Ροή Αναρτήσεων

Αποστόλης Πανταζής: Λαμβάνοντας υπόψιν το σοβαρό θέμα κορεσμού του νεκροταφείου Αστακού και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής

  


 Προς :

 

➢ Δήμο Ξηρομέρου 
➢ Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 
➢ Δημοτικούς Συμβούλους 
➢ Πρόεδρο ΤΚ Αστακού 
➢ Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας 
➢ Εκκλησιαστικό Συμβούλιο 
➢ Σύλλογο Αστακιωτων 

 

 

 

 

 

 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Λαμβάνοντας υπόψιν το σοβαρό θέμα κορεσμού του νεκροταφείου Αστακού και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και λοιπών φορέων της πόλης- και λόγω ευαισθησίας για το τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα- στις αρχές του 2018 προέβην σε αγορά όμορου,προς το κοιμητήριο, ακινήτου εμβαδού 2,390,78τ.μ. στη θέση Λοζωνάς,προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση και δημιουργία νέου χώρου νεκροταφείου. Ακολούθως, με την με την υπ’ αριθ. 3018/27-4-18 αίτησή μου δώρισα το ακίνητο στο Δήμο και με την αριθ. 51/2018 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δωρεά έγινε αποδεκτή.

Γνωρίζω ότι η τότε Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κύριος Ερωτόκριτος Γαλούνης - μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική εξουσιοδότησή του-προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ολοκηρωθεί ο σκοπός για τον οποίο δώρισα το ακίνητο. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρέσία και αφού πρώτα εξεδόθη  η σχετική άδεια προχώρησε στην απαραίτητη διαμόρφωση και περίφραξη του χώρου, με μαντρότοιχο καθώς και σε  άλλες απαιτούμενες  αδειοδοτήσεις και εργασίες ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα.

Από όσο μπορώ να γνωρίζω, οι παρεμβάσεις έχουν φτάσει σε μεγάλο ποσοστό ολοκλήρωσης αλλά δυστυχώς ο κ. Γαλούνης δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο λόγω λήξης της θητείας του.

Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια που ο κόσμος πλήττεται από την Πανδημία COVID το πρόβλημα διογκώνεται ακόμη περισσότερο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ταφής, με πολλά πρόσφατα παραδείγματα όπου οι οικογένειες δε βρίσκουν θέσεις να θάψουν τους ανθρώπους τους.

Παρακαλώ, όπως μου γνωρίσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης καθώς και η έκδοση των υπολοίπων αδειοδοτήσεων για την ολοκλήρωση και λειτουργία του «νέου» νεκροταφείου.

Εάν δε, το θέμα είναι οικονομικό, Δηλώνω ότι προτίθεμαι, άμεσα, να καλύψω το όποιο κόστος προς ολοκλήρωση του σημαντικού και ιδιαίτερης ευαισθησίας, αυτού έργου.

 

 

Με Εκτίμηση

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ N. ΠΑΝΤΑΖΗΣ

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπορειτε να παρουσιασετε καποιες απο τις αλλες αδειοδοτησεις που εξασφαλισε η δημοτικη αρχη γαλουνη στην οποια συμμετειχατε μεχρι τελος;;;
τι σας εμποδισε 1,5 χρονο να το τελειωσετε;;;;

ετσι για να μην δουλευουμε το κοσμο θεωρωντας τους χαζους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πανταζής,
Θεωρώ πως όλο αυτό είναι ένα λάθος από μέρους σας. Η συνεισφορά σας με το οικόπεδο είναι σημαντική. Αλλά πως ακριβώς κάνατε επέκταση νεκροταφείο χώρις τις απαραίτητες αδειες; τι είδους μελέτες έχουν γίνει. Από όσο έχω δει το οικόπεδο είναι γεμάτο πέτρα . Ασύμφορο για να δημιουργηθούν καινούρια ταφεια. Έχει γίνει μελέτη για το αν η θέση είναι καταλληλη; έχουμε γίνει μάρτυρες που κατεβαίνουν τα νερά της βροχής και πνίγουν κυριολεκτικά το παλιό. Πως έγινε το τοιχίο χωρίς μελέτη και εγκρισεις; με προφορική απευθείας ανάθεση να υποθέσω.
Εσείς κάνατε αυτό που θεωρήσαμε σωστό. Σας τιμά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα έγιναν σωστά από την δημοτική αρχή την οποία ήσασταν μπροστάρης. Και δεν νοείται να λειτουργεί κοιμητήριο χωρίς άδειες. Ποινικά κολασιμο μου ακούγεται.

Ανώνυμος είπε...

3:18 δεν βαρέθηκες να κανείς copy paste το ίδιο σχόλιο σε όλα τα blogs ;;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ . ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ . ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αποστόλη και στην προτομή Καρασεβδά θα γραφτεί το όνομα του δωρητή και στην επέκταση του νεκροταφείου η οποία είναι δικιά σου δωρεά με ελεγχόμενη εκτίμηση το έδαφος θα γίνει σκόνη και δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και εκεί θα πάω πρώτος για να φτιάξω τον οικογενειακό μου τάφο .
Εξ άλλου και σε άλλα χωριά όπως τα Αγραμπελα είναι βραχώδες το έδαφος και όμως ανοίγονται νέοι τάφοι .
Απλά είναι μικρόψυχοι και αισθάνονται ένα κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι σου .
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

Εσύ είσαι του επαγγέλματος μιας και πηγές να μου κλείσεις το ιατρείο για δυο μήνες και έφαγες σφαλιάρα από την Ματίνα Παγώνη Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά ,η οποία χαρακτήρισε τις καταγγελίες αβάσιμες ,αστήρικτες και απαράδεκτες και επιπλέον όταν έκανες την μήνυση με τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ λέγοντας χοντρά ψέματα ότι όταν ήταν ο ασθενής με διάτρητη στομάχου ,γιατί προσφέρθηκα να τον πάω εγώ στο Νοσοκομείο ,είπατε ψέματα πως άσκησα λεκτική και σωματική βία και πήρα τα κλειδιά και πήγα τον ασθενή στο νοσοκομείο .
Αλλά επειδή δεν έχουμε το ίδιο μυαλό ,εγώ πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα και ζήτησα αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων που σας διάψευδε και εσάς και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ ,όπου το δικαστήριο με απάλλαξε πανηγυρικά ,αφού πρώτα μέσα στην αίθουσα σας χαρακτήρισα όλους τους σκεβωρούς ρεμάλια .
Και στην άλλη μήνυση που μου έχεις κάνει με τον Λευτεράκη επί διαταράξει οικιακής ειρήνης έχει να πέσει πολύ γέλιο .
Αξιολύπητο ανθρωπάκι .

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.