Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Ηλ. Χολής: ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΦΑΙΝΕΤΑΙ. Αρμαγεδδών στο παράκτιο!!!!

ΤΟ ΠΛΕΚΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Αρμαγεδδών στο παράκτιο!!!!

Νέα μονάδα στην θαλάσσια περιοχή της Καμπλαφκας, της κοινότητας Καραϊσκάκη του δήμου Ξηρομέρου ξεκίνησε τις εργασίες τοποθέτησης της. 


Με εργαλείο την θεσμοθετημένη Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Δυτικών ακτών Αιτωλ/νιας έχουμε την πρώτη νέα μονάδα στο παράκτιο μέτωπο 86.669 στρεμμάτων ,δίπλα στις παλιές μονάδες 70 στρεμμάτων. 


Εκεί, που σύσσωμοι η εξουσία ,Περιφερειακή, Κυβερνητική, οι Βουλευτές και οι τοπικοί παρατρεχάμενοι των επενδυτών διαβεβαίωναν τους ντόπιους πολίτες ότι δεν θα συμβεί τίποτα στο παράκτιο από αυτά που επιτρέπει η ΠΟΑΥ και από αυτά που καταγγέλει η Επιτροπή αγώνα του δήμου, έρχεται ο επενδυτής να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει η Π.Ο.Α.Υ της βιομηχανικής ζώνης των 6.000 στρεμμάτων στη παραλιακή ζώνη Αστακού - Μύτικα. 


Τώρα ; τι γίνεται αδέρφια τώρα; Θα μας αρέσει το θέαμα και η εξέλιξη;


Η εικόνα της φωτογραφίας δεν είναι παραμύθι φόβου για να τρώμε το φαΐ μας ,είναι μια πραγματικότητα που θα υφαίνεται σιγά σιγά μέρα με τη μέρα και δεν υπάρχει Πηνελόπη να το ξηλώνει το βράδυ!! ( Το είχαμε πει από το 2020 και εγώ προσωπικά  "μάλλιασε" η γλώσσα μου και  στοχοποιήθηκα αφάνταστα από όλους τους παρατρεχαμενους κολαουζους, το πολιτικό και επιχειρηματικό προσωπικό. )


Αν μας αρέσει, εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, τότε ας πορευτούμε με την καταστροφή, είναι και αυτό μια απόφαση, αλλά να παρθεί δημόσια.  Αν όχι, τότε  να σκεφτούμε, να σκεφτείτε τι θα κάνουμε  για να σώσουμε τον τόπο μας και το  μέλλον μας. 


Η δικαστικές προσφυγές είναι καλές και πρέπει να γίνονται από τον δήμο. Αλλά δεν αρκούν. 

Η δικαιοσύνη καθυστερεί και κάποιες φορές σκοπίμως και όταν θα βγάλει απόφαση τότε η φωτογραφία θα έχει ολοκληρωθεί.


 Εξάλλου να προετοιμάζεται η δημοτική αρχή να καταθέσει πολλές  δεκάδες προσφυγές και άλλα τόσα ασφαλιστικά μέτρα γιατί πολλές δεκάδες θα είναι και η νέες μονάδες που θα έρθουν στο παράκτιο, οι ποιο κοντινές στον Αστακό και στον Μύτικα!!!!


Αδιέξοδο δεν νομίζετε; 


Στις τελευταίες εκλογές πήραν μέρος, ως υποψήφιοι, 405 συμπολίτες μας στα γενικά ψηφοδέλτια και 90 περίπου στα τοπικά, με το 99% αυτών να είναι μόνιμοι κάτοικοι.(αυτόχθονες!) Πολιτικό λόγο και θέσεις ελάχιστοι εξέφρασαν και όλως τυχαίος αυτοί δεν εκλέχθηκαν !!! 


Έχουν χρέος να μιλήσουν,  να ακούσουμε τι λένε για το θέμα  και να κινητοποιηθούν στο πεδίο ώστε  να τους ακολουθήσουμε και εμείς οι υπόλοιποι μόνιμοι κάτοικοι και μη. ( αυτόχθονες ή ετεροχθονες!) Εγώ την είπα και την έγραψα στο φυλλάδιο μου,προεκλογικά, ήμουνα δυστυχώς ο μόνος ή σχεδόν ο μόνος!!!


- Η πρόταση μου. 


Η δημοτική αρχή, συμπολίτευση, αντιπολίτευση  έχουν χρέος να υπερασπίσουν το παράκτιο μέτωπο και την ομόφωνη απόφαση τους 87/2020, έχουν χρέος να προστατεύσουν το περιβάλλον, έχουν χρέος να  προστατεύσουν την μελλοντική ανάπτυξη του τόπου, έχουν χρέος να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες των πολιτών και την αξία αυτών, έχουν χρέος να προστατεύσουν της δημοτικές εκτάσεις. Σε κάποια από τα παραπάνω αν δεν γίνουν, ίσως να μιλάμε και για παράβαση καθήκοντος. 


Άμεσα η δημοτική αρχή να σημάνει Πανδημοτικό συναγερμό και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και διακοπή των εργασιών και σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, την Επιτροπή αγώνα, τους φορείς του τόπου, να οριστούν οι κινητοποιήσεις για κατάργηση της Π.Ο.Α.Υ στη πράξη και να ηγηθεί αυτών. 


Περιθώρια αδράνειας, σιωπής και πονηρών πολιτικών τακτικών, δεν υπάρχουν. Θα κριθούμε όλοι από τον ιστορικό του παρόντος και του μέλλοντος! 


Όσο με αφορά θα είμαι παρόν,όπως πάντα, στις κινητοποιήσεις, όταν αυτές αποφασιστούν, 


Σημ.1) καθόλου αθώα τα εξής: καταυλισμοί μεταναστών και μνημόνια για εκπαίδευση μεταναστών για εργασία στις μονάδες, από την κυβέρνηση και Ε.Ε 


Σημ 2) Αν γίνει αναδημοσίευση του κειμένου μου από sites δεν επιτρέπω ανώνυμα σχόλια. 


Παναγιώτης Ηλ. Χολής ( 370...)

Δημότης Ξηρομέρου.






Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.