Ροή Αναρτήσεων

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τον αποκλεισμό πάνω από τριών χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ.




«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά. Πριν από δύο έτη, απέκλεισε ‘με το έτσι θέλω’ το 50% των αιτούντων παιδιών, οδηγώντας, τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειές τους σε πλήρη απορρύθμιση και πλήρες αδιέξοδο». 


«Οδηγεί σε απόγνωση γονείς που δουλεύουν κυλιόμενα ωράρια, γονείς που δουλεύουν κυριολεκτικά από το πρωί ως το βράδυ, ώστε να τα βγάλουν πέρα υπό τις παρούσες, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», τόνισε ο κ. Μωραΐτης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «φέτος μένουν εκτός προγράμματος χιλιάδες παιδιά, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας!»


Παράλληλα συμπλήρωσε ότι (η κυβέρνηση) «αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ εκπαιδευτικούς», ενώ «απειλεί και την επιβίωση των ίδιων των ΚΔΑΠ, τα οποία θα δυσκολευτούν εξαιρετικά να λειτουργήσουν ομαλά και να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους». 


«Φέρει ένα τετραπλό χτύπημα στην κοινωνική συνοχή», συνέχισε, κλείνοντας: 


«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη στα παιδιά που αποκλείστηκαν, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Είναι υπόλογη στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 


Να δοθούν εδώ και τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα 3.201 παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία!»





Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:


«Σοκ προκαλεί ο αριθμός των παιδιών στην Αιτωλοακαρνανία που έμεινε εκτός ΚΔΑΠ, παρ’ όλο που ο φάκελός τους ήταν πλήρης. 3.201 παιδιά του τόπου μας μένουν εκτός, ενώ ο συνολικός αριθμός σε όλη την επικράτεια ξεπερνά τις 84.000!


Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει στο στόχαστρο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τόσο πανελλαδικά, όσο και τοπικά. Πριν από δύο έτη, απέκλεισε ‘με το έτσι θέλω’ το 50% των αιτούντων παιδιών, οδηγώντας, τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειές τους σε πλήρη απορρύθμιση και πλήρες αδιέξοδο. 


Αντί να ενισχύει τις κοινωνικές δομές στήριξης της οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων, ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία με τα κύματα ακρίβειας να σαρώνουν το ένα μετά το άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ολοένα και πιο επιλεκτική κατανομή των πόρων.


Οδηγεί σε απόγνωση γονείς που δουλεύουν κυλιόμενα ωράρια, γονείς που δουλεύουν κυριολεκτικά από το πρωί ως το βράδυ, ώστε να τα βγάλουν πέρα υπό τις παρούσες, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Φέτος μένουν εκτός προγράμματος χιλιάδες παιδιά, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας!


Αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα απειλεί και την επιβίωση των ίδιων των ΚΔΑΠ, τα οποία θα δυσκολευτούν εξαιρετικά να λειτουργήσουν ομαλά και να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους. 


Ενώ, λοιπόν, φέρει ένα τετραπλό χτύπημα στην κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την κοροϊδία εις βάρος των πολιτών.


Πλέον δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό περιθώριο. Η κοινωνία στενάζει, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα όριά της. Δεν υπάρχει απολύτως καμία ανοχή σε τέτοιες πρακτικές αποκλεισμού και επιλεκτικής ευαισθησίας. 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υπόλογη στα παιδιά που αποκλείστηκαν, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Είναι υπόλογη στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 


Να δοθούν εδώ και τώρα τα vouchers που δικαιούνται τα παιδιά που έμειναν εκτός ΚΔΑΠ στην Αιτωλοακαρνανία!»

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.