Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Στάικος: Η σωστή χρήση της Μάσκας Προστασίας για τον Covidσώζει ζωές σε συνδυασμό με τα γυαλιά ,την ασπίδα και τα γάντια .!!!!


Έτσι χθες  και πάλι ο Αγαπημένος μου Συνάδελφος και φίλος Παθολόγος Ηλίας Γκάτσης , μου ανακοίνωσε πως το τελευταίο Μοριακό Pcr test , το οποίο έκανα την Κυριακή το απόγευμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου  βγήκε και αυτό αρνητικό , όπως είχαν βγει και τα τρία προηγούμενα και θέλω για μια φορά ακόμη να του εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου  . !!!!

Αυτό δεν σημαίνει  , πως άντε και ξεμπερδέψαμε με τον Κορονοιό .

Σημαίνει πως επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην Κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί το 70%  του πληθυσμού, θα πρέπει τώρα να είμαστε  πάρα πολύ προσεκτικοί και δράττοντας την ευκαιρία θέλω να παρακαλέσω θερμά Ιερέα της Περιοχής μας , ο οποίος τελεί Θείες Λειτουργίες με την συμμετοχή πιστών, να σταματήσει και μάλιστα  προτείνει σε κάποιες γυναίκες να μην φορούν μάσκα,  όπως έχουν καταγγείλει κάποιες γυναίκες , λέγοντας πως αν σας επιβληθεί πρόστιμο , θα το πληρώσει εκείνος  .

Για όνομα του Θεού είναι δολοφονικό, εάν συμβαίνει αυτό .

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το παλληκάρι μου τον γιό μου τον Γιώργο  , που διαπρέπει ως Γιατρός Εργασίας στην Γαλλία και με κάνει πολύ Υπερήφανο ,  ο οποίος όταν είδε, πως δεν θα έκλεινα το Ιατρείο , που μου έλεγε από τον Φεβρουάριο  : Πατέρα κλείσε το ιατρείο γιατί θα πεθάνεις, φρόντισε και μου βρήκε τις πανάκριβες μάσκες P3 υψηλής προστασίας  με την βαλβίδα ζωικού άνθρακα στο χάρτινο κουτί ( τις οποίες φοράνε στις ΜΕΘ, πάνω από τις οποίες φοράω και απλή Χειρουργική ) ,τις οποίες πλήρωσε 600 ευρώ και τις άλλες τις P2 μέσα στην νάιλον  σακούλα , για τις οποίες πλήρωσε άλλα τόσα  και μπορώ να πω, πως μου έσωσε μαζί με την βοήθεια του  θεού την ζωή, γιατί αν είχα κολλήσει, λόγω της εγχείρησης στον πνεύμονα μου, θα ήμουν πιθανότατα νεκρός  .

Γι αυτό κάνω έκκληση προς όλους :  

Φοράτε την μάσκα , όχι για να μην πάρετε το πρόστιμο ,αλλά αν την φοράτε σωστά, σας σώζει τις ζωές , μαζί με την αποφυγή συγχρωτισμού και τήρησης αυστηρών κανόνων ατομικής υγιεινής  .!!!!

Εμένα κάποιος  ανόητος ανώνυμος σε ένα σχόλιο σε Blog , ο  οποίος κάποιος μου είπε ,πως πιθανά να ήταν και γιατρός ,με έγραψε περιεκτικά ως ο  μασκοφόρος , αφού και το καλοκαίρι στην παραλία πάντα είχα κοντά την μάσκα μου και όταν με πλησίαζε κάποιος σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, την φορούσα αμέσως .!!!

Και σωστό φόρεμα σημαίνει να καλύπτει η μάσκα σφιχτά την μύτη και το πιγούνι , γιατί διαφορετικά κοροϊδεύετε τον εαυτό σας  και τον θέτετε σε μεγάλο κίνδυνο αν μάλιστα βρεθείτε σε χώρο , που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός , τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγετε σαν το διάβολο το λιβάνι , που λέει και ο λαός μας.

Τώρα για το πως  πέρασα στην καραντίνα μου  και πως  περνούσε η ώρα μου ,αφού εκ φύσεως ανήκω στους δραστήριους ανθρώπους , όπως με ρώτησε ένας φίλος ,του είπα διαβάζοντας αγαπημένα μου βιβλία( όπως ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ) πάντα με  καλή μουσική  και με την θαλπωρή του τζακιού μας , περνούσαν οι ώρες χωρίς να το καταλάβω και ξεκουράστηκα και λίγο , που μάλλον το είχα ανάγκη .!!!  

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν είναι αδύνατο, μετά  από 20 ημέρες να μου έρθει πάλι στο Ιατρείο μου ασθενής με Κορονοιό .

Εγώ αυτό που κάνουν κάποιοι συνάδελφοί μου ,οι οποίοι  ασκούν ιατρική μόνο με ραντεβού  , που ρωτούν τον ασθενή αν έχει πυρετό , να πάνε κατευθείαν στο Νοσοκομείο,  δεν  σκοπεύω να το κάνω  και ας υποστώ την ίδια δοκιμασία.Και σε σπίτι ακόμη και αν με καλέσουν, που θα υπάρχει ασθενής με πυρετό  θα πάω , αφού όποιος έχει πυρετό δεν σημαίνει πως έχει μόνο Κορονοιό . 

Και έτσι πάλι   κάθε ημέρα τα πρωινά στο ιατρείο και με το σούρουπο τον καθιερωμένο περίπατο στο λιμάνι .

Αστακός 24/11/2020

Με υπευθυνότητα , υπομονή , ευγνωμοσύνη και αγάπη .

Dr. Παναγιώτης Στάικος 

Ειδικός Γενικός Ιατρός  Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων






15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που οφείλεται κυρίως κ. Στάίκο όλη αυτή η εκτεταμένη διασπορά.
δέν πρόσεξαμε και χορεύαμε το καλοκαίρι σε χορούς και πανηγυρια ? ή φταίει κάτι άλλο

Ανώνυμος είπε...

Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις! Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

και εσύ τι πρόβλημα έχεις.Ειναι υποχρεωτικό να διαβάζεις τις οδηγίες του κ Στάικου ?
άντε απο κεί καθένας με την ιδιοτροπία του και την παραξενιά του

Ανώνυμος είπε...

άμα θέλεις τη φοράς άμα δέν θέλεις μή τη φοράς Αλλά δέν φτάνει και σε τίποτα οι άλλοι να μυρίζουν τα χνώτα σου

Ανώνυμος είπε...

άμα θέλεις τη φοράς άμα δέν θέλεις μή τη φοράς Αλλά δέν φταίνε και σε τίποτα οι άλλοι να μυρίζουν τα χνώτα σου

Ανώνυμος είπε...

αλλά τι λέω εγώ ? άμα ταίριαζαν τα χνότα σας θα έδινες και κανα ψήφο στη παράταξη.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΚΙΌΛΑΣ 11,17 μ.μ. Ό,ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΜΈΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΆΣΚΑΣ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ. Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌ Η ΜΑΣΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ Ο ΑΝΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΌΣ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΕΙ ΓΙΑΤΊ Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΡΌΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΝΟΜΊΖΕΙΣ ΚΙΌΛΑΣ 11,17 μ.μ. Ό,ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΜΈΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΆΣΚΑΣ,ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ. Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΌ Η ΜΑΣΚΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ. ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΌΣ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΕΙ ΓΙΑΤΊ Ο Κ. ΣΤΑΙΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑΤΡΌΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΏ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

εγω πιστεύω 100 % ότι : ο κος Παναγιώτης θέλει την Υγειά μας και το καλό μας.
ας βγεί, έστω και ανώνυμο σχόλιο, ένας , να πεί το αντίθετο.
Είναι δυνατόν να μην εμπιστευόμαστε τον κον Στάϊκο ως Γιατρό μας ?

Ανώνυμος είπε...

Ναι αγαπητέ 12:31 η διασπορά κατά την άποψη μου που έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα φταίει όχι γιατί άνοιξαν τα σύνορα ,αλλά εμείς οι ντόπιοι το καλοκαίρι εκτός από ελάχιστους , μας χαρακτήριζαν ως γραφικούς ,αγνοούσαν ή αν θέλετε έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα προληπτικά μέτρα και έτσι η διασπορά στην κοινότητα και μάλιστα στα μεγάλα Αστικά κέντρα και κυρίως στην Θεσσαλονίκη που είναι μια πολύ ζωντανή πόλη με πόλους νέους ανθρώπους χωρίς μέτρα έφεραν αυτά τα αποτελέσματα ,τα οποία πληρώνονται με απώλειες ανθρωπίνων ζωών ακόμη και νέων ανθρώπων .
Με την ελπίδα να αρχίσουν γρήγορα οι εμβολιασμοί .
Παναγιώτης Σταικος
Γιατρός του Ξηρομερου .

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παναγιώτη Στάϊκο κατ' αρχήν χαίρομαι που είστε υγιής και ευχές
για υγεία σε όλους μας και να ξεπεραστεί και η φάση αυτή της πανδημίας
με την συμβολή, συλλογική και ατομική συμβολή/κοινωνική υπευθυνότητα
από όλους μας ως κοινωνία.
Και οι αιτίες νομίζω είναι πολλές και διάφορες οι αιτίες για το αποτέλεσμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Καλή σας μέρα !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 10:26
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας .
Εύχομαι χαρούμενες γιορτές σε όλους με υγεία .
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παναγιώτη Στάϊκο συνηθίζεται απο όλους μας σχεδόν, στις γιορτές να γινόμαστε πιό συναισθηματικοί συγκριτικά με τις άλλες μέρες του χρόνου.
Το θέμα είναι να προσπαθούμε όλοι μας ανεξαιρέτως να είμαστε συνέχεια, πάντα και παντοτινά.
Χρόνια Πολλά !

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς αυτό πρέπει να ισχύει αγαπητέ φίλε 10:00 .
Εγώ που είμαι αρκετά νέος για να έχω τρεις εγγονούλες από 6 μέχρι 13 ετών το αισθάνομαι πολύ έντονα ,αφού τυχαίνει να είναι μακριά μου στην ξενιτιά ,αλλά όταν πρόκειται για την προστασία του Δημοσίου χρήματος ή να έχεις τον άλλον απέναντι σου ,ο οποίος με θράσος ,ύπουλα και αγενώς να θέτει υπό αμφισβήτηση την ψυχική σου υγεία ,αυτά δεν είναι ότι επάνω σε μια ένταση ,είπε μια κουβέντα πάρα πάνω ,το οποίο ασφαλώς πρέπει να συγχωρείται ,αλλά για τα άλλα δυο εγώ επειδή δεν είμαι ο Χριστός ,δεν μπορώ να τα συγχωρήσω και είμαι έτοιμος να γιορτάσουμε οι δυο μας τα Χριστούγεννα με την γυναίκα μου και στραμμένη την σκέψη μας στην υπόλοιπη οικογένεια μας ,που είναι μακριά ,όπως επίσης και σε όλους τους συνανθρώπους μας και ειδικά σε αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και οικονομικής ανέχειας .
Με ευγνωμοσύνη
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Κ. Παναγιώτη Στάϊκο εν πάση περιπτώσει ας θεωρήσουμε όλοι μας,
τυχόν πολιτικές φραστικές αντιπαραθέσεις,στιγμιαίες. Και σημασία έχει
να παραμένει η όποια αντιπαραθεση σε πολιτικές θέσεις και προτάσεις
των εκπροσώπων και δημοτικων παρατάξεων της κοινωνίας του δήμου μας.
Πάντα ευχάριστα νέα και καλή πρόοδο στα μικρά παιδιά της οικογένειας σας.
Καλό σας Σαββατοκύριακο !

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.