Ροή Αναρτήσεων

Στο έλεος του Ιανού η Κρήτη: Κλείνουν γέφυρες, πλημμύρισαν καταστήματα


Από νωρίς το μεσημέρι, ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου.

Ήδη, οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost.gr, υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η κακοκαιρία αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου να κινηθεί αρχικά νότια, και στη συνέχεια νοτιοανατολικά, με τα φαινόμενά του σταδιακά να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Την Κυριακή, οι βροχές και οι καταιγίδες του «Ιανού» θα παραμείνουν στην Κρήτη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα νότια.

Σε εγρήγορση οι Αρχές

«Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού» σημείωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

πηγή:onairnews.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.