Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Στάικος: Τα Ξέχασαν τα τρία ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου




Καλημέρα  και χρόνια πολλά για τους πολιούχους στο Δήμο μας και σε όποιες και όποιους γιορτάζουν σήμερα .!!!!!
Είναι ίσως ντροπή , να κάνω ανάρτηση τέτοια ημέρα ,αλλά  μου ήρθε κεραμίδα όταν τις μεταμεσονύκτιες ώρες  μου ήρθε ένα email  με αυτή την πληροφορία ,της οργής .

Ασφαλώς ο κύριος Περιφερειάρχης δεν είχε καμιά εχθρότητα  με τον Δήμο μας , όταν  δεν ήταν μέσα στους Δήμους για των οποίων τα ΤΟΕΒ  υπέγραψε –έδωσε  15 εκατομμύρια Ευρώ και σε κάποιους Δήμους , όπως στον διπλανό μας ( Δήμος Μεσολογγίου ) ,υπέγραψε για τρία ΤΟΕΒ  (6) έξι εκατομμύρια ευρώ .!!!!
Φαίνεται εκείνοι έκαναν κάτι , το οποίο δεν έκανε η δικιά μας Δημοτική Αρχή , η οποία ποτέ δεν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο  θέμα , ότι έτρεχα τέτοιες δράσεις , για να παίρναμε αντίστοιχες αποφάσεις .
Αλλά που ;;;;;;  
Όσο και να γίνεται  προσπάθεια από κάποια τοπικά blogs , να μην γίνει  γνωστή η τεράστια ευθύνη  , εμείς θα το φέρουμε θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο , όπως είμαστε υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα  και τον όρκο ,τον οποίο δώσαμε παρουσία του κυρίου Δημάρχου .!!!!
Τεράστια η ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του κυρίου Δημάρχου .
Εμείς θα αρκεστούμε σαν τα σκυλιά με τα κόκαλα και λιγάκι ψαχνό .!!!
Όνειρα γλυκά αξιότιμοι κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας, γιατί κάποιοι άλλοι μάγκες ,αλλά πραγματικοί μάγκες Δήμαρχοι πρόλαβαν το φιλέτο ,γιατί  οι άλλοι απλά ήταν έτοιμοι και διεκδίκησαν ,αυτά που χρειαζόντουσαν πραγματικά και όχι ότι περισσεύει ,απλά για να φανεί ,ότι κάτι κάναμε και εμείς .
Αμ δεν κάνουν ούλοι για τέτοιες δουλειές γιάγια μ ´ .!!!!
Αστακός  6/12/2019
Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου .

 


Τα Ξέχασαν τα τρία ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου

Βλέποντας την δήλωση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος διαπιστώνουμε την θέληση του να βοηθήσει στον πρωτογενή τομέα βελτιώνοντας μερικά απο τα ΤΟΕΒ , κοιτάζοντας προσεκτικά την λίστα με τα ωφελούμενα ΤΟΕΒ παρατηρούμε οτι λείπουν τα ΤΟΕΒ Του Δήμου Ξηρομέρου Φυτειών , Χρυσοβίτσας και Παλαιομάνινας .
Θέλουμε να ρωτήσουμε τον Περιφερειάρχη κύριο Φαρμάκη αν γνωρίζει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρία ΤΟΕΒ, τα δύο παραμένουν κλειστά της Χρυσοβίτσας και της Παλαιομάνινας και αυτό των Φυτειών Λειτουργεί με πολλά προβλήματα.
α) Ποιες οι προθέσεις σας κύριε Περιφερειάρχη για τα τρία ΤΟΕΒ του Δήμου Ξηρομέρου ; 
β) Τι ενημέρωση έχετε απο τον δήμο Ξηρομέρου για την κατάσταση των τριών ΤΟΕΒ  ; 
Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 15.307.094 ευρώ προκειμένου να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και κατά συνέπεια οι δυνατότητες άρδευσης σημαντικών καλλιεργήσιμων εκτάσεων, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Συγκεκριμένα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα (και ειδικότερα στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων») και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), είναι τα εξής:


1. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Σαβαλίων (2.198.000,60 ευρώ).
2. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Μυρτουντίων (2.198.000,60 ευρώ).
3. Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου ΤΟΕΒ Β΄ Πύργου (2.199.000,00 ευρώ). 
4. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α3 & Α4 της Ζώνης 8 του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Κατοχής (1.600.000,00 ευρώ).
5. Παρεμβάσεις βελτίωσης Αρδευτικών Δικτύων Δήμου Θέρμου (725.000,00 ευρώ).
6. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Α2 Ζώνης (9Α) και Α2 Ζώνης (9Β+9Γ) Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Νεοχωρίου (2.200.000,00 ευρώ).
7. Αντικατάσταση Αγωγών & Εκσυγχρονισμός του Αρδευτικού Δικτύου του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου με εγκατάσταση Σύγχρονου Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού (1.987.091,87 ευρώ).
8. Βελτίωση Τμημάτων Δικτύου, Αντλιοστασίων Λ1 & Λ4 Κτήματος Λεσινίου του Αρδευτικού Έργου ΤΟΕΒ Λεσινίου (2.200.000,00 ευρώ).

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε: 

«Ο εκσυγχρονισμός των δυνατοτήτων άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αποτελεί την ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αύξησης αλλά και βελτίωσης της αγροτικής μας παραγωγής. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για την Περιφέρειά μας κρίσιμο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και είναι κυριολεκτικά ανεπίτρεπτο, τα αρδευτικά μας δίκτυα σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας να αντιμετωπίζουν τόσα πολλά και πολύχρονα προβλήματα. Από την πλευρά μας, ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται, ώστε να εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στην αγροτική παραγωγή του τόπου μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση, επιζητούμε τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων και κυρίως των αγροτών μας, στο πλευρό των οποίων θα σταθούμε με κοινό στόχο να δούμε τα αγροτικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας να κατακτούν τη θέση που τους αξίζει, στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά»

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.