Ροή Αναρτήσεων

2003 διαμαρτυρία πολιτών του Αστακού κατά των ιχθυοκαλλιεργειών



2003--Καλοκαίρι Με επικεφαλής τον τότε Δήμαρχο Αστακού Πυθαγόρα Σαμαρά, εκατοντάδες κάτοικοι του Αστακού ξεσηκωθήκαν ενάντια στην εγκατάσταση (επέκταση) νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον Αστακό. !!!....
Κυριακή πρωί ,μια μεγάλη πορεία από ΙΧ. αυτοκίνητα, φορτηγά , αγροτικά κατευθυνθήκαν προς τις εγκαταστάσεις της εταιρείας που είχε πάρει την άδεια για νέα μονάδα και απέκλεισαν τον δρόμο Βόνιτσας-Αστακού.
Καθολικό αίτημα η μη εγκατάσταση νέας μονάδας. Στην συνέχεια και αφού παρέμειναν εκεί ένα χρονικό διάστημα  περίπου δυο ωρων έχοντας  αποκλεισμένο τον δρόμο , με απόφαση των επικεφαλής της κινητοποίησης;  κατευθυνθήκαν προς το λιμάνι του Αστακού ,καταλαμβάνοντας αυτή την φορά  το συγκεκριμένο σημείο   όπου το πλοίο της γραμμής Ιθάκης-Κεφαλληνιάς Αστακού προσελκύει για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών και οχημάτων στο καθημερινό δρομολόγιο του . Η κινητοποίηση έληξε  με ομιλίες οτι θα αποτραπεί η εγκατάσταση της μονάδας !!! Φυσικά με την πάροδο του χρόνου  όλα αυτά  αποδείχθηκαν φούσκες διότι ένα μεγάλο μέρος των διαμαρτυρομένων όχι μόνο δεν συνέχισε τον αγώνα κατά της εγκαταστάσεις η επεκτάσεις νέων  μονάδων αλλά ευεργετήθηκαν με το  να προσληφθούν στην εταιρεία. Οι πρωτεργάτες της επαναστατικής γυμναστικής πάντως δεν απόλαυσαν τους καρπούς των διαμαρτυριών διότι η συνέχεια τους επεφύλαξε μαύρα σύννεφα..










5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα να ασχολούμαστε με το 1003 και να να μήν ασχολούμσστε με το 2020

Ανώνυμος είπε...

Να ασχολούμαστε με το 2003
και να βλεπουμε του κ. Χρήστου Μπόνη την φωτογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Μιλαμε για φωτογραφία
και όχε παίξε γελασε και αστεία.

Ανώνυμος είπε...

Οι "επαναστάτες" της εποχής εκείνης εκεί μαζεύτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι "επαναστάτες" της εποχής εκείνης εκεί μαζεύτηκαν.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.