Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου: Διαμαρτυρίες για κωλυσιεργίες του δήμου στην κοπή δέντρων για την ασφάλεια των πολιτών !!!




Διαμαρτυρίες για κωλυσιεργίες του δήμου στην κοπή δέντρων Επικίνδυνων για την ασφάλεια των πολιτών.
Διαβάσαμε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Ξηρομέρου πολίτη της Δ.Ε. Αστακού, που διαμαρτύρεται για επικίνδυνα πεύκα που χρειάζονται κόψιμο.
Η θέση μας είναι ότι η δημοτική αρχή πρέπει να δει το θέμα και σύντομα μάλιστα και μην ξεχνάει ότι διανύουμε τουριστική περίοδο η κίνηση θα είναι αυξημένη στην πόλη του Αστακού.
Ακολουθεί η επιστολή.

Προς Δήμο Ξηρομέρου.
Ποτέ δεν πίστευα πως το κλάδεμα 3 πεύκων θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα που ένας ολόκληρος Δήμος θα σήκωνε ψηλά τα χέρια .
Επί 4 χρονιά κυνηγούσα την προηγούμενη Δημοτική αρχή για να επιληφθεί μιας και τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν επικίνδυνα και έπεφταν από μόνα τους ,ευτυχώς κατά τις νυχτερινές ώρες ... Με έστελναν από τον Αννα στον Καΐάφα ( δασαρχείο, κτηματική Υπηρεσία κλπ) Και επικοινωνούσα εγώ ·ως μη όφειλα -για πράγματα που έπρεπε να κάνουν εκείνοι.. στο τέλος ήρθαν (με μια όχι και τόσο νόμιμη διαδικασία )να τα κόψουν και τους σταμάτησε η αστυνομία ..
Με την καινούρια δημοτική αρχή η κατάσταση συνεχίζει να είναι ίδια .
Σήμερα έστειλαν και καθαρίζουν κάτω από τα πεύκα ..
Μας ενδιαφέρει η αισθητική δηλαδή περισσότερο και οχι η ασφάλεια ! Μίλησα με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο πριν 1 μήνα και μου παρουσίασε τόσο δύσκολο το έργο ,σαν να ζητούσα να πάρει πίσω την μισή Κύπρο ! Έλεος πια .
Ιδιώτης στο ίδιο οικόπεδο έκοψε από τη ρίζα 3 πεύκα σε 1 ώρα ..
Αν εσείς στη δημοτική αρχή είστε τόσο σίγουροι ότι αυτά τα δέντρα δεν θα πέσουν κάποια στιγμή στο κεφάλι κάποιου αφήστε τα .. Αν πέσουν όμως , και με δεδομένο ότι προσωπικά εγώ έχω ενημερώσει για το πρόβλημα και το δασαρχείο και την κτηματική υπηρεσία με έγγραφα , τότε θα υποστείτε τις συνέπειες . Και δικαιολογίες τύπου δεν έχουμε υπαλλήλους μηχανήματα κλπ δεν υπάρχουν .. Και μηχάνημα έχει πια ο Δήμος και υπάλληλο που κάνει αυτή ακριβώς τη δουλειά .
Ο κ Θανάσης καθάρισε πριν λίγες μέρες όλη τη γειτονιά μου από άχρηστα δέντρα ( πληρώθηκε από ιδιώτη) και έμαθα ότι συνεργάζεται με το Δήμο .
Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει ποιος έχει αυτή την αρμοδιότητα .. ο καθαρισμός των δέντρων είναι υποχρέωση του Δήμου και μακάρι να ήταν διαφορετικά .
Θα τα είχαμε κλαδέψει μόνοι μας χρόνια τώρα και δεν θα χρειάζονταν να παρακαλάμε τον κάθε υπευθυνοανευθυνο για να κάνει το αυτονόητο .!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα πρώτο συμπέρασμα και διαβάζοντας το θέμα της ανάρτησης μπορεί να είναι ότι υπάρχει πολύπλοκη γραφειοκρατία ή ακόμα στο δήμο η νέα δημοτική αρχή δέν εχει βρεί το ρυθμό ή τον βηματισμό που χρειάζεται για αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Οφειλω να ομολογησω οτι ζητατε πολλα. Ξερετε τι σημαινει να κοπουν ή να κλαδευτουν 3 δεντρα; Πρωτον χρειαζεται να συνεδριασει το αρμοδιο οργανο του Δήμου και να ληφθει αποφαση για το τι ακριβως θα γινει. Να ειδοποιηθει και να παρθει αδεια απο το δασαρχειο ,οπως και απο το λιμενικο ταμειο και την κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Στη συνεχεια θα πρέπει η επιτροπη περιβάλλοντος να εκφρασει γραπτως την συμφωνη γνωμη της. Συνεχεια να γινει απο το Δημοτικο Συμβουλιο αναμόρφωση του προϋπολογισμού η οικονομικη επιτροπη να εγκρινει την δαπανη να γινει διαγωνισμος για την προμηθεια υλικων και βενζινης για τα μηχανηματα,να οριστει με αποφαση αντιδημαρχου η ημερα που θα γινει η εργασία να ενημερωθει το γραφειο κινησης οχηματων,να οριστει χειριστης αλυσοπριονου να οριστουν δυο εργατες βοηθοι το φορτηγο και ο οδηγος του και φυσικα ο επιβλεπων . Βεβαια ολοι αυτοι να συντονιστουν για να βρισκονται στο χωρο εργασιας την συγκεκριμένη ημερα και ώρα.Γιαυτο λεω άστο καλύτερα να παει στην ευχη. Χειμωνας ερχεται θα κάνει ενα δυνατο αερα θα πεσουν μονα τους.( χα !χα!)
Λάζαρος Τσαμης

Ανώνυμος είπε...

Κε Λάζαρε εσύ έκανες για δήμαρχος. Και κρίμα που δέν έθεσες υποψηφιότητα το Μάη του 19.

Ανώνυμος είπε...

Αρε νιαφα πως έδινες λύσεις αμέσως

Ανώνυμος είπε...

Η γραφειοκρατία γενικά
δέν τυχαίο γεγονός, αλλά είναι έτσι γιατϊ αυτό υπηρετεί
το "πολιτικά διαπλεκόμενο" πολιτικοοικονικό κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

Η γραφειοκρατία γενικά
δέν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά είναι έτσι γιατϊ αυτό υπηρετεί
το "πολιτικά διαπλεκόμενο" πολιτικοοικονικό κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

Χιούμορ κανω αγαπητε ανωνυμε 11:12 . Το χιούμορ το αντιλαμβάνονται οι ευφυείς. Και για Δήμαρχος κανω αλλα δε μου αρεσει να ζηταω ψηφους απο τυπους σαν εσένα ΛΤ

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε 11:43 ρώτα τον κύριο Στράτο να σου πει τώρα ,αν έκανε ο Λαζαρος ή ο Γιαννάκης που τον έκανε δήμαρχο ο Στρατος .
Άντε καληνύχτα σου .
Χίλιες φορές ο Λαζαρος καλύτερος από τον ανίκανο που έχουμε σήμερα .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε και αγαπητέ μας Κε Λάζαρε Τσάμη πολλά-πολλά συγνώμη και γώ το ίδιο είπα να κάνω , λίγο χιούμορ δηλαδή.
και πάλι συγνώμη καλό μας μεσημέρι !

Ανώνυμος είπε...

Οι δήμαρχοι εκλέγονται απο τον λαό και με τους ψήφους του.
και όπως ο κόσμος τους ανεβάζει και τους κάνει δημάρχους, ο ίδιος ο κόσμος με τον ψήφο του, μπορεί να τους κατεβάσει απο την θέση του δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

11 20 ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙ ΘΗΤΕΙΑ ΓΑΛΟΥΝΗ ΚΟΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί για το "κούρεμα" των ομολόγων
είχαν ληφθεί οικονομικα μέτρα με νόμιμες διαδικασίες και σε κανονικό χρονικό διάστημα
Ενώ για το κούρεμα των δένδρων ενός δημοτικού ή δημοσίου πάρκου
απαιτούνται κάποιες τετραετίες σε δημοτικής θητείες.

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη : δημοτικές

Ανώνυμος είπε...

Θέματα παρόμοια των κοινοτήτων του δήμου μας που για την λύση τους απο τις υπηρεσίες του δήμου απαιτείται προηγουμένως η έγκριση πολλών αρμόδιων και συναρμόδιων υπηρεσιών, θα ήταν ίσως καλύτερα να συγκεντρωθούν τα αιτήματα όλων των κοινότήτων του δήμου και να υποβληθούν ταυτόχρονα για έγκριση απο τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Λάζαρε είναι έντιμο αυτό πού είπατε ότι δέν "ζητιανεύετε" ψήφους απο πόρτα σε πόρτα στα σπίτια των δημοτών των κοινοτήτων του δήμου μας, προκειμένου να αποκτήσετε πολιτικά δημοτικά αξιώματα και αυτό Κε Τσάμη Λάζαρε σας τιμά ιδιαίτερα ως σωστά πολιτικοποιημένο απλό συμπολίτη μας.
Καλό σας βράδυ κε Λάζαρε Τσάμη !

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως Κυρ Λάζαρε εάν τελικά αποφασίσετε να ζητήσετε ψήφο
δημόσια και ανοιχτά στις επόμενες δημοτικέε εκλογές το 2023
μπορεί επειδή μίλησατε καθαρά και έντιμα μπορεί και να σας ψηφίσω.
Εϊναι καλύτεροι νομίζετε Κε Λάζαρε Τσάμη οι νυν και οι πάλαι ποτέ δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι απο εμάς τους απλούς δημότες ?

Ανώνυμος είπε...

Σε πιο όνειρο έγινε; έλα ρε Γιαννάκη έπανηλθες με ψεματα πάλι..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα ήταν καλύτερα διοικητικά σε Νομό ή Περιφέρεια
να συγκροτηθεί μια διαδημοτική υπηρεσία
που να επιλαμβάνεται αιτήματα και των 7 δήμων,
αιτήματα που απαιτείται για την λϋση τους προηγουμένως η εγκριση πολλών δημοσίων υπηρεσιών(δασαρχειο-αρχαιολοκικη υπηρεσία κ.λ.π.)

Ανώνυμος είπε...

Καλα Αγνή τράβα παραπέρα....στερεψαν τα τραβηγματα και δεν έχεις με τι να ασχοληθείς......ουστ

Ανώνυμος είπε...

Εις τον πολιτικό σχολιαστή 25 Ιουλίου 2020-6:01 μ.μ.
Εάν εσύ έχεις ουσιαστικές ασχολίες σε δημοτικά θέματα που απασχολούν τους δημότες-ετεροδημότες του δήμου μας, μπορείς να μας πεις το όνοματεπώνυμό σου και τις ασχολίες σου σε κοινά θέματα του δήμου μας, ώστε κι εμείς οι απλοί δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, να μπορέσουνμε να συνομιλήσουμε εδώ στο πσρόν blogg ?
Y.Γ Φίλε διαχειριστή του παρόντος blog το ονοματεπώνυμό μου είναι στην διάθεση σας εάν απαιτηθεί.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.