Μετάφραση

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Χρήστος Μπόνης:Κηδειόχαρτα όμως στις κολόνες του Αστακού παραμένουν ίδια....


Μαύρα χάλια έχουν οι κολόνες της ΔΕΗ στον Αστακό, οι οποίες στην πράξη χρησιμεύουν για να κολλάνε πάνω τους κηδειόχαρτα.  Πουθενά σε πολιτισμένο χώρο δεν βλέπεις τέτοια εικόνα με κολώνες της ΔΕΗ να σε ενημερώνουν για κηδείες ή μνημόσυνα.

Γράφει ο: Χρήστος Μπόνης 

       Το κυρίαρχο χρώμα του Αστακού εδώ και χρόνια (πολλά χρόνια) είναι το Μαύρο-Ροζ.  Ένα χρώμα που συναντάς παντού ιδίως στα κεντρικότερα σημεία της πόλης. Ένα χρώμα που μερικούς τους αποτρέπει άλλους τους εκφράζει. 
      Δεν ξέρω αν
είναι και το επίσημο χρώμα του Δήμου (παλιά Κοινότητα) Αστακού-Ξηρομέρου αλλά παρατηρώ χρόνια ότι το μοναδικό αναλλοίωτο χαρακτηριστικό στον Αστακό παραμένει το συγκεκριμένο φαινόμενο.
     Φυσικά θα αναρωτηθείτε τι εννοώ; -Εννοώ την εικόνα που απορρέει από τα εκατοντάδες χιλιάδες εδω και χρόνια μαύρο-ροζ Κηδειόχαρτα σε όλες τις κολόνες του ΑστακούΗ πένθιμη κατάσταση της πόλης του Αστακού (εδώ και χρόνια) αντικατοπτρίζετε σε όλο το μεγαλείο της πάνω στις κολόνες της ΔΕΗ......
     Το επόμενο στάδιο είναι να βγει ένα κηδειόσημο που θα αναγγέλλει  την ταφή του Αστακού… 
      Η αδιαφορία κατά κύριο λόγο της Δημοτικής Αρχής (και φυσικά όχι της τωρινής μόνο) αλλά και των δυο γραφείων τελετών που βρίσκουν καταφύγιο στον Αστακό και δεν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ειδικό χώρο (ταμπλό) σε τρία (τουλάχιστον) σημεία.  
     Ένα στην διασταύρωση του δρόμου που βρίσκετε το περίπτερο του Κακκαβά (στο λύκειο), το δεύτερο στην περιοχή του Χοβολιού και ένα τρίτο να στηθεί στον κεντρικό δρόμο του Αστακού, ούτως ώστε να τοποθετούν τα συγκεκριμένα ενημερωτικά και να μπορούν έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα να αφαιρεθούν.
     Είναι κάτι που θεωρώ ότι δεν θέλει και πολύ ούτε σκέψη ούτε οικονομική επιβάρυνση, ούτε μελέτη. Μια πρωτοβουλία ολίγων ωρών είναι αρκετή, αρκεί να υπάρχει θέληση. Πουθενά σε πολιτισμένο χώρο δεν βλέπεις τέτοια εικόνα με κολώνες της ΔΕΗ να σε ενημερώνουν για κηδείες ή μνημόσυνα. 
     Είναι δε τέτοια η εικόνα εγκατάλειψης που αν αρχίσεις να αφαιρείς απο τις κολώνες κάποια κηδειόχαρτα, μπορεί να συναντήσεις στο τέλος και κηδεία ή μνημόσυνο πολλών χρόνων. 
      Δεν κοστίζει βέβαια τίποτε ένα κουτί πινέζες για να τοιχοκολλήσεις (ενημερώσεις) την κηδεία ή το μνημόσυνο κάποιου συμπολίτη μας). Κοστίζει όμως η εικόνα που σε παραπέμπει σε σκηνές ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ όπου τοιχοκολλούσαν τους καταζητούμενους ή διαφημίζονταν οι κυνηγοί κεφαλών. 
     Ας μην υποβαθμίζουμε άλλο αυτόν το τόπο. Έστω και από τέτοιες μικροπαρεμβάσεις μπορεί να ξεκινήσει κάτι διαφορετικό…..
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MOB EINAI OXI POZ