Ροή Αναρτήσεων

Εύηνος: Πρόχειρη γέφυρα στο Τρίκορφο, όχι όμως και στον «αποκλεισμένο» Γαλατά, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, της οποίας το δημοσίευμα έχει ως εξής:



Η καλοκαιρινή διέλευση μέσα από τον Εύηνο, καθώς πλέον τα νερά του ποταμού έχουν υποχωρήσει, είναι γεγονός.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος στο ύψος του Τρίκορφου Ναυπακτίας και για την επικοινωνία με το Παραδείσι του Δήμου Αγρινίουλειτουργεί μία προσωρινή πρόσβαση για την επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού, μέσω μιας πρόχειρης γέφυρας που δημιουργείται από την τοποθέτηση σωληνωτών μέσα στο ποτάμι.

Είναι αυτό όμως ακριβώς που ζητούν να δημιουργηθεί και οι αγρότες της περιοχής του Γαλατά και του Ευηνοχωρίου για να αποκτήσουν πρόσβαση με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα κτήματα τους.

Μολαταύτα αυτή η πρόχειρη πρόσβαση δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Γαλατά να απορούν πώς είναι εφικτό να υπάρχει μία τέτοια πρόσβαση λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω στο Τρίκορφο Ναυπακτίας και όχι στο Γαλατά που βιώνει έναν ιδιότυπο αποκλεισμό μετά την καθίζηση των γεφυρών του Ευήνου, καθώς με τα αγροτικά μηχανήματα δεν μπορούν να διέλθουν μέσω της Ιόνιας Οδού.

Στην πρόχειρη γέφυρα στο Παραδείσι περνούν ακόμη και βαρέα οχήματα (φορτηγά κτλ)

Την απορία αυτοί εκφράζουν και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας Ανδρέας Κοτσανάς, που επισκέφτηκε την περιοχή αυτές τις μέρες επισημαίνοντας το πρόβλημα.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο Ανδρ. Κοτσανάς αυτή τη στιγμή η στάθμη του νερού είναι στους 10 με 15 πόντους και θα ήταν πολύ εύκολο να υπάρξει μια πρόχειρη λύση για τους αγρότες της περιοχής.

Μάλιστα ο ίδιος έκανε λόγο για «εσκεμμένη ολιγωρία και κρυφή ατζέντα κάποιων που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα».

Οι αγρότες ωστόσο της περιοχής εδώ και αρκετό καιρό περνούν μέσα από το ποτάμι, καθώς η καλλιεργητική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και προφανώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα οικονομικής δυσπραγίας, να την χάσουν περιμένοντας αδειοδοτήσεις ή άλλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Πέρα από τις δεδομένες ανάγκες των αγροτών πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους πρόχειρες προσβάσεις ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορούν να εξυπηρετήσουν και άλλες ανάγκες, όπως για παράδειγμα την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή τουΠαραδείσι – Τρίκορφο και στο παρακείμενο δάσος στον Εύηνο τα τελευταία χρόνια έχουν ουκ ολίγες φορές ξεσπάσει πυρκαγιές.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Στο Γαλατά όμως οι αγρότες με τα τρακτέρ τους περνούν ακόμη μέσα από το ποτάμι

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.