λοιμογόνο ακίδα του φλοιού του ιού , η οποία έχει μόνο αντιγονική και όχι την λοιμογόνο δράση , για την οποία ο αγγελιαφόρος του οργανισμού δεσμεύει το RNA του ιού από εκείνο το κομμάτι της ακίδας και το μεταφέρει μέσα στα αμυντικά κύτταρα του ανθρώπου τα οποία κολλάνε και το απορροφούν και αυτά τα κύτταρα παράγουν τα αντισώματα έναντι του ιού, αλλά δημιουργούν και κλώνους αμυντικών κυττάρων, για να καταστρέφουν άμεσα τον ίο, όταν θα πάει να μπει στο ανθρώπινο κύτταρο και έτσι έχουμε δυο ειδών αμυντικής δράσης του οργανισμού.
Τα άλλα εμβόλια τα οποία γίνονται με εξασθενημένους ιούς ως προς την λοιμωγόνο δράση τους , θεωρητικά μπορούν να επάγουν και πιθανή ανοσία έναντι άλλων ιών.
Δεν ξέρω αν σας κάλυψα , αλλά το θέμα της ανάπτυξης ανοσίας ,είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και δύσκολα επιστημονικά πεδία της Μοριακής Βιολογίας και της Ανοσολογίας, τα οποία για να υπάρξει πλήρης κατανόηση , απαιτούνται γνώσεις Ανοσολογίας , τις οποίες δεν έχει ασφαλώς και η πλειοψηφία των γιατρών .
Σε εμένα έτυχε λόγω πάθους μου με την Ανοσολογία , να είναι ένα μέρος από το γνωστικό Αντικείμενο της Διδακτορικής μου Διατριβής , η οποία είχε αποσπάσει Έπαινο από την Ιατρική Εταιρία Αθηνών το 1994 ως καλύτερης εργασίας του τότε Πανελληνίου Συνεδρίου.
Με τιμή
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Κ Παναγιώτη Στάίκο ομολογώ δημόσια ότι δέν κατάλαβα τίποτα.
Ωστόσο σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
Καλό σας μεσημέρι !

Ανώνυμος είπε...

Επομένως κ Στάΐκο
άλλο το εμβόλιο για την γριπη και άλλο για το κορωνοίό.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας .
Όχι μόνο άλλο εμβόλιο για την γρίπη και άλλο για τον Κορονοιό , αλλά και το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο είναι και διαφορετικό ,αφού ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται συνεχώς και το περσινό εμβόλιο που κάναμε τον Οκτώβριο δεν θα μας καλύψει καθόλου για τον επόμενο Χειμώνα .
Και με την ευκαιρία το εμβόλιο της γρίπης φτάνει να γίνεται μόνο μια φορά τον χρόνο.
Θέλω να πω στον φίλο που λέει πως δεν μπόρεσε να καταλάβει πολλά για το εμβόλιο για τον Κορονοιό και εγώ όταν τα διάβασα για πρώτη φορά πριν από 28 χρόνια είπα :
Μα καλά τι Κινέζικα είναι αυτά, για να φτάσω στο σημείο να γράψω ότι έγραψα για τα εμβόλια .
Με τιμή Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παναγιώτη Στάϊκο για όλους εμάς που δέν έχουμε επιστημονικές γνώσεις
νομίζω ότι μια περιγραφή κάπως πιο κατατοπιστική, μας βοηθάει να αποβάλλουμε τις όποιες φοβίες τυχόν έχουμε για επιστημονικά θεματα
και οπως ειναι το εν λόγω θέμα.
Καλημέρα σας και με υγεία σε όλους μας!

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.