Ροή Αναρτήσεων

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 : Εντυπωσιακή η συμμετοχή των Αποδήμων-Ξεπέρασε το 91% !

 .com/img/a/

Ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή των εγγεγραμμένων εκλογέων ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ψηφοφορίας των απόδημων Ελλήνων στη Γερμανία για τις ελληνικές εκλογές, τη χώρα με τα περισσότερα εκλογικά τμήματα εκτός Ελλάδας.

Εκτός από την Γερμανία, ομαλή ήταν η διαδικασία των εκλογών και σε Βέλγιο, Ιταλία, Βρετανία, Γαλλία και Κύπρο, η οποία έγινε το Σάββατο (20.05.2023).

Για «γερό θεμέλιο ώστε αυτή η διαδικασία, η συμμετοχή, να γίνει ακόμη πιο ισχυρή στο μέλλον», μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελληνίδα πρέσβειρα στο Βερολίνο, Μάρα Μαρινάκη.

Στη Γερμανία λειτούργησαν 17 εκλογικά τμήματα σε 15 πόλεις για 3.326 εκλογείς, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση να εντοπίζεται στο Βερολίνο, όπου οι εγγεγραμμένοι έφθασαν τους 679 και στο Μόναχο, με 627 εγγεγραμμένους. Στο καινούργιο κτίριο της ελληνικής πρεσβείας, στο «τετράγωνο των διπλωματών», προσήλθαν για να ψηφίσουν 568 εκλογείς, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα στα άλλα εκλογικά τμήματα της Γερμανίας, σε Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Κολωνία, Νυρεμβέργη, Άαχεν, Ανόβερο, Ντόρτμουντ, Βούπερταλ, Δρέσδη, Λουντβιχσχάφεν.

Κύπρος: Στο 91,6% η συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων

Με ποσοστό συμμετοχής που ξεπέρασε το 90% για τους Ελλαδίτες της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία η ψηφοφορία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι ψηφοφόροι προσήλθαν στα πέντε εκλογικά τμήματα που στήθηκαν παγκύπρια σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο από τις 07:00 μέχρι τις 19:00.

Από σύνολο 1462 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψήφισαν 1340, ποσοστό που αναλογεί στο 91.6%

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.