Ροή Αναρτήσεων

Χουλιάρας: Παρακολουθούμε το φαινόμενο - Λέκκας: Θα συνιστούσα να περιμένουμε για λίγες ώρες…"

0chouliaras2
«ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ…» - "Καμία σχέση η δόνηση του Αιγίου με τον πρωινό σεισμό της Κεφαλονιάς»
Αμέσως μετά την σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19.13΄στην περιοχή της Αιγιάλειας το patrastimes.gr επικοινώνησε με τους σεισμολόγους Γεράσιμο Χουλιάρα και Ευθύμιο Λέκκα.
Την άποψη ότι το Αίγιο δίνει συνήθως τέτοιους σεισμούς διατύπωσε ομιλώντας στο patrastimes.gr ο σεισμολόγος – ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας.
Ο κ. Χουλιάρας τόνισε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται  προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για να πουν οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα.
Ο σεισμολόγος  Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων να περιμένουμε μερικές ώρες.
Ο. κ Λέκκας συμπλήρωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 19.13΄δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό που καταγράφηκε το πρωί μεγέθους 4,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ενώ πρόσθεσε πως σημαντικό είναι το εστιακό βάθος της δόνησης, δηλαδή αν είναι επιφανειακή ή μεγάλης απόστασης.
Ο κ. Λέκκας επεσήμανε πως μισή ώρα μετά τον σεισμό έχουν καταγραφεί τρεις μετασεισμοί της τάξεως των τριών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συνιστώντας παράλληλα ψυχραιμία και ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου.
πηγη:cityvoice

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.