Ροή Αναρτήσεων

Χάρης Ρηγάλος από καταγωγή Καραϊσκάκη Ξηρομέρου δημιούργησε στο Νέο Κόσμο…



Χάρης Ρηγάλος από καταγωγή  Καραϊσκάκη Ξηρομέρου δημιούργησε στο Νέο Κόσμο 

Στη διώροφη μονοκατοικία του ’30 με την όμορφη αυλή θα πιούμε προσεγμένα κοκτέιλ και φαγητό με λατινοαμερικάνικες επιρροές αλλά και χειροποίητα έπιπλα


Λίγους δρόμους πίσω από το ΕΜΣΤ, στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται μια διώροφη μονοκατοικία του ’30, στο χρώμα της τερακότας, με πλακόστρωτη αυλή γεμάτη δέντρα. Απ’ αυτές που χαζεύεις και φαντάζεσαι για λίγο πως θα ’ταν να είναι σπίτι σου. Τρεις φίλοι που έτυχε να περάσουν έξω από το, μέχρι πρότινος άδειο, νεοκλασικό φαντάστηκαν κάτι παρόμοιο και έφτιαξαν με φροντίδα το φιλόξενο «Τέρας», έναν νέο χώρο για όλη την ημέρα που φαίνεται πως θα γίνει ένα από τα στέκια του φετινού καλοκαιριού στην Αθήνα.

«Όταν είδαμε για πρώτη φορά το κτίριο, την αυλή, τα γύψινα, μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ» λέει ο Χάρης Ρηγάλος που παρέα με τους συνεργάτες του, Πάνο Τερζόπουλο και Λεωνίδα Ζαρίφη αποφάσισαν να κάνουν το πανέμορφο σπίτι τη νέα τους βάση.

Στην αυλή με τη συκιά και την ελιά μπορείς να φτάσεις είτε από την πλαϊνή είτε από την κεντρική είσοδο. Αν επιλέξεις τη δεύτερη, θα συναντήσεις αρχικά, δεξιά και αριστερά της, δύο ιδιαίτερα δωμάτια που λειτουργούν και ως showroom για τα έπιπλα που φτιάχνει ο Χάρης.



Αφού ασχολήθηκε πρώτα με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων με πολλά χειροποίητα αντικείμενα, έμαθε μόνος του σταδιακά να δημιουργεί έπιπλα ακολουθώντας συχνά τη φιλοσοφία της ανακατασκευής και της ανακύκλωσης. «Ξεκίνησα με αναλογικό κολάζ και κάποια στιγμή άρχισα να κάνω το ίδιο με έπιπλα. Τα περισσότερα είναι συνθέσεις από διάφορα -μπορεί να έχω πάρει για παράδειγμα τριάντα καρέκλες και με κομμάτια από όλες αυτές να φτιάξω οχτώ καινούργιες- ενώ κάποια περιλαμβάνουν σύνθεση και σχεδιασμό» εξηγεί ο ίδιος. Τώρα στο Τέρας μπορεί κανείς να καθίσει στα έπιπλά του πίνοντας ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ από το μπαρ και, αν επιθυμεί, να μάθει πληροφορίες για αυτά και να τα αγοράσει.

Η αγάπη για το design και το χειροποίητο είναι φανερή και στον τρόπο που οι νέοι ιδιοκτήτες ζωντάνεψαν και τον υπόλοιπο χώρο – στον πάγκο του μπαρ που έγινε με ξύλο από παλιούς μπουφέδες, στα κλωστρά, στο πάτωμα του ισογείου με τα κομμάτια μαρμάρου, σαν μωσαϊκό μεγάλης κλίμακας, που φτιάχτηκε από την αρχή. Κάπως έτσι η αίσθηση σπιτιού μεταφέρεται και στο δωματιάκι του μπαρ απ’ όπου βγαίνουν ισορροπημένες γεύσεις, σε επιμέλεια του Φίλιππου Τασούλα.

Με τη λίστα χωρισμένη σε κατηγορίες ανάλογα με τους αλκοολικούς βαθμούς θα μπορέσεις να δοκιμάσεις κάτι virgin όπως το Floreal Highball με βερμούτ χωρίς αλκοόλ, ροδάκινο, φασκόμηλο και sonic (σόδα και τόνικ), κάτι ελαφρύ και δροσερό σαν το Ancho Highball με λικέρ ancho πιπεριάς τσίλι, ή κάποιο από τα πιο δυνατά. Το Butter Call Saul που είναι ήδη hit περιλαμβάνει δύο είδη τεκίλας, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο.



Οι λατινοαμερικάνικες επιρροές συνεχίζονται και στην κουζίνα που μαγειρεύει από το πρωί μέχρι αργά. Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο Νεκτάριος Μαράτσης έστησαν ένα μενού μικρό και προσβάσιμο απ’ το οποίο δεν λείπουν οι εκπλήξεις. Θα βρεις προτάσεις για πρωινό με βάση τα αυγά και ψωμί από την Kora, ελαφριά σάντουιτς όπως το αργεντίνικο choripan με αβοκάντο, chorizo, σάλτσα τσιμιτσούρι, πίκλες κρεμμυδιού και κόλιανδρο, ακόμη και «φιλέτο» λάχανου και κουνουπιδιού με ενδιαφέροντες συνδυασμούς. Περουβιανό anticucho με κοτόπουλο ή μεξικάνικο elote με καλαμπόκι, φέτα, τσίλι και κόλιανδρο, από την κατηγορία bar food, συνοδεύουν ωραία τα κοκτέιλ.

Το Τέρας ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα και τον πρώτο όροφό του στο κοινό φιλοξενώντας εκθέσεις, σεμινάρια, ακουστικά live, μαθήματα yoga και όχι μόνο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι απλοί πολίτες δημιουργούν και οι πολιτικοί μας απο γοητεύουν.


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.