Ροή Αναρτήσεων

Αργυρώνητη πληροφόρηση ; Αληθεύουν οι πληροφορίες ;



Η πληροφόρηση, κάποιες φορές, δεν είναι τόσο αθώα, όσο νομίζουμε, ή όσο θα θέλαμε να είναι αλλά.... αργυρώνητη, όπως έλεγε κάποιος συντοπίτης μας υπουργός -και να μη σας κρατώ σε αγωνία -ο αείμνηστος Γιώργος Παπαδημητρίου, κατά κόσμον Γάκιας. 

Και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη αργυρώνητη, είναι αυτό που λέμε-  επί το λαϊκότερον - ‘’πληρωμένη’’.  

Βέβαια, η αργυρώνητη πληροφόρηση, δεν μπορεί να είναι ποτέ  ορθή , δίκαιη και αμερόληπτη   αλλά εξαρτημένη και κατευθυνόμενη ! 

Πως μου ήλθαν όλα αυτά στο μυαλό και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές ; 

Απλούστατα, γιατί κάποιος , όνομα και μη χωριό- που όμως κουνά σε όλους τους ‘’ανεπιθύμητους’’ το δάκτυλό του και το ‘’παίζει’’ ανεξάρτητος , άμεμπτος ενώ, ταυτόχρονα, αυτοχρίζεταιως ο μοναδικός γνώστης και υπερασπιστής της αλήθειας- είναι αυτός, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, που δεν υπέκυψε, αλλά προκάλεσε τον ‘’χρηματισμό’’ .  

Ειδικότερα, σύμφωνα με  πληροφορίες, που δύσκολα μπορώ να αμφισβητήσω, ο/η εν λόγω δωρολήπτης : 

-Έλαβε , πριν περίπου ένα χρόνο, ως δώρο- το οποίο  ‘’αξίωσε’’ για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δουλειάς του- ένα pc και μάλιστα hpχρώματος μπλε, αξίας περίπου 2.500 ευρώ, μαζί με τα παρελκόμενα του. 

-Ζήτησε 5000 ευρώ και έλαβε την πρώτη δόση 2.500 ευρώ, αλλά ποτέ, μέχρι σήμερα, δεν έλαβε το υπόλοιπο υπεσχημένο ποσό.  

Προέβαλε, για την λήψη του ποσού, την ανάγκη αγοράς μηχανημάτων λήψης εικόνων και ζωντανών αναμεταδόσεων συνεδριάσεων κλπ. 

Αν όντως, όλα αυτά αληθεύουν,  προκαλούν θλίψη και προβληματισμό, γιατί ο ‘’χρηματισμός και δωροληψία ’’ ως φαινόμενα είναι από μόνα τους αισχρά και συμβάλλουν τα μέγιστα στην παραπληροφόρηση των πολιτών, και μάλιστα σε μια περίοδο, προεκλογική. 

Ωστόσο, μέχρι να έχω ντοκουμέντα στα χέρια μου, κρατώ κάθε επιφύλαξη και τίποτα δεν υιοθετώ.  

 

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.