Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου:Ενημέρωση σχετικά με την ύδρευση του Αστακού.

idreysi toy astakoy
 
Αστακός 15.5.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
Τις τελευταίες ημέρες στον Αστακό αντιμετωπίσαμε έντονο πρόβλημα με την ύδρευση του οικισμού. Ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις χαμηλή στάθμη του νερού στην πηγή «Λάμπρα» και από πολλαπλές βλάβες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό δίκτυο. Παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις, ότι λόγω της φετινής ανομβρίας, με τις πολύ περιορισμένες βροχοπτώσεις που είχαμε στην διάρκεια του χειμώνα, δεν εμπλουτίστηκε ο υδροφόρος ορίζοντας και το φαινόμενο λειψυδρίας θα παρουσιαστεί σε δραματική κλίμακα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η δημοτική αρχή και ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ειδικούς για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Αυτή τη στιγμή η πόλη του Αστακού υδροδοτείται κανονικά ανά διαστήματα, όμως παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις το φαινόμενο, κάποιες κατοικίες που είναι ψηλά στον οικισμό να μην υδροδοτούνται.
Για να αυξηθούν τα αποθέματα στη δεξαμενή κατά καιρούς, στοχευμένα επιλέγεται να διακόπτεται η υδροδότηση βραδινές ώρες, ώστε να υπάρχει επάρκεια την επόμενη μέρα που λειτουργεί η πόλη μας.
Παρακαλούμε τους πολίτες για την κατανόηση του προβλήματος, σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το κοινωνικό αγαθό του νερού.
Όλοι μας πρέπει να κάνουμε λελογισμένη κατανάλωση και όχι σπατάλες. Η διοίκηση προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα της πτώσης της στάθμης της πηγής, είτε με εμπλουτισμό των πηγών ή με εναλλακτική πηγή υδροδότησης. Όμως όλες αυτές οι λύσεις απαιτούν χρόνο.
Για τις βλάβες στο δίκτυο της ύδρευσης, με δεδομένη την πολύ άσχημη κατάσταση του δικτύου, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να παρεμβαίνουμε άμεσα.
Το ξέρουμε ότι οι δημότες μας έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με το θέμα της ύδρευσης, γεγονός που κάνει την ευθύνη μας ακόμη μεγαλύτερη.
Στοχευμένα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες.
Σε αυτή την κρίσιμη μάχη της καθημερινότητας, οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί στο πιο δύσκολο θέμα που έχουμε να διαχειριστούμε, αυτό της ύδρευσης της πόλης του Αστακού.
 
Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εσείς να λύσετε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το νερό ούτε στον αιώνα τον άπαντων, και αυτό διότι δεν έχετε ιδέα τι πρέπει να κάνετε για την επίλυση του, το να μαζεύεστε κομπανία όλοι μαζί και να λέτε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό δεν λύνετε το πρόβλημα. Όσο αφορά Το ότι χρειάζεστε χρόνο, ελπίζω να ξέρετε ότι έφτασε το καλοκαίρι και ότι η κατανάλωση του νερού είναι 6-7 φορές μεγαλύτερη από ότι είναι τώρα, αφήστε λοιπόν στην άκρη ότι χρειάζεστε χρόνο, και προχωρήστε σε λύσεις που ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και κάντε κάτι με το λιμάνι που η μυρωδιά σκοτώνει κάθε ζωντανό οργανισμό, εκείνο το λιμενικό ταμείο τι έχει κάνει γ αυτό το πρόβλημα; ΤΙΠΟΤΑ. Τα μοτερ βρίσκονται εκτός λειτουργίας, μέχρι και σε αυτό το κομμάτι Φανήκατε λιγοστοί και ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου είναι άφαντος και χωρίς χωρίς άγχος επίλυσης του προβλήματος, θα ήθελα να τον δούμε και αυτόν το καλοκαίρι εάν θα έχει το θάρρος να κυκλοφορεί στην παραλία με τα χάλια του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε νιάφα τι λέει αυτό ανομβρίας λίγες βροχοπτώσεις κλπ που είναι αυτός;; Που ζει ;; ενα νόμος παντού έχει νερό έλεος τι άλλο θα ακούσω !!!

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα τα στραβά τα ρίχνονε στο Γαλουνη και στο Σταικο τώρα τα χωνουν τρις γενιές πίσω και τελικά δεν κατάλαβα έχουμε νερό ή δεν έχουμε Η ανακοίνωση λέει ότι το θέμα λύθηκε αλλά νερό δεν θα έχουμε και για αυτό εκτός από τους προηγουμένους τώρα φταίει και ο καιρός φταίει που είναι Μάιος φταίνε όλοι και όλα εκτός από αυτούς που είναι υπεύθυνοι Σα δεν ντρέπεστε που παίρνατε τον εαυτό σας για έξυπνους και όλους εμάς για βλακες Υπάρχει μια λέξη που μάλλον η αλαζονεία σας έχει διαγράψει από το σκληρό σας δίσκο

Ανώνυμος είπε...


Ένας κούκος ο Λαϊνάς μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη .οι ευθύνες Τριανταφυλλακη τεράστιες. δεν μπορεί το παιδί. πώς να το κάνουμε δεν το έχει . είναι ανίκανος για δήμαρχος και μας μιλάει για υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών. οι υπεύθυνοι δήμαρχοι όταν αποτύχουν έχουν την ευθιξία και παραιτούνται . πως είπατε κύριοι; ευθιξία; άγνωστη λέξη για τον Γιαννάκκη .Lifestyle και ξερό ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Θα τον φάνε και θα τον χορτάσουν καλά για μια τετραετία, και θα πάει ο Δήμος 10 χρόνια πίσω επιεικώς.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε χάσαμε κάτι και ΚΟΥΚΟΣ Ο Σφιχτερμαν

Ανώνυμος είπε...

6,34,Ο,ΓΑΛΟΥΝΗΣ,ΤΟΝ,ΠΗΓΕ,30,ΧΡΟΝΙΑ,ΠΙΣΩ,ΧΩΝΕΨΕΤΟ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ,10.ΧΡΟΝΙΑ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μην του λέτε τέτοια γιατί τα πιστευει

Ανώνυμος είπε...

Ε πούσε 10:19 τρία χρόνια και τρεις μήνες σκάρτοι του μείνανε και μετά θα πάτε μαζί στα τσακίδια .

Ανώνυμος είπε...

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.