Ροή Αναρτήσεων

Δραγαμεστινός: Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε” - από την Δέσποινα Παπαδοπούλου στα Best City Awards




Το πληρώσαμε και θα το πάρουμε” - από την Δέσποινα Παπαδοπούλου στα Best City Awards


Πριν από μερικές μόνο μέρες έγραψα εδώ, στο dragamesto.gr ένα κείμενο στο οποίο –μεταξύ άλλων– αναφέρθηκα στη ματαιοδοξία του φαίνεσθαι από την οποία πάσχουν τοπικοί άρχοντες ή και υποψήφιοι άρχοντες. Είχα γράψει πως στέκονται στις φανφάρες, στα μετάλλια, στις πλακέτες, τις τελετές, επενδύοντας σε αυτά την εκλογή ή την επανεκλογή τους κι όχι στα ουσιαστικά που χρειάζεται ο τόπος. Η επιβεβαίωση δεν άργησε. Σήμερα διαβάζω στα τοπικού ενδιαφέροντος blogs μια θριαμβευτική περίπου ανακοίνωση του δημάρχου ο οποίος συγκεκριμένα γράφει μεταξύ άλλων: “Δεν μείναμε στα λόγια… κάνουμε πράξεις!!! Εξωστρέφεια!!!! Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει και στα Best City Awards.” Προσέξτε τα 7 θαυμαστικά στο σύνολο 15 λέξεων.


Τι είναι λοιπόν αυτά τα περίφημα Best City Awards; Τα συγκεκριμένα “βραβεία” διοργανώνονται από την (ιδιωτική) εταιρεία Boussias Communications η οποία έχει βραβεία για τα πάντα. Αυτή τη “μηχανή” έχει στήσει και πολύ καλά κάνει. Κερδίζει από την ματαιοδοξία των ανθρώπων. Από την “καλύτερη” δικηγορική εταιρεία της χρονιάς, μέχρι το “καλύτερο” σουβλατζίδικο, υπάρχει ένα βραβείο που το περιμένει στην Boussias Communications. Καθ’ υπερβολή αναφέρω το σουβλατζίδικο για να καταλάβετε το εύρος, αλλά πρέπει υπάρχουν ίσως και εκατό διαφορετικά βραβεία.


Πως βγάζει χρήματα η συγκεκριμένη εταιρεία και πως χρηματοδοτεί τις κιτς τελετές απονομής που κάνει και την προβολή των βραβείων της; Μα φυσικά από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι πληρώνουν για να πάρουν βραβείο. Καλά διαβάσατε, ναι. Πληρώνουν για να πάρουν βραβείο. Ο Δήμος Ξηρομέρου δηλαδή πλήρωσε για να συμμετάσχει στα Best City Awards και να πάρει ένα βραβείο. Γιατί όλοι όσοι συμμετέχουν παίρνουν. Η καλή εταιρεία φροντίζει να πάρουν όλοι κάτι, αφού έχουν δώσει τα λεφτά τους οι άνθρωποι. Έτσι ακριβώς όπως το είπε η γυναίκα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, η Δέσποινα, περιγράφοντας σε μια εκπομπή του Παπαχελά την διαβεβαίωση του καθήμενου δίπλα της στην εξέδρα Παττακού, για την έκβαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα: “μην ανησυχείς, το πληρώσαμε και θα το πάρουμε”. Είναι σκόπιμα τόσες πολλές οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες του διαγωνισμού που παίρνουν όλοι μα όλοι βραβείο και να είστε σίγουροι πως θα πάρει κι ο δήμος Ξηρομέρου στην υποκατηγορία “καλύτερο μάζεμα φύλλων με φυσερό“ για παράδειγμα. Κάτι θα βρεθεί τελοσπάντων.


Ένα βραβείο βέβαια που δεν έχει καμιά απολύτως αξία, καμιά απολύτως αναγνώριση πουθενά και καμιά εγκυρότητα. Είναι συνήθως ένα κομμάτι πλεξιγκλάς το οποίο μπορεί να το τοποθετήσει με επιμέλεια ο δήμαρχος σε εμφανή θέση στο γραφείο του ή να φωτογραφηθεί μαζί του σε κάποιο προεκλογικό φυλλάδιο. Τα περί κριτικής επιτροπής είναι βεβαίως αστεία. Συνήθως τοποθετούν ως δήθεν κριτές κάποιους σελέμπριτις, κάποιους “αστέρες” του κάθε κλάδου, προκειμένου να προσδώσουν γκλάμουρ στα βραβεία. Αυτό ορίζεται λοιπόν ως “εξωστρέφεια“ στο Ξηρόμερο σήμερα. Άλλα λόγια περισσεύουν.


Δραγαμεστινός

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να μην θεωρηθώ μετά Χριστόν προφήτης, να τονίσω πως αυτό το κείμενο στάλθηκε για δημοσίευση στις 12 Ιανουαρίου. Τα παιδιά εδώ στο dragamesto.gr, δεν το δημοσίευσαν όταν το έστειλα, ίσως για να μη θεωρηθεί fake news, προβοκάτσια κλπ. Και καλά έκαναν από την πλευρά τους. Δεν τους κατηγορώ. Επίσης επειδή βλέπω σε διάφορα σχόλια κάτω από τις αναμενόμενες διθυραμβικές αναρτήσεις στα τοπικού ενδιαφέροντος blogs πως αν συμμετείχες σε μια μόνο κατηγορία -όπως λέει ο δήμος Ξηρομέρου- η συμμετοχή ήταν δωρεάν, να προσθέσω πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πλεξιγκλάς “βραβείο” από τον Μπούσια αν δεν πληρώσεις. Τελεία. Δεν πλήρωσες την συμμετοχή θα πλήρωσες τις προσκλήσεις για την τελετή ή κάποια καταχώριση σε ένα από τα media που διαθέτει του ή οτιδήποτε άλλο. Τζάμπα δεν στο δίνει. Τα συγκεκριμένα βραβεία είναι το άκρον άωτον της φαιδρότητας.

Δραγαμεστινός

Ανώνυμος είπε...

αγνωστε δηθεν δραγαμεστινε
ο δημος δεν πληρωσε για να συμμετεχει
κακια και μισος για καθε θετικο

σε λιγο θα ανακοινωθει ο φακελος υποψηφιοτητας του δημου και θα καταπιεις τη γλωσσα σου

το πειθαρχικο της εσηεα πληρωνεται για να ριξει τιμωριες?

Ανώνυμος είπε...

Εισαι ένας άθλιος κοινός συκοφαντης που βάζει ψευδώνυμο ντροπή σου.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός ο γαμεσινος;;

Ανώνυμος είπε...

Δραγαμεστινέ η εργολαβία λάσπης πόσο πάει;;; Κόβεις τιμολόγιο;;;;

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη εδώ το βραβείο που πλήρωσες με 50 χιλιάρικα για να γραψεις σε μία πινακίδα το ονομά σου
https://xiromeronews.blogspot.com/2020/03/myikas-press-blog.html

Ανώνυμος είπε...

Οταν το συγκεκριμένο "μέσο" μάθει να λέει σωστά το ρήμα αναρτώ και όχι αναρτίζομαι θα λάβουμε πιο σοβαρά υπόψη και τις κακεντρεχείς δημοσιεύσεις του! Ακου αναρτίζονται!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά ο Δήμος μπαίνει στα μεγάλα σαλόνια champions league και εχει σκάσει ο δραγαμεστινος που όλοι καταλαβαίνουν απο την γραφή του ποιος είναι . Ξαναξ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΜ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δραγαμεστινέ που το σχόλιο σου ξέρω ,πως έρχεται από το εξωτερικό ,άρα διαμένεις σε Χώρα των Κέντρο Δυτικών Βαλκανίων ,αφού με την σύγχρονη τεχνολογία όλα φαίνονται ,φαίνεσαι βαθύς γνώστης των δρώμενων στον Δήμο και έτσι τους πονάς πολύ .Εσύ όμως δεν μασάς ,γιατί ξέρεις πολλά, που τους επιφυλάσσεις πολλές λαχτάρες μέχρι τις εκλογές .

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.