Ροή Αναρτήσεων

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών» για τα αποτελέσματα της Λαϊκής Συνέλευσης στον Μύτικα.


Η περιοχή της Αλυζίας με αιχμή τον Μύτικα, αποτελεί το πλέον δυναμικό τμήμα του Δήμου που προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη.

Την Τετάρτη 3/5 έγινε στον Μύτικα Λαϊκή Συνέλευση. Η τυπικά αρμόδια Πρόεδρος του Μύτικα, που έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να συγκαλεί (με τη συνδρομή του Αντιδημάρχου της ΔΕ Αλυζίας) τουλάχιστον μια (1) φορά το χρόνο Λαϊκή Συνέλευση και μέχρι τώρα δεν το έκανε ποτέ, έχοντας απαξιώσει πλήρως το τοπικό συμβούλιο του Μύτικα, παρουσιάστηκε στη συνέλευση που η ίδια υποτίθεται ότι συγκάλεσε χωρίς καμιά εισήγηση, και μας παρέπεμψε στον παριστάμενο Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και για οκτώ χρόνια Δήμαρχος Αλυζίας (1998 - 2006) βασικός υπεύθυνος για την υπανάπτυξη του Μύτικα και της Αλυζίας, χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί σε τρεις (3) συνεχόμενους Προϋπολογισμούς του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ δεν μπήκε κανένα σημαντικό έργο για μελέτη και κατασκευή στην περιοχή μας, προσπάθησε με αοριστίες και ακροβατισμούς να εξωραΐσει την υπάρχουσα κατάσταση.
Αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Μύτικα, για το επί αρκετά χρόνια κατασκευαζόμενο και μη ολοκληρωθέν Κέντρο Υγείας και για το Βιολογικό Καθαρισμό, όλα έργα που μελετήθηκαν ή άρχισαν εδώ και αρκετά χρόνια (όχι επί δικής του θητείας) και συνεχίζονται ακόμα ή δεν άρχισαν καν, παρότι οι πιστώσεις για την κατασκευή τους είναι εξασφαλισμένες από άλλους, εκτός Δήμου Ξηρομέρου, δημόσιους φορείς (ΕΣΠΑ - Υπ. Υγείας). Ο Δήμος τι κάνει; Αντί να συνδράμει για την επίσπευση της κατασκευής των, απλώς παρακολουθεί.
Για το παράνομο λιμάνι, παρότι πρόσφατα προέκυψε αδιαμφισβήτητα ότι δε μπορεί να ολοκληρωθεί (δείτε εδώ), με αόριστα επιχειρήματα («εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει») παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, αντί να ξεκινήσει άμεσα τη διερεύνηση κατασκευής νόμιμου αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών σε άλλη θέση. Μέχρι πότε ο Μύτικας θα περιμένει την κατασκευή ενός τέτοιου έργου που τόση ανάγκη έχει; Δεν είναι αρκετά τα δώδεκα χρόνια (από το 2005); Ο Δήμαρχος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για κάθε επιπλέον καθυστέρηση.
Για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως που εκκρεμεί από το 1994, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον από την παρούσα δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται να ανατεθεί κάποια επιπλέον μελέτη (υδρογεωλογική). Και πάλι, όπως επισημάναμε στο Δήμαρχο, το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει. Χωρίς συνολική αντιμετώπιση και παρέμβαση στο κεντρικό Υπουργείο, η μελέτη δεν θα εγκριθεί. Έτσι άλλο ένα κρίσιμο και απόλυτα αναγκαίο έργο για το Μύτικα έχει ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη του, χωρίς καμία δέσμευση του Δημάρχου για την ολοκλήρωση του.
Για το θέμα της αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης από Μύτικα μέχρι Παλιόβαρκα, καίριας σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που του θέσαμε επιτακτικά στη συζήτηση, ο Δήμαρχος δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την ανάθεση της σχετικής μελέτης. Εμείς θα επιμείνουμε και ελπίζουμε να τον πείσουμε να ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία.
Για τον καθορισμό χερσαίας ζώνης του υπάρχοντος λιμανιού, που τόσο πολύ χρειάζεται να γίνει για τη διευθέτηση της λειτουργίας του, ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα το κάνει. Ευχόμαστε να τηρήσει την υπόσχεσή του, δεν μπορούμε όμως να μην παρατηρήσουμε και να μην έχουμε επιφυλάξεις, διότι επί δύο (2) συνεχόμενες χρονιές στον Προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου που προεδρεύει ο ίδιος, προβλεπόταν ποσό για ανάθεση της μελέτης, το οποίο τελικά μετακυλήθηκε για «έργα» στο λιμάνι. Είναι φανερό λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμιά προτεραιότητα για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο μετατέθηκε στο μέλλον, εμπαίζοντας τους πολίτες του Μύτικα.
Επισημάναμε ακόμη ότι υπάρχουν προγράμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που αφορούν αστικές αναπλάσεις (είσοδος της πόλης, διαμόρφωση πλατείας κλπ) και την τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατασκευή νέας ράμπας σκαφών στο «ΒΩΡΟ», όπως έχει υποσχεθεί.
Τέλος, για τα θέματα της καθημερινότητας - καθαριότητα, λειτουργία «πεζόδρομου», κυκλοφοριακό - ο Δήμαρχος και ο πρώην Αντιδήμαρχος προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί αποδίδοντας την ευθύνη στους πολίτες που δε συμμορφώνονται, υποσχέθηκαν «αυστηρή» αστυνόμευση, χωρίς να αναλάβουν δέσμευση για τη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης, τη διαμόρφωση και καθαρισμό των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων κλπ.
Από όλα τα παραπάνω το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, πιστός στη μέχρι τώρα πορεία του ως Δήμαρχος Αλυζίας, χωρίς όραμα και σχέδιο για την περιοχή και το Μύτικα, αυτοσχεδιάζει, αρνείται τα αυτονόητα και με στενά διαχειριστική τακτική επιτείνει το τέλμα που υπάρχει στον Μύτικα και την Αλυζία, παραπέμποντας την ανάπτυξη της πλήρως απαξιωμένης περιοχής μας στο αόριστο μέλλον.
Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών πιστεύει ότι η περιοχή της Αλυζίας, με αιχμή τον Μύτικα, αποτελεί το πλέον δυναμικό τμήμα του Δήμου που προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη. Θα επιμείνουμε σταθερά στην ανάδειξη των εναλλακτικών προτάσεών μας, πιέζοντας για μιαν άλλη πολιτική στο Δήμο Ξηρομέρου, που είναι φανερό ότι ο νυν Δήμαρχος ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπηρετήσει.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.