Ροή Αναρτήσεων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ

               


Αρ. Πρωτ. 5

Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2020 

Προς  κ. Υπουργό Περιβάλλοντοςü & Ενέργειας  

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας - 

Γενική Διεύθυνσηü Περιβαλλοντικής Πολιτικής - Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.ΠΑ.) – Τμήμα Δ΄ 

 κ. Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμούü & Αστικού Περιβάλλοντος.  κ. Πρόεδρο ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.

κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδαςü

 κ. Πρόεδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος και φυσικών Πόρωνü

 Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  

Διεύθυνση Περιβάλλοντοςü & Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  

κ.κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίαςü  

κ. Δήμαρχο Δήμου Ξηρομέρουü  

κ. Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσαςü  

κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου.ü  

Επιμελητήριο Αιτωλ/νίαςü  

Μ.Μ.Ε.ü

Ενάντια στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας στην παραλιακή ζώνη Αστακός – Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας - Κάλαμο.....

 Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου και οι Σύλλογοι Μέλη της διαμαρτύρονται έντονα, στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας στην παραλιακή ζώνη Αστακός – Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας - Κάλαμος. 

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση, στις 09/09/20 σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μέλη της. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης: «Η ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών, γνωστή ως Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας και οι επιπτώσεις της στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας-Μαραθάκι κανδήλας-Κάλαμος. 

2 Η Ομοσπονδία διαχρονικά είναι αντίθετη στην άναρχη εγκατάσταση των ιχθυοκαλλιεργειών και χωρίς κανένα προγραμματισμό στην περιοχή μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα είχε ως αποτέλεσμα την ρύπανση της περιοχής την υποβάθμισή της και την αποτροπή κάθε προσπάθειας για τουριστική ανάπτυξη. 

Μετά από συζήτηση και μελετώντας όλα τα στοιχεία της μελέτης της Π.Ο.Α.Υ, το πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου της 17ης Αυγούστου 2020, τις αποφάσεις των παράκτιων τοπικών κοινοτήτων και των φορέων της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε τα εξής: 

Η Ομοσπονδία στηρίζει την απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου με την οποία ο Δήμος εναντιώνεται στην ίδρυση «Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας που θα έχει επιπτώσεις στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας – Κάλαμος. Επί πλέον τονίζουμε ότι θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες και ενέργειες του Δήμου που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής θα αγωνιστούμε για την αποτροπή ίδρυσης της Π.Ο.Α.Υ.. Θα είμαστε αρωγοί σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσει ο Δήμος Ξηρομέρου και οι τοπικοί φορείς. 

ΖΗΤΑΜΕ :  

Να σταματήσει κάθε σκέψη για ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ. στην παράκτια ζώνη Αστακού -ØΜύτικα - Μαραθάκι – Κάλαμος, καθώς και η επέκταση των υφιστάμενων μονάδων Ιχθυοκαλλιεργειών και ίδρυση νέων μονάδων.  

Μετεγκατάσταση των υπαρχουσών μονάδων ως ο νόμος με την χρονικήØ περιοδικότητα ορίζει. Δημιουργία ιχθυοκαλλιεργητικού πάρκου σε άλλες περιοχές που δεν θα έχουν τουριστικό ενδιαφέρον.  Να γίνουν άμεσα ενέργειες για την χωροθέτηση τουριστικών περιοχών στην ενØλόγω παραλιακή ζώνη.

 Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μαζί με τους Συλλόγους Μέλη της, συμπαρίσταται και συμπορεύεται με την 87/20 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου. Αγωνιά με όλους τους φορείς της περιοχής, είναι δε αντίθετοι στη θεσμοθέτηση της ανωτέρω Π.Ο.Α.Υ. που θα επιβαρύνει το περιβάλλον και θα αποβεί αρνητικός παράγοντας για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Τέλος, επισημαίνουμε ότι καμία απόφαση, καμία επένδυση, δεν έχει τύχη χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 

Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών 

Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου 

Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών Ξηρομέρου «Η ΒΕΛΛΑ»

 Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδαταίων Ξηρομέρου «Ο Άγιος Νικόλαος» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειωτών Ξηρομέρου «Το Λιγοβίτσι» 

3 Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών «ΤΟ ΨΗΛΟΒΡΑΧΙ» Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγραμπελιωτών « Η Αγράμπελη» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιομανιτών « Η Σαυρία» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αετινών Αθήνας «Ο ΜΠΟΥΜΣΤΟΣ» 

Σύλλογος Σκουρτιανιτών Αθήνας «Το Παλιόκαστρο» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου « Οι Δώδεκα Απόστολοι» Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Τρυφιατών Ξηρομέρου 

Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομιτών Ξηρομέρου «Ο Άγιος Ιωάννης» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμιωτών Αθήνας 

Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Θυρρειωτών Ξηρομέρου. Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων «Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακιωτών Αθήνας 

Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιριωτών «Η Κεχροπούλα»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στεργίου βγήκες απ' το καβούκι σου ?
Θυμήθηκες ότι υπάρχει ομοσπονδία ?
Ότι υπάρχουν σύλλογοι ?
Αλήθεια ποιοι σύλλογοι είναι ενεργά μέλη της ομοσπονδίας που προεδρεύεις μπορείς να μας τους πεις ?
ΚΑΝΕΝΑΣ θα σου πω εγώ.
Παραιτήσου είσαι ανύπαρκτος και πρόεδρος μιας ομοσπονδίας που υπάρχει μόνο για την σφραγίδα .
Και για να μαθαίνει ο κόσμος ΠΑΡΑΝΟΜΑ είσαι αυτή την στιγμή Πρόεδρος σε ένα Δ.Σ. που είναι λειψό απέναντι στο καταστατικό.
Κάνε εκλογές ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ και όχι σπίτι σου.
Υ.Σ. Αλήθεια ο φίλος σου στο Ξηρόμερο νιουζ σε στηρίζει, αυτός δεν ανέβασε το σχόλιο , σε προστάτευσε . Ε ρε λαμόγια έχετε κάνει το Ξηρόμερο τσιφλίκι σας .Ανθρωπάκια του συστήματος και βολεμένοι Πασοκια

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.