Ροή Αναρτήσεων

Από το Σωματείο Εργαζομένων Νηρεύς Α.Ε.- Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ιχθύς»: Έντονες διαμαρτυρίες για απολύσεις φυλάκων στον Νηρέα“Τώρα το θυμήθηκαν τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους¨, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα το Σωματείο τονίζει ότι πρέπει οι θεσμικοί φορείς της περιοχής να λάβουν ξεκάθαρη θέση.

Αναλυτικά:

“Οι μάσκες έπεσαν! Τα πρόσωπα αποκαλύφτηκαν !

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΝΗΡΕΑ για την απόλυση συναδέλφων φυλάκων, δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security, με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων, επικαλούμενοι  και καπηλευόμενοι το θάνατο συναδέλφου φύλακα το 2018 ! Τώρα το θυμήθηκαν τον μη επαγγελματισμό μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό και άδικο για τους συναδέλφους !

Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες αυτές απολύσεις.

Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους, είτε είναι μέλη του σωματείου είτε όχι, να δώσουν δυναμικό  «παρών» στη Γενική Συνέλευση του σωματείου που θα γίνει τη Δευτέρα 22/06/2020 στον Αστακό, ώστε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές της εταιρείας.

Τέλος καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας να πάρουν θέση ξεκάθαρη. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.

Παράλληλα, θέση για το ζήτημα πήρε και το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, αυτή αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α.  καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις απαράδεκτες  μεθοδεύσεις της Διοίκησης  της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών  του ΝΗΡΕΑ. Η Διοίκηση προχώρησε  στην απόλυση συναδέλφων εργαζομένων φυλάκων  με τον πρόσχημα του μη επαγγελματισμού τους. Με προκλητικό τρόπο , επικαλούμενη ακόμα  και τον  άδικο χαμό του συναδέλφου το 2018 , θα δώσει τη φύλαξη  σε μεγάλη εταιρεία  security G4S.

Μετά  από τόσα χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης  ξαφνικά ανακάλυψαν  ότι οι εργαζόμενοι δεν  είχαν επαγγελματισμό! Αντί η Διοίκηση  να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  στην επιχείρηση  για να μην υπάρχουν ατυχήματα ,  και μάλιστα θανατηφόρα, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους .

Η Διοίκηση του  ΝΗΡΕΑ θωρακισμένη από το καινούργιο  αντεργατικό οπλοστάσιο  που της παραχώρησε η κυβέρνηση  της Ν.Δ.  και μάλιστα σε μια περίοδο πανδημίας,  παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει  σ’ αυτές τις ενέργειες  με κύριο στόχο τη διασφάλιση  και αύξηση  των κερδών της .  Είναι   σίγουρο  ότι δε θα σταματήσουν εδώ, θα προχωρήσουν παραπέρα.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στo σωματείο  τους , να τo ισχυροποιήσουν  και μέσα από συλλογικές διαδικασίες  να αποφασίσουν  αγωνιστικά  για την αντιμετώπιση αυτών των ενεργειών  της επιχείρησης  και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση  το  Ε.Κ.Α. θα στηρίξει  με όλες του τις δυνάμεις  τις αποφάσεις τους   .

Καλεί τη Διοίκηση της εταιρείας  να ανακαλέσει  τώρα τις απολύσεις  και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας  των εργαζομένων  στους χώρους δουλειάς  (συσκευαστήριο, θάλασσα κ.λ.π ) .

Με την οργάνωση και  τον αγώνα μας   μπορούμε  να αποτρέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις.

ΤΟ Δ.Σ.”


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Όμως τον βίο και την πολιτεία της εταιρείας τον ξέρουμε. Για αυτούς δεν λέω τίποτα αλλιώς θα έγραφα σελίδες.θα σταθώ στην φράση των εργαζομένων που καλεί τους θεσμικούς παράγοντες να πάρουν θέση. Εδώ, επειδή έχω φιλότιμο δεν θα γελάσω. Δεν τις ξέρετε τις θέσεις των παραγόντων; Νομίζω τις ξέρετε από τότε που τους ζητήσατε να σας βάλουν στην εταιρεία για δουλειά. Από τότε που έμαθαν να το παίζουν σε διπλό ταμπλό, από τότε που λένε ναι μεν αλλά, από τότε που είναι χορηγοί σε προεκλογικές καμπάνιες και από τότε που ανταλλάσσουν δωράκια και φιλοφρονήσεις. Κανείς ποτέ ούτε εργαζόμενοι ούτε δήμαρχοι κλπ έπαιξαν τίμια ,τώρα έρχεται σιγά σιγά ο λογαριασμός. Ποιός μίλησε όταν πνίγηκαν εργαζομενοι; Ποιός ειχε ευθυνη και τιμωρήθηκε ; Λυπάμαι πολύ αλλα ερχονται και αλλα. Σε αυτον τον τοπο μην περιμενετε βοηθεια απο κανεναν . Ειστε μονοι σας . Πολεμηστε για το ψωμι σας. Ξερετε πολλα , μιληστε χρησιμοποιήστε τα όπλα τους. Ο Θεός μαζί σας

Ανώνυμος είπε...

μονος σου τα λες μονος σου τ ακους.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.