Ροή Αναρτήσεων

«Ήσσονος σημασίας» αρχαιολογικά ευρήματα στο πάρκο


koi-parko-ergasies2
Διαψεύδονται οι πληροφορίες περί ανεύρεσης αρχαιολογικών ευρημάτων σε σημεία όπου έγιναν εκσκαφές για το έργο της ανάπλασης του δημοτικού πάρκου. Οι πληροφορίες αυτές έλεγαν πως τα ευρήματα είναι τέτοια που η Αρχαιολογική Υπηρεσία διέκοψε τις εργασίες, κάτι όμως που διαψεύδεται από την προϊσταμένη της ΛΣΤ” Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Βικάτου.
Προφανώς η διακοπή των εργασιών τις προηγούμενες μέρες σχετίζεται με άλλο θέμα που άπτεται της αρμοδιότητας του εργολάβου.
Προς το παρόν αυτό που είναι γνωστό είναι πως κατάλοιπα αντικειμένων αγνώστου χρονολόγησης ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών που έχουν έως τώρα πραγματοποιηθεί στον εργοταξιακό πλέον χώρο του δημοτικού πάρκου Αγρινίου, τα οποία όμως χαρακτηρίζονται ήσσονος σημασίας από την πλευρά της αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με την Έφορο της ΛΣΤ’ Ε.Π.Κ.Α.  Ολυμπία Βικάτου, η σημασία των έως τώρα ευρημάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί ενθουσιασμό καθώς τέτοια αντικείμενα βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια έργων, ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία επιβλέπει το έργο της ανάπλασης από αρχαιολογικής άποψης όπως προβλέπεται, παρακολουθώντας τις σκαπτικές εργασίες ενώ παράλληλα εκπονεί και  την έρευνα σχετικά με τα όποια τυχόν ευρήματα ανακύψουν.
πηγη:agriniopress.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.