Ροή Αναρτήσεων

Γιάννης Τριανταφυλλάκης:Ηλεκτροκινείται ο Δήμος Ξηρομέρου

 



Σε ένα χρόνο περίπου ο δήμος Ξηρομέρου θα έχει αποκτήσει πέντε ηλεκτρικά δημοτικά οχήματα με τα δικά τους σημεία φόρτισης, ενώ θα έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 11 σημεία φόρτισης για ιδιωτικά ηλεκτρικά οχήματα!
Τι αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Άλμα στη νέα εποχή κάνει ο δήμος Ξηρομέρου φροντίζοντας να «τρέξει» όλες τις διαδικασίες, τόσο για να προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα για να καλύψει ανάγκες του, όσο και για να καλύψει τις ανάγκες ιδιωτικών Ι.Χ. είτε δημοτών του, είτε των επισκεπτών στην περιοχή!

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει στο δήμο, το οποίο έχει την «σφραγίδα» των αντίστοιχων προγραμμάτων, της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και όλων των αρμόδιων φορέων, σε ένα χρόνο περίπου, ο δήμος Ξηρομέρου θα διαθέτει πέντε ηλεκτρικά δημοτικά οχήματα μαζί με τους αντίστοιχους φορτιστές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλες τις έδρες των Δ.Ε. του δήμου, πλην του Αστακού στον οποίο θα υπάρχουν δύο σημεία φόρτισης, ενώ εξετάζεται να υπάρχει ακόμη ένα σημείο φόρτισης σε κάποια κοινότητα που είναι αρκετά απομακρυσμένη από όλες τις έδρες των Δ.Ε. του δήμου!

Παράλληλα, ο δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκτήσει σημεία φόρτισης για ιδιωτικά οχήματα παντός τύπου. Αντιλαμβανόμενος τη στροφή που γίνεται σιγά – σιγά προς την ηλεκτροκίνηση, φροντίζει από τώρα, ώστε σε ένα περίπου χρόνο να μπορεί να καλύψει την ανάγκη φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων των δημοτών του και των επισκεπτών της περιοχής!

Βάσει των «προδιαγραφών» που διαθέτει ο δήμος Ξηρομέρου δικαιούται 11 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται στο μέλλον να αυξηθεί!
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στη «Σ» αναφέρθηκε αναλυτικά, τόσο στα δημοτικά ηλεκτρικά οχήματα, όσο και στα σημεία φόρτισης των ιδιωτικών Ι.Χ..

           


Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλάκης αναφερόμενος στα ηλεκτρικά δημοτικά οχήματα τόνισε: «μιλάμε για 5 ηλεκτρικά δημοτικά οχήματα με τους αντίστοιχους φορτιστές, όπως επίσης και το πρόγραμμα διαχείρισή τους. Είναι ματιά στο μέλλον, βλέπουμε μπροστά, γιατί πέρα από το κλιματολογικό αποτύπωμα που θα είναι έντονο μέσω της μείωσης των καυσίμων, δείχνουμε παράλληλα εξωστρέφεια στον δήμο, εκσυγχρονιζόμαστε, ακολουθούμε τις σύγχρονες τάσεις και συντονιζόμαστε με την εποχή μας.

Μεταξύ των πέντε αυτών ηλεκτρικών δημοτικών οχημάτων είναι ένα ανατρεπόμενο όχημα, τρία για μεταφορά υλικών, όπως κλαδιά, μπάζα κλπ οχήματα που χρειάζονται στους δήμους και ένα επιβατικό Ι.Χ. που θα είναι για τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και αφού ολοκληρωθεί και η μελέτη από το υπουργείο Εσωτερικών και δημοπρατηθεί και επειδή είναι προμήθεια, θεωρώ πως δεν θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και σε ένα χρόνο περίπου θα έχουμε τα οχήματα στο δήμο.

Υπάρχει επίσης μελέτη για τα σημεία φόρτισής τους και ήδη έχουμε την πιστοποίηση από την ΔΕΗ για τα σημεία αυτά. Η έγγραφη συναίνεση του ΔΕΔΔΗΕ είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το όλο εγχείρημα, ακόμη και η μελέτη και εφόσον την έχουμε εξασφαλίσει κάνουμε το πλάνο για τους φορτιστές που θα ενταχθούν στο δημοτικό δίκτυο και θα καλύψουν τις ανάγκες τις πέντε αυτών οχημάτων.

Θα είναι στις έδρες όλων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Ξηρομέρου, θα είναι δηλαδή στις Φυτείες, στην περιοχή της Κανδύλας και του Μύτικα που είναι τουριστικές περιοχές, δύο θέσεις για φόρτιση των δημοτικών οχημάτων θα υπάρχουν στον Αστακό και υπάρχει η σκέψη να τοποθετήσουμε ακόμη ένα φορτιστή κάπου μακρύτερα σε κάποια κοινότητα του δήμου, ώστε να καλύπτεται η ανάγκη φόρτισης σε κάθε περίπτωση».

Ακόμη, για τους ηλεκτρικούς φορτιστές που είναι για τα αυτοκίνητα του κοινού, τους δημότες του Ξηρομέρου και τους επισκέπτες ο κ. Τριανταφυλλάκης σημείωσε: «έχουμε εξασφαλίσει επιχορήγηση από το «Πράσινο Ταμείο» για τα σημεία, όπως επίσης και το πλάνο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε να προμηθευτούμε τους ηλεκτρικούς φορτιστές. Η προμήθεια φορτιστών για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα γίνεται με πληθυσμιακά κριτήρια. Προβλέπεται ένας φορτιστής ανά 1.000 κατοίκους, αλλά υπάρχουν και κάποιες προβλέψεις, όπως αν υπάρχει στην περιοχή λιμάνι, αν είναι τουριστική η περιοχή, αν υπάρχει πιάτσα ταξί, άλλα και αν υπάρχουν και σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή.

Στον δήμο Ξηρομέρου προβλέπονται 11 φορτιστές και από κει και πέρα επειδή υπάρχουν και κάποια σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να αυξηθούν οι φορτιστές που δικαιούμαστε ως δήμος. Υπάρχει ειδική ομάδα που το μελετά και απαρτίζεται από ηλεκτρομηχανολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους κλπ. Η εγκατάσταση των φορτιστών για τα αυτοκίνητα και γενικότερα για τα οχήματα των ιδιωτών πιστεύω πως θα γίνει, καλώς έχοντος των πραγμάτων, περίπου σε ένα χρόνο, κάπου δηλαδή στα μέσα του 2022».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο μέν δημάρχος πηγαίνει το δήμο βήμα με βήμα μπροστά
και ο δέ συνάδελφός του και τέως δήμαρχος περιμένει με αγωνία στην οδό γωνία
μήπως και τυχόν παραιτηθεϊ και λακισει κάνενας δημοτικός σύμβουλος
να τον αγκαλιάσει και φτιάξει το νέο του συνδυασμό που να επαγγέλεται
τον δημοτικό στο δημο δημοκρατικό εκσυγχρονισμοό με μοντέρνε ιδέες και οράματα.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να κάνει έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του χειρότερου και πιο ανίκανου δήμαρχου στην Ελλάδα .ο δήμος βρομάει από την μια άκρη στην άλλη .

Ανώνυμος είπε...

Κι' εάν τυχόν Φίλε 5:46 ρωτήσεις τον δικό σου στο δήμο μας αρχηγό
-Τι είναι αυτό το κείμενο και το δικό του δηλαδή το γραπτό
θα σου πεί δέν ξέρω, δεν γνωρίζω τι μου λές τώρα. δέν απαντώ.

Και αυτο το λέμε Φίλε πρόοδο κσι δημοκρατικό εκσυγχρονισμό.

Ανώνυμος είπε...

Άϊντε να πλύνεις εσγ καλίτερα το βρο μίλο και βρώμη κο στώμα σου.
βρωμό στομε

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.