Στη Διαύγεια εντοπίσαμε πρόσφατα απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου για την πρόσληψη δύο εποχικών υπαλλήλων, με το σκεπτικό της «αυξημένης τουριστικής κίνησης» στο λιμάνι του Αστακού κατά τους φθινοπωρινούς μήνες.
Ωστόσο, η εικόνα που αντικρίζει κανείς σήμερα στο λιμάνι μόνο τουριστική δεν είναι.
Από φωτογραφίες και αυτοψίες διαπιστώνεται ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε δημόσιο πάρκινγκ, με οχήματα παρκαρισμένα κατά μήκος του λιμανιού, εμποδίζοντας την πρόσβαση και αποβίβαση επιβατών από σκάφη, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν αισθητικά το πιο όμορφο σημείο της πόλης.
Οι απορίες που προκύπτουν είναι πολλές και εύλογες:
👉 Πώς ακριβώς θα εξυπηρετούνται οι τουρίστες που φτάνουν με σκάφη, όταν δεν μπορούν καν να αποβιβαστούν;
👉 Μήπως οι εποχικοί υπάλληλοι προσλήφθηκαν για να εξυπηρετούν τη λειτουργία του… «παρκινγκ»;
👉 Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας στο λιμάνι και εφαρμόζεται;
👉 Ποια τουριστική αξιοποίηση μπορούμε να επικαλούμαστε, όταν κυριαρχεί η ασυδοσία και η αδιαφορία;
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που απολαμβάνουν τον καφέ τους στις καφετέριες του λιμανιού δεν είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν μπροστά τους σειρές αυτοκινήτων και μηχανών.
Δεν επιλέγουν αυτό το σημείο για να αγναντεύουν λαμαρίνες, αλλά για να απολαύσουν τη θέα της θάλασσας και τη φυσική ομορφιά του τόπου.
Η σημερινή εικόνα του λιμανιού του Αστακού προσβάλλει τον τόπο και τους κατοίκους του.
Το λιμάνι δεν πρέπει να είναι πάρκινγκ — πρέπει να είναι η βιτρίνα του Αστακού, ένα σημείο αναφοράς που να εμπνέει σεβασμό, τάξη και αισθητική.
Η δημοτική αρχή οφείλει να παρέμβει άμεσα, να επιβάλει κανόνες και να προστατεύσει το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης από την εικόνα εγκατάλειψης που το συνοδεύει σήμερα.












2 σχόλια:
Να σας θυμίσω πως εδώ και έξι χρόνια, η νυν δημοτική αρχή έχει την απόλυτη ευθύνη για το τι συμβαίνει στην πόλη. Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι παλιό ,η ερώτηση είναι απλή: τι έκανε η παρούσα διοίκηση για να το λύσει; Επίσης να σας θυμίσω πως οι μπάρες τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και η νυν δημοτική αρχή δεν μπορεί να τις κλείσει .
Θες να πούμε και για το σταμπωτό ;;;απλά απαράδεκτο. Πρόχειρη δουλειά, άθλια κατασκευασμένο και όμως κανείς από τη δημοτική αρχή δεν δείχνει να ενοχλείται.
Το πρόβλημα δεν είναι το «τι γινόταν παλιά», αλλά τι δεν γίνεται σήμερα. Ο κόσμος δεν ξεχνά αλλά βλέπει και κρίνει.
ΒΑΛΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΕ
Δημοσίευση σχολίου