Ροή Αναρτήσεων

Αστακος:Σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τουριστική μαρίνα για Mega Yachts, πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχείο και χώρους και καταστήματα υποστήριξης της γενικότερη επένδυση στο ΠλατυγιάλιΜεγαλεπήβολα είναι τα σχέδια της επενδυτικής ομάδας που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αναλάβει τη διαχείριση των 108 στρεμμάτων που πωλήθηκαν σήμερα στην Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων 

Το επενδυτικό σχήμα, που ασχολείται επί τριετίας με τον σχεδιασμό της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΑΒΙΠΕ, λέγεται ότι αποτελείται από δύο στελέχη της «Αρχιρόδον» – και διευκρινίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση η εταιρεία – από την Α1 Yachting, του Ανδρέα και της Τζίνας Πολέμη, καθώς και από επενδυτές από το Ντουμπάι.Η «Αστακός Τέρμιναλ ΑΕ» ελέγχεται κατά 71% από την Alpha Bank και κατά 29% από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επενδυτές που θα έχουν στην διαχείριση τους, τα 108 στρέμματα και την ΝΑΒΙΠΕ, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν τουριστική μαρίνα για Mega Yachts, πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχείο και χώρους και καταστήματα υποστήριξης της γενικότερης επένδυσης.

Όπως, ανέφερε οικονομικός παράγοντας που παρακολουθεί τις εξελίξεις μας διαβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής ακολουθεί ένα δοκιμασμένο οικονομικό μοντέλο και ανέφερε ότι «το Πλατυγιάλι θα γίνει ένα μικρό Ελληνικό».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΤΑΔ, τα 108 στρέμματα είναι «ένα ακίνητο με σπουδαία σημασία στη στρατηγική θέση της ναυτιλιακής ζώνης και της βιομηχανικής περιοχής στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες».

Επίσης να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη ΝΑΒΙΠΕ διαθέτει Ελεύθερη Ζώνη και αποτελεί λειτουργικά ένα ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με τις υποδομές της ΝΑΒΙΠΕ και των λιμενικών εγκαταστάσεων, που παλαιότερα λειτούργησε υπό τη διεύθυνση της ΑΚΑΡΠΟΡΤ και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Βασίλης Κούτσης.

Στα μειονεκτήματα της περιοχής είναι ότι δεν διαθέτει οδικό δίκτυο, αλλά προφανώς στον γενικότερο σχεδιασμό θα προβλεφθεί η σύνδεση της περιοχής με το νέο δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τα Ιωάννινα.

Πηγή: mononews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι το πολύπαθο Πλατυγιάλι έχει περάσει από μύρια κύματα. Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον βοσκό που έλεγε ψέματα για τον λύκο που ερχόταν στα πρόβατα και έτρεχαν όλοι να τα σώσουν και όταν ήρθε πραγματικά δεν κουνιόταν κανένας.
Έτσι και εδώ, επενδυτές ακούμε 30 χρόνια και κανένας δεν ήρθε. Όμως τώρα φαίνεται ότι υπάρχει και καπνός και φωτιά.

Μία ερώτηση για προβληματισμό: Γιατί βγάζουνε φλύκταινες οι ιχθυοκαλλιεργητές, τα ανδρείκελα τους και τα στρατευμένα παπαγαλάκια τους που γράφουν στο διαδίκτυο για την προοπτική τουριστικής αξιοποίησης του Πλατυγιαλίου; Γιατί προσπαθούν να απαξιώσουν, να κατηγορήσουν και να μειώσουν τις εξελίξεις στο Πλτυγιάλι που είναι πραγματικές; Για σκεφτείτε το.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 2:32 μ.μ. όταν λές:<< ανδρείκελα >>
Ποιούς εννοείς ?

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.