Μετάφραση

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018

Η Γιορτή Τσιπούρας στον Αστακό με το φακό του Χρήστου Μπόνη

Του Χρήστου Μπόνη 

        Στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ο ΝΑΟΑΣ (Ναυτικος Αθλητικός Όμιλος Αστακού) διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την γιορτή της Τσιπούρας. Μια εκδήλωση που την περασμένη χρονιά συγκέντρωσε τα ευμενή σχόλια εκατοντάδων φίλων Αστακιωτων αλλά και των γύρω περιοχών.........

  
 Μέλη του ΝΑΟΑΣ αλλά και πολλοί εθελοντές προσφέρθηκαν να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες  συγκεντρωμένους που προσήλθαν για να απολαύσουν μια καλοψημένη στα κάρβουνα τσιπούρα μαζί με ένα ποτήρι κρασί. 
       Άλλοι στον τομέα του ψησίματος, άλλοι στο σερβίρισμα της τσιπούρας άλλοι στο να προσφέρουν την μπύρα η το κρασί βοήθησαν ώστε να υπάρχει άριστη εξυπηρέτηση. 
       Μέγας χορηγός της εκδήλωσης -γιορτής- ήταν όπως και κάθε χρόνο η μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκεται στην περιοχή μας ο ΝΗΡΕΥΣ. Διέθεσε μεγάλες ποσότητες από το εκλεκτό ψάρι  καθώς και άλλα ειδή. 
       Ευγενική προσφορά επίσης πολλών Αστακιωτων που ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν το κρασί, τα αναψυκτικά και τα κηπευτικά είδη. Κατά την διάρκεια του ψησίματος αλλά και του σερβιρίσματος  χορευτικό τοπικό συγκρότημα,χόρεψε παραδοσιακά τραγούδια που μέσα απο τον δυνατό ήχο των ηχείων  μεταφέρονταν σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή της παραλίας. 
    Ο ηχολήπτης -ιδιοκτήτης- των ηλεκτρονικών συγκροτημάτων Γιώργος Μπαμπούρης συνεπαρμένος απο την μουσική και την διάθεση του κόσμου για χορό συνέχισε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα να προσφέρει δημοτικές μελωδίες. 
   Ευχες όλων μας είναι να ξαναβρεθούμε και του χρόνου το καλοκαίρι πάλι μαζί…….


Δεν υπάρχουν σχόλια: