Ροή Αναρτήσεων

Ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ.. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ








Ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης


Σχολιάζει την Επικαιρότητα...


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ.. 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ





Η είδηση γνωστή εδώ και μήνες, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή για να είναι και αληθινή...


Άραβες-το μόνιμο στοιχείο του εντυπωσιασμού σε ανάλογες ειδήσεις-και Έλληνες επενδυτές προβαίνουν στην αγορά του Πλατυγιαλίου, μόλις διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τις ιδιοκτήτριες Τράπεζες Alpa Bank και Πειραιώς.


Μάλιστα, οι επενδυτές, αν και δεν έχουν προβεί στην αγορά του Λιμανιού και της έκτασης, που του ανήκει, σχεδιάζουν να προχωρήσουν ‘’στην ανάπτυξη μίας από τις μεγαλύτερες -αν όχι της μεγαλύτερης- μαρίνας της Μεσογείου , που θα αναδείξει την Ελλάδα σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του yachting.’’



Το μεγαλεπήβολο project, ύψους 500 εκατ. ευρώ, πάντα σύμφωνα με τις πλητοφορίες που διοχετεύονται στον τύπο από αφανείς και άγνωστους πληροφοριοδότες και αναπαράγονται από κάποιους άκριτα και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αφέλεια, αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης και να αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Περιλαμβάνει δε, ‘’εκτός από την ανάπτυξη μίας μαρίνας με πλωτές εξέδρες όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται mega yachts, τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού προφίλ και ενός συνεδριακού κέντρου.’’


Τι να σας πω.... Όταν για πρώτη φορά διάβασα την είδηση σκέφθηκα ότι η περιοχή μας και ειδικότερα ο Αστακός θα γίνει κάτι σαν το Πριγκηπάτο του Μονακό, ή κάτι σαν την Μαγιόρκα. Ούτε καν, κάτι σαν τη Ρόδο.

Γιατί, όντως τέτοιο έργο και τέτοια επένδυση 500 εκατ. δολαρίων δεν έχει γίνει στο νησί των Ιπποτών, ούτε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει όλους τους ‘’αστέρες’’ του κόσμου, είτε είναι χολιγουντιανοί, είτε της ‘’θεάς μπάλας’’, είτε κροίσοι όλου του κόσμου....


Με το θέμα δε θα ασχολιόμουν επουδενί, γιατί η βαρύτητά του είναι τόση, όση και η δόση αλήθειας, που εμπεριέχει.


Με προβλημάτισε, όμως- και περισσότερο με λύπησε- το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης υιοθετεί τέτοιες αβάσιμες και κούφιες ειδήσεις, και μάλιστα τις προβάλλει σε επίσημες συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ .


Σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την περασμένη Τετάρτη- που είχε ως θέμα συζήτησης και τις ΠΟΑΥ- τόνισε χαρακτηριστικά :



«Είναι στο τελικό στάδιο η επένδυση στο Πλατυγιάλι, αλλά ξέρετε ότι υπάρχει «αγκάθι» στον σχεδιασμό της ΠΟΑΥ, γιατί οι επενδυτές λένε ότι «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε mega yacht στο Πλατυγιάλι, όταν απέναντι έχουμε κλουβιά…». «Άρα» εκτίμησε ο Γ. Τριανταφυλλάκης «αποτρέπουμε ένα αναπτυξιακό άξονα να έρθει στην περιοχή μας».


Για ποιά επένδυση μιλάτε κ. Δήμαρχε- η οποία μάλιστα είναι στο τελικό στάδιο και κινδυνεύει από τα ‘’κλουβιά’’; 

Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο επ αυτού, γιατί δεν το ανακοινώνετε στους Δημότες , για να γίνουμε και εμείς κοινωνοί και να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε αυτή, η τεραστίων,πράγματι διαστάσεων επένδυση , να υλοποιηθεί ;


Αναρωτιέμαι, είναι, άραγε, τυχαία η σύνδεση της φανταστικής επένδυσης, με τις ΠΟΑΥ, οι οποίες, η μια μετά την άλλη θεσμοθετούνται; Κατά την εκτίμησή μου, μάλλον όχι. 

Όλα όσα λέγονται και διαρρέουν αποβλέπουν σε κάποιο στόχο. Ποιος μπορεί να είναι, εν προκειμένω, αυτό σύντομα θα φανεί.


Και επειδή η μνήμη μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία και με στόχο να προσγειώσω, κάποιους ευκολόπιστους ή και κακόπιστους αιθεροβάμονες, θυμίζω ανάλογες ειδήσεις του πρόσφατου παρελθόντος:


----‘’Ενας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ένα σημείο αναφοράς στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, παίρνει «σάρκα και οστά» στο νησί Οξυά. Ένα ακατοίκητο νησί θα μεταμορφωθεί σε τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας. 


Το επενδυτικό σχέδιο του σεΐχη Tamim bin Hamad al Thani του Κατάρ, ο οποίος είχε αγοράσει το νησί έναντι 5,6 εκατ. ευρώ, είναι έτοιμο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την πυροπροστασία με τη διάνοιξη ζωνών.


Πρόκειται για επένδυση 250 με 300 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι θα προσφέρει περίπου 700 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο αιχμής της κατασκευής και περίπου 200-250 θέσεις εργασίας ‘’. 


Το έργο βέβαια ποτέ δεν έχει γίνει και δεν πρόκειται να γίνει αφού η Οξυά ανήκει σε καθεστώς natura και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν αποσυρθεί, αν ποτέ ενδιαφέρθηκαν.



----‘’Tο μεσιτικό γραφείο «Proto Group Ltd» ανακοίνωσε πως ο Λιονέλ Μέσι είναι ιδιοκτήτης της νησίδας Σοφία στο Ιόνιο, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανατολικά της Ιθάκης.

Το συγκεκριμένο γραφείο, πάντως, του Αλεσάντρο Πρότο κατά καιρούς κάνει ανακοινώσεις αγοραπωλησιών με διάσημους πελάτες, που στη συνέχεια, ωστόσο, αποδεικνύονται ψεύτικες.


Η Σοφία ή Σοφιά είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξεία, την Δρακονέρα και το Προβάτι. Έχει έκταση 1 Km², όπως η Μάκρη. 

Για την απόκτηση της νησίδας, η οποία, κατά το μεσιτικό γραφείο "έχει εγγυημένη άδεια δόμησης για έξι βίλες", είχαν ενδιαφερθεί το 2015 ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί.’’


Ο Μέσι ιδέα δεν είχε για το νησί και ουδέποτε έδειξε ενδιαφέρον.






---Τον Δεκέμβριο του 2016, το ίδιο μεσιτικό είχε δηλώσει ότι είχε πουλήσει το Σκορπιό, με την οικογένεια Ριμπολόβλεφ να σπεύδει να διαψεύσει την "είδηση".




Όλα τα ανωτέρω, συν το ότι το Πλατυγιάλι επί τριάντα και πλέον χρόνια παραμένει απολύτως ανεκμετάλλευτο- θα έλεγα στα αζήτητα- δεν είναι αρκετά να πείσουν κάποιον στοιχειωδώς σκεπτόμενο να μη υιοθετήσει τις ειδήσεις ‘’ράδιο Αρβύλα’’ ή τα fake news, όπως, τα τελευταία χρόνια, είναι της ‘’μοδός’’ να λέγονται παρόμοιες ειδήσεις ; 



Είναι δυνατόν από έναν δημοτικό άρχοντα να ακούμε τέτοιες ειδήσεις ; 

Κι όμως, είναι....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΕΝΕ ΡΕ. ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΛΟΜΏΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΖΟΜΆΡΑ. ΤΡΑΒΆ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΆΣΕ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

κυριε μπαρμαρουση στο συνεδριο των ιχθυοκαλλιεργειων αναφερθηκε οτι υπηρξε συναντηση μεταξυ ιχθυοκαλλιεργητων και επενδυτων στο πλατυγιαλι για να επιλυθουν τα προβληματα των συγκρουσεων. δε το ακουσατε????
μαλλον εχετε ξεχασει οτι οι δημοσιογραφοι οφειλουν να κανουν και ρεπορταζ και να γνωριζουν και τα θεματα για τα οποια γραφουν.
επισης για την επενδυση στο πλατυγιαλι εχει γραψει ολος ο κεντρικος οικονομικος τυπος των αθηνων. ουτε αυτο το γνωριζετε????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:56 το ξέρει αλλά αυτά τα κρύβει γιατί ο χορηγός του δεν τον πληρώνει να γράφει τέτοια. Στον εισαγγελέα ακόμα δεν πήγε να ξεσκεπάσει την ανύπαρκτη απειλή στον επίσης ανύπαρκτο πρώην προϊστάμενο. Όπως επίσης γράφει με την ιδιότητα του δημοσιογράφο για να μην διωχθεί ποινικά για τις παρανομίες του. Ένας ακόμη που νομίζει. Ότι θα μας κοροϊδέψει για να βάλει χέρι στο ταμείο. Αυτός είναι.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.