Ροή Αναρτήσεων

Αλέκα Κατσάνου: Τον Αστακό τον καταδίκασαν οι τοπικοί παράγοντες.



Τον Αστακό τον καταδίκασαν οι τοπικοί παράγοντες. Τελεία και παύλα. Με τις εγκληματικές επιλογές τους όσον αφορά την «ανάπτυξη» του Αστακού, διατήρησαν την κουλτούρα και το πορτοφόλι του τοπικού πληθυσμού σε …χαμηλά για την εποχή επίπεδα όπως θα ΄λεγε κι ο Σάκης ο Αρναούτογλου. Κάπως έτσι, βέβαια, κατέστησαν τον τοπικό πληθυσμό χειραγωγήσιμο κι εξασφάλισαν μια ωραιότατη δεξαμενή ψήφων, τις οποίες "κέρδιζαν" κάθε φορά με απειλές για απολύσεις ή υποσχέσεις για προσλήψεις, ανάλογα. Εκμεταλλεύτηκαν δηλαδή την κατάσταση που οι δικές τους αποφάσεις δημιούργησαν. Μπορώ, λοιπόν, να σκεφτώ πολύ απλά, ότι τη δημιούργησαν για να την εκμεταλλευτούν ή έστω συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Πάντως, το παιχνίδι των εταιρειών με τους τοπικούς παράγοντες είναι γνωστό εξαρχής, δεν κρύφτηκε κανείς τους. Μέχρι και τα στελέχη «ανεβοκατέβαιναν», ανάλογα με το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών, ως εκεί είχε φτάσει το αλισβερίσι.

Το, επίσης, θλιβερό, βέβαια, είναι πως η εγκληματική αυτή αναπτυξιακή κατεύθυνση, μπορεί να κράτησε ορισμένους ντόπιους στον Αστακό και στα πέριξ, αλλά έδιωξε τους περισσότερους. Κι απόδειξη αυτού είναι το γεγονός, ότι ο Αστακός είναι «ζωντανός» μόνο για καμιά 15αριά μέρες εκεί στα μέσα του Αυγούστου, ενώ για 9 μήνες το χρόνο δεν κυκλοφορεί κυριολεκτικά ψυχή, κυκλοφορούν, όμως, πολλά «λαβράκια». Από όσους έφυγαν, πολλοί είναι νέοι που δεν οραματίζονταν το μέλλον τους σε συνθήκες γαλέρας με μισθό βασικό κι αισχρό αντάλλαγμα την ολοσχερή καταστροφή του τόπου. Ναι, η «ανάπτυξη» ήρθε ή σε σε απλά ελληνικά «δώσαμε κώλο και πήραμε τ΄αρχίδια μας».




* στη φωτό, όπως περίπου θα μοιάζει η περιοχή μας με τα χιλιάδες κλουβιά που θα φυτευτούν από τον Αστακό μέχρι τον Μύτικα

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο παραγοντισμός είναι παραγοντισμός.
Και δέν έχει, ούτε χώρο, ούτε χρόνο, ούτε έχει χρώμα, ούτε παράταξη και κόμμα.
Ο παραγοντισμός είναι παραγοντισμός.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΘΑΨΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ? ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ότι ν αναι αναρτεί ο καθένας στο προφίλ του και το παίρνετε και το βάζετε στα blocks. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Ανώνυμος είπε...

εστόν 1,05 δέν υπάρχει πιό εύκολη απάντηση απο αυτή ατον κόσμο όλο.
《και τα ευκόλως εννοούμενα παραλλείπονται》 δλδ δέν λέγονται.
τόσο εύκολη απάντηση ακόμα και άν είσαι ... 'στόκος'

Ανώνυμος είπε...

Άν είσαι 'μπομπούνας' Η 'στόκος' πέστο στο <>
να σου πώ ονόματα συγκεκριμένα.

ΕΊΣΑΙ 'ΣΤΌΚΟΣ' ? ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

Δραγαμέστο

Ανώνυμος είπε...

8:15 από ποτέ η φιλαληθεια είναι χαζομάρα? Είστε απαράδεκτος και υβριστικος. Είστε ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

θέλεις ονόματα απο αυτοδιοικητικούς παράγοντες ?
Γαλούνης, Μουρκούσης, Λαϊνάς, Λύτρας, Ντίνος, Πανταζής, Στάϊκος

Ανώνυμος είπε...

τώρα τι έχεις να πείς 9:55 ?
αυτοί δέν ήταν παράγοντες της αυτοδιοίκησης και παρήγαγαν έργο.
ψέματα ?
άντε απο κεί <> που θα μας πείς έτσι κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Κ ΣΤΑΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΒΛΈΠΕΙΣ ΈΞΥΠΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ
ΈΧΟΥΜΕ ΌΜΩΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ♡

Ανώνυμος είπε...

Κύριε 10:52 βρες μου μια απόφαση που έδωσα εγώ έγκριση για μονάδα όταν ήμουν Δήμαρχος το 2007 -2010 ή και όταν ήμουν Πρόεδρος της Κοινότητας;
Οι εγκρίσεις για τις μονάδες στα νησιά ήρθαν από την Κεφαλλονιά , γιατί δυστυχώς Διοικητικά τα νησιά μια ανάσα από τον Αστακό υπάγονται στην Κεφαλλονιά.
Εγώ αρνήθηκα να δώσω έγκριση για μονάδες στον άγιο Νικόλα και τον Μαραθιά και δέχθηκα και απειλές τις οποίες κατά την φρασεολογία φίλη μου της Αλέκας τις έγραψα στα Αρ@@@δια μου
Με τιμή
Παναγιώτης Στάικος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού και Πρόεδσρος Κοινότητας Αστακού

Ανώνυμος είπε...

δέν σε πιστεύω.δείξε μου ένα χαρτί που να γράφει ότι δέχθηκες {{απειλές}}.
Άντε πρώί-πρωϊ με την αυγή,έχεις όρεξη για κουβεντολόϊ.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.