Μετάφραση

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιώτης Στάικος: Πέθανε αρχιλοχίας επειδή δεν υπήρχε… οδηγός ασθενοφόρου.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Για να μην χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων αγωνίζομαι από το 1984, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, αλλά με πολύ θλίψη ως Γιατρός και ως άνθρωπος, γιατί το θέμα δεν είναι σημερινό, αλλά διαχρονικό και συμβαίνει πολύ συχνά σε ολόκληρη την Χώρα, με αποτέλεσμα να κερδίσω την μήνη, ακόμη και τον προπηλακισμό από κάποιους συναδέλφους μου.
Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2018 23:49

Πέθανε αρχιλοχίας επειδή δεν υπήρχε… οδηγός ασθενοφόρου.

Με τον ξαφνικό θάνατο 44χρονου σημαδεύτηκε, το βράδυ της Τετάρτης, η εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου. Ο 44χρονος Βολιώτης αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή ενώ η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή λόγω έλλειψη οδηγών.
Πρόκειται για τον αρχιλοχία στην 64 Μ.Ε. του στρατοπέδου Γεωργούλα, Δημήτρη Κανούλη, γιο του αρχιδιαιτητή Σπύρου Κανούλη. .
Το τραγικό συμβάν προκάλεσε μεγάλη οργή. Πολίτες που ήταν στην εμποροπανήγυρη διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, εισήγαγε το θέμα για συζήτηση στη Βουλή: «Οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές».

Σκηνές σοκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr, όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Ο στρατιωτικός βρισκόταν στο παζάρι και περπατούσε ευδιάθετος, όταν αισθάνθηκε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία. Πήγε στο τραπέζι συναδέλφων του, κάθισε στην καρέκλα και στη συνέχεια κατέρρευσε.
Άμεσα οι συνάδελφοί του και πολίτες κινήθηκαν για να τον βοηθήσουν. Στο διπλανό τραπέζι ήταν ιδιώτης γιατρός και μια νοσηλεύτρια. Αμφότεροι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες επί τουλάχιστον μισή ώρα, αλλά μάταια.
Για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου. Ο αρχιλοχίας διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αρχιλοχίας έχασε τη ζωή του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Δημήτρης Κανούλης κηδεύτηκε το απόγευμα, της Πέμπτης, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου παρουσία πλήθους κόσμου που έσπευσε για το τελευταίο αντίο, αλλά και για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική κατάληξη.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Αστακός 21/9/2018

Παναγιώτης Στάικος

Δεν υπάρχουν σχόλια: