Ροή Αναρτήσεων

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ: Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο


❖ Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχτηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, με την αντιπαράθεση να φθάνεισε ασυνήθιστους τόνους κυρίως μεταξύ του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη από τη μία πλευρά και των κυρίων Γαλούνη και Στάικου από την άλλη. Οι επιθέσεις, σε προσωπικό επίπεδο, όξυναν την κατάσταση επικίνδυνα και ο έλεγχος, προς στιγμήν, χάθηκε. Ο κ.Δήμαρχος επιρρεπής σε υπονοούμενα και αδύναμος να αντισταθεί στις επιρροές της αλαζονείας της εξουσίας, δεν δίστασε να αναφερθεί και σε θέματα υγείας ανύπαρκτα , πράγμα ηθικά ανεπίτρεπτο και νομικά κολάσιμο. Πόσο μάλλον, που ως γιατρός γνωρίζει ότι υπάρχει το ιατρικό απόρρητο ενώ ο ίδιος ουδέποτε κλήθηκε να εξετάσει και να γνωματεύσει για τον αποδέκτη των υπονουμένων του. Η συμπεριφορά του προδίδει, αν μη τι άλλο, ανωριμότητα,κακοπροαίρετη διάθεση και, λυπάμαι που θα το πω, απανθρωπιά και σε καμμία περίπτωση, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.Ξέρει κάτι ο κ. Τριανταφυλλάκης για την υγεία του κ. Στάικου, που δεν το γνωρίζει ο ίδιος ο κ. Στάικος ; Και αν ναι, από πού ;

Υπάρχουν και κόκκινες γραμμές κ. Τριανταφυλλάκη, που τις ξεπερνάτε πολύ εύκολα και ελαφρά τη καρδία.

Ως δημότης Ξηρομέρου και ως σκπετόμενος άνθρωπος δεν είμαι υποχρεωμένος να ακούω-παρακολουθώντας τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο- τα δικά σας υπονοούμενα για ζητήματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και απολύτως προσωπικά. Η αντίδρασή μου θα ήταν η ίδια, εάν κάποιος αποτολμούσε κάτι ανάλογο για εσάς. Να είστε απόλυτα βέβαιος γιαυτό.



----Ο κ. Γαλούνης βγήκε εκτός εαυτού, όταν ένοιωσε να θίγεται η οικογένειά του, από τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο οποίος, ωστόσο, αναγκάστηκε να μιλήσει για παρεξήγηση και να ζητήσει συγγνώμη από τον θιγόμενο.



Εκτός εαυτού βγήκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Λαινάς , της παράταξης του κ Δημάρχου, όταν του χρέωσε την ευθύνη για το έργο αγωγού ύδρευσης Αγίου Δημητρίου, για το οποίο ο κ. Στάικος κατήγγειλε στο ΔΣ ότι :

‘’Στον νέο αγωγό φαίνεται πως υπήρξε μεγάλο φαγοπότι αφού από τα 8.866 κυβικά άμμου έριξαν μόνο 60 και έτσι εκλάπησαν 8.806 κυβικά άμμου πέραν των τοίχων αντιστήριξης που δεν υπήρχαν πουθενά, και άλλα’’.

Ο κ. Λαινάς επισήμανε ότι δεν ήταν αυτός υπεύθυνος για το έργο και απευθυνόμενος στον Δήμαρχο, του είπε ‘’οτι αυτό που κάνετε είναι αλητεία.’’

Παρακολουθώντας την όλη συζήτηση η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης ‘’πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων’’.

Έτσι ,όμως δεν επιλύονται τα προβλήματα του Δήμου.




❖ Άργησαν , αλλά το κατάλαβαν στο Δήμο ότι τα έργα ανάπλασης ειδικά στο παραλιακό μέτωπο και τους κάθετους προς αυτό δρόμους, θα δημιουργούσαν σοβαρά προβληματα στη στάθμευση των οχημάτων και την κυκλοφορία του κόσμου.

Ο αντιδήμαρχος έργων κ. Πολύζος με ανακοίνωσή του , αφού διαπιστώνει τα προβλήματα, που δημιούργησαν τα έργα βιτρίνας (δικος μου ο χαρακτηρισμός), τώρα απειλεί Δημότες, επαγγελματίες και επισκέπτες ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση - απομάκρυνση αντικειμένων) για :



1. Στάση και στάθμευση στα πεζοδρόμια της πόλης για οποιοδήποτε λόγο.

2. Τοποθέτηση αντικειμένων στα πεζοδρόμια όπως: πάγκων, ψυγείων, καθισμάτων, κιβωτίων, γλάστρες, κατασκευών κλπ.

Όταν αποφασίζατε για τα εν λόγω έργα, γιατί δεν τα σκεφθήκατε όλα αυτά ;

Ο πολίτης παρκάρει στα πεζοδρόμια γιατί δεν έχει χώρο πάρκινγ. Κανείς δεν θέλει να ‘’΄φάει’’ πρόστιμο, ούτε να σπάσει το αυτοκίνητό του, ανεβάζοντάς το στο πεζοδρόμιο. Βρείτε χώρο για πάρκινγ, πριν φθάσει το καλοκαίρι.

Σε άρθρο μου ,πριν μερικούς μήνες, έγραφα και λοιδωρήθηκα δεόντως από τους, σε διατεταγμένη υπηρεσία, Γκαιμπελίσκους, ότι :



‘’Η στένευση των κάθετων- προς την παραλιακή- δρόμων θα δημιουργήσει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλα κυρίως πρόβλημα στάθμευσης. Τα αυτοκίνητα εκτοπίζονται από την παραλιακή, χωρίς όμως να δοθεί εναλλακτική λύση για τη στάθμευσή τους. Αβλεψία σοβαρή ότι δεν υπήρξε μέριμνα για δημιουργία χώρου στάθμευσης, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε πολλές πόλεις πχ Ναύπλιο, Καστοριά κλπ. Ήδη, μέσα στο καταχείμωνο, που η κίνηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, συναντάς αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα νεοκατασκευασμένα πεζοδρόμια αλλά και στο Λιμάνι.’’

Παπαγαλάκια, στο κλουβί σας.....


❖ Το απίστευτο- για την οικονομική συγκυρία που διανύουμε-ποσό των 344.902,95 €διατίθεται για το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Μύτικα: Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα». Η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάθεση του έργου στον εργολάβο που προκρίθηκε και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει σύντομα, εφόσον δεν υπάρξουν απρόβλεπτα κωλύματα.

Αναρωτιέμαι, αυτό που λείπει σήμερα από τον Μύτικα είναι η ανάπλαση μιας πλατείας, η οποία είναι σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση; Αν είναι, η ανάπλαση να γίνει, ωσάν αυτή του Αστακού, μάλλον θα ήταν καλύτερα να μη γίνει.

Σαν επισκέπτης του Μύτικα, ειδικά το καλοκαίρι, θα έλεγα ότι προτεραιότητα έχει η καθαριότητα της περιοχής καθώς τα μπάζα και τα σκουπίδια , που είναι διασπαρμένα παντού, δημιουργούν αλγεινή εντύπωση στον επισκέπτη και στους ίδιους τους κατοίκους . Οι τριτοκοσμικές εικόνες απωθούν κάθε επισκέπτη, της κατά τα άλλα πανέμορφης περιοχής.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προτεραιότητα η ανάπλαση της πλατείας και όχι η κατασκευή έστω και ενός οδικού άξονα που να ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο και να φθάνει στην φανταστική παραλία, εξασφαλίζοντας πρόσβαση στους λουομένους, που θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν εάν υπάρξει οδική σύνδεση και εάν ο δρόμος που εφάπτεται της παραλίας ασφαλτοστρωθεί, ώστε να γίνει προσπελάσιμος από τα ιχ.
❖ Κάποιος θα πρέπει να πει στη Δημοτική Αρχή ότι Ξηρόμερο δεν είναι μόνο ο Αστακός και ο Μύτικας αλλά και άλλες 17 Κοινότητες.

Αστακός και Μύτικας με πληθυσμό περί τους 3.500 κατοίκους- με βάση την απογραφή του 2011- απορροφούν περίπου το 70% των κονδυλίων του Δήμου, όταν οι άλλες 17 Κοινότητες έχουν περίπου 8.200 κατοίκους.

Προφανώς, για την παρούσα Δημοτική Αρχή υπάρχουν Ξηρομερίτες πρώτης και Δεύτερης κατηγορίας.


❖ Χιόνια στα Ακαρνανικά όρη.... Επιτέλους, να δούν άσπρη μέρα και οι Ξηρομερίτες, γιατί αν περιμένουμε να δούμε καλύτερες μέρες, με αυτούς που μας κυβερνούν σε τοπικό και γενικότερο επίπεδο, θα περιμένουμε εσαεί......

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για καθίστε ρε παιδιά αυτός δεν έγραφε ότι θα γίνουν αυξήσεις στα τέλη και αντι για αυτό μειώθηκαν τα τέλη . αυτός δεν έγραφε ότι στο Αντώνης ΤΡΙΤΣΗΣ δεν πήρε χρήματα ο Δήμος και τελικά πήρε 6000000€.
παρτο απόφαση συνταξιούχε εισαι ψεύτης και αναξιόπιστος . με πληρωμένα άρθρα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Μπαρμαρούση ο κύριος Τριανταφυλλάκης έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ,πράγμα το οποίο απαιτεί ψυχιατρική διερεύνηση .
Ο άνθρωπος καβάλησε το καλάμι και η αλαζονεία έγινε βίωμα του ,που μαζί με τις τρομερές ανασφάλειες και ανικανότητες βλέπει παντού εχθρούς όταν υπάρχει διαφορετική άποψη ,την στιγμή που δεν κάνει χρηστή διοίκηση .
Έτσι όταν έκανε την χυδαία ενέργεια να στείλει καταγγελία πως είμαι επικίνδυνος ,ο εισαγγελέας ζήτησε ιατρική πραγματογμωσύνη και εξέταση από δυο κρατικούς ψυχιάτρους ,οι οποίοι με έκριναν απόλυτα ψυχικά υγιή και μάλιστα με υπέβαλαν σε ψυχιατρικά τεστ όπως εκείνα που περνούν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας ,όμως εγώ έχω επιφυλάξεις για την ψυχική υγεία του κυρίου Τριανταφυλλάκη με την συμπεριφορά του ,όταν ανάγκασε συνεργάτη του Δημοτικό Σύμβουλο να χαρακτηρίσει την στάση του ως αλητεία και δεν έβγαλε μιλιά .
Ντροπή για ένα Δήμαρχο όταν πέφτει τόσο χαμηλά ,αλλά αυτό φαίνεται πως είναι το πραγματικό επίπεδο και ήθος ,για να θυμίσω το γνωμικό του Πλάτωνα :
Επιστήμη χωριζομένη αρετής Πανουργιά ου σοφία φαίνεται .
Αυτό χαρακτηρίζει τον κύριο Τριανταφυλλάκη ,ο οποίος πέραν από ανίκανος είναι και ακατάλληλος για Δήμαρχος .
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ παναωτη.ΑΦΑΝΙΣΕ ΜΑΣ.....
ΧΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Γιαννάκη αφανίστηκες μόνος σου .Δεν χρειάζεται να βάλει το χέρι του ο Στάικος. Σε ποιόν άλλο δήμαρχο της Ελλάδας μίλησε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του για αλητεία στη συμπεριφορά του δημάρχου και ο Δήμαρχος δεν τον διέγραψε από την παράταξή του . Αλλά εσύ δεν έχεις τα κότσια να διαγράψεις τον Λαϊνά . Τον τρέμεις , τον φοβάσαι και τον γλύφεις .
Σου έχει γίνει ο μπαμπούλας σου .

Ανώνυμος είπε...

Ας βάλει πρόστιμα στα τσιράκια του πρώτα.
Ας βρει τρόπο να μετριαστουν τα αδέσποτα πρώτα που δεν τολμάς να περάσεις. Ας βρει χώρο για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα πρώτα. Η παραλία μας μάρανε όταν όλος ο υπόλοιπος αστακός καταρρέει. 2 έργα κι αυτά γύρω γύρω στο λιμάνι και αυτη ήταν η προτεραιότητα. Να βγαίνει για ναφε μόνο στα φαίνεσθαι αγνοώντας τα είναι. Όχι κ. Τριανταφυλλακη όσο κι αν θέλετε κάποιους δε μας κοροιδευετε.
Κορόιδεψε τα παιδαρελια που σέρνονται γύρω σας μόνο και μόνο για να κάνουν παρέα με γιατρό.
Η δημητρουλα υπάρχει στο χάρτη σας? Τα γυφτοκαλυβα? Τα Χωρια? Ο οδικός άξονας?

Ανώνυμος είπε...

Η ένταξη της ύδρευσης με ρο ποσό ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων δεν είναι στα ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ Θωμά;
Η δημοσιογραφία στα καλύτερα της. Ρίξε σανό. Αμ σε καταλάβανε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τριανταφυλλάκης εξαπέλυσε τα τσιράκια του ( αν δεν τα έγραψε ο ίδιος) ανώνυμα εμετικά σχόλια εναντίον του κυρίου Μπάρμπαρούση στο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS και νομίζει πως έτσι θα κάμψει το φρόνημα ενεργών πολιτών για τις ρεμούλες του που τον Περιμένουν δια του Εισαγγελέα του Αρείου πάγου τα δικαστήρια για κακουργηματικές πράξεις με ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια.
Να δούμε αν θα πουλάς κουτσαβακισμούς και αλητείες στα δικαστήρια ή θα κάθεσαι σαν την γάτα την βρεγμένη .
Παναγιώτης Στάικος πάντα με παρρησία και ονοματεπώνυμο.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τριανταφυλλάκη μάζευτα από τώρα γιατί το 2023 θα είναι πολύ αργά για να προλάβεις .
Δεν μπορείς να διανοηθείς τι σε περιμένει.
Η απόλυτη διαπόμπευση .

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε πόσα είναι τα χρήματα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και πόσα έργα έχουν ενταχθεί από όλους τους Δήμους της Ελλάδας .
Ας πάρει ο Δήμος καμιά διακοσαριά χιλιάδες ευρώ μετά άπω πέντε χρόνια και βλέπουμε . Νομίζει πως βρίσκεται στην χώρα των λοτοφάγων ;

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.