Ροή Αναρτήσεων

Συγκινητική Ιστορία «Έτρωγα παγάκια για να μείνω αδύνατος» – Η απίστευτη πορεία του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου




Ο Στέφανος Ντούσκος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα στο μονό σκιφ της κωπηλασίας έφερε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο -και μάλιστα χρυσό- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ωστόσο ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν ήταν πάντα παιδί του… νερού, αφού ο «έρωτας» με την κωπηλασία άρχισε το 2011, αφού μέχρι τότε ασχολούνταν αποκλειστικά με τον στίβο.

Γεννημένος στα Ιωάννινα στις 29 Μαρτίου του 1997 ο Στέφανος Ντούσκος ζει το όνειρό του μόλις στα 24 του, αφού κατάφερε να πετύχει αυτό που όλοι οι αθλητές κυνηγούν στη διάρκεια της καριέρας τους. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Η πορεία του μέχρι στην κορυφή ωστόσο δεν ήταν εύκολη.


Έτρωγε παγάκια για να παραμείνει αδύνατος
Θυσίες, σκληρή προπόνηση, και προσήλωση ήταν ανάμεσα σ’ αυτά που τον οδήγησαν ανάμεσα στους κορυφαίους. Μάλιστα το ότι έφτασε σε σημείο να τρώει… παγάκια για να ξεγελάσει την πείνα του φανερώνουν ότι πρόκειται για ένα αθλητή που είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να πετύχει το στόχο του.

«Ερωτεύτηκα αυτό το σπορ»
Όπως προαναφέρθηκε ο Στέφανος Ντούσκος δεν ασχολούνταν εξ αρχής με την κωπηλασία, αφού μέχρι τα 15 του έκανε στίβο. Ακολούθως, το 2011 έκανε την πρώτη του προπόνηση στην κωπηλασία. «Ερωτεύτηκα αυτό το σπορ», έλεγε χαρακτηριστικά πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξή του.

Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, συμμετείχε μαζί με την ελληνική ομάδα στο αγώνισμα των ελαφρών τετράκοπων σκιφ, όπου τερμάτισε στην 6η θέση.

Στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα. Ο Ντούσκος κατέκτησε μέσα στο 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Το 2019, ο Γιαννιώτης σκιφίστας αναδείχτηκε «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ.

Το 2020, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ δεν μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ματαιώθηκε.

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε εξασφαλίσει ο Στέφανος Ντούσκος, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021. Λίγες ημέρες μετά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βαρέζε, ο Ντούσκος έμεινε εκτός βάθρου, καθώς ήταν 4ος στο απλό σκιφ.

Παράλληλα, ο Στέφανος Ντούσκος έχει διακριθεί αρκετές φορές σε επίπεδο νέων με μετάλλια σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έχει κερδίσει πάνω από 20 χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

«Αν θες να διακριθείς πρέπει να θυσιάσεις πολλά», έχει τονίσει στο παρελθόν. Οι κόποι του ανταμείφθηκαν φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται μέσα στο Τόκιο.

Πηγή: thebest.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.