Ροή Αναρτήσεων

ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…..Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Φαίνεται ότι η εμφάνιση του νέου Δημοτικού Συνδυασμού  ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά  Χέρια’’, τάραξε τα λιμνάζοντα νερά στο Δήμο Ξηρομέρου και αφύπνισε τους συμπολίτες μας, που πλέον διαπιστώνουν ότι υπάρχει ελπίδα και εναλλακτική λύση για τον τόπο, τους πολίτες και κυρίως για τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα , ο νέος φέρελπις Συνδυασμός έγινε εφιάλτης για την παρούσα Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και τους πέριξ αυτού που πλέον διαπιστώνουν ότι οι καρέκλες τους όχι μόνο τρίζουν , αλλά έχουν ήδη υποστεί συντριπτικά κατάγματα  τα σάπια πόδια τους και είναι αδιαμφισβήτητη και αμετάκλητη η οριστική κατάρρευση.

Τα ‘’καθαρά χέρια’’ τους τρομάζουν γιατί  απλά δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτά….  Δεν έχουν ακούσει ποτέ για τον Ντι Πιέτρο στη γειτονική Ιταλία. Είναι ψιλά γράμματα για αυτούς….

Δεν γνωρίζουν  τίποτα περί Ντι Πιέτρο και ‘’επιχείρηση καθαρά χέρια’’, ούτε πολύ περισσότερο για τα αποτελέσματά της. Δεν έχουν ποτέ διαβάσει για το πως η σαπίλα  του Ιταλικού πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού συστήματος κατέπεσε εν μια νυκτίσυμπαρασύροντας στην καταστροφή τους πρωτεργάτες της…… Καιρός να ανατρέξουν  στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν …. 

Αλλά μέχρι να το πράξουν θα τους καλέσουμε, επιτέλους, αν έχουν να πουν κάτι, να το πουν επώνυμα και υπεύθυνα και να μην κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, που με τη σειρά της πολλά κρύβει. Ο κόσμος θέλει υπευθυνότητα και διαφάνεια. Όποιος είναι ‘’καθαρός’’ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μόνον οι βρώμικοι , τα λαμόγια -όπως χαρακτηριστικά λέει ο λαός μας-και οι δολοπλόκοι κρύβονται, πίσω από την μπούργκα της Ανωνυμίας.

Διαβάσαμε πρόσφατα άρθρο  , το οποίο , αν και ανώνυμο, φωτογραφίζει τον αρθρογράφο, που δεν είναι άσχετος, αλλά αντίθετα, ‘’σημαίνον’’ πρόσωπο της Τοπικής Εξουσίας. Αξιολογώντας το, ως πρώτη παρατήρηση καταδεικνύει το ‘’τρέμουλο’’, που έχει καταλάβει την άρχουσα Δημοτική Παράταξη, γιατί αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έρχεται το πολιτικό τέλος και η επικυριαρχία της στα πράγματα του Ξηρομέρου.

Κατά δεύτερον, διαπιστώνει κανείς τη σύγχυση και την απέλπιδα προσπάθεια του συγγραφέως να απαξιώσει την Νέα Δημοτική Παράταξη,  ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’’ επιχειρώντας να της χρεώσει την οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα πεπραγμέναπροηγούμενων Δημάρχων και άλλων Ξένων , προς αυτήν , Συνδυασμών.  Αγνοώντας επιδεικτικά ότι η παράταξη‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’’ είναι νέα και έχει επικεφαλής έναν Ανώτατο Δικαστικό, που σε καμίατων περιπτώσεων δεν θα ανεχθεί  και δεν θα επιτρέψει κάθε είδους ατασθαλίες.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ερωτούμε και αναμένουμε απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή για τα εξής :

1. Πόσες, και ποιες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει επί της θητείας Τριανταφυλλάκη, και σε τι ποσό ανέρχεται η καθεμία ; Αληθεύει ότι είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αναθέσεις της προηγούμενης ΔιοίκησηςΤο ερώτημα είναι συγκεκριμένο και αναμένουμε συγκεκριμένη και υπεύθυνη απάντηση και όχι αόριστη και γενικόλογη.
2. Τι ποσά διατέθηκαν σε κάθε χωριό ξεχωριστά και για ποια έργα κατ έτος και στο σύνολο της τετραετίας ;

Συγκεκριμένο το ερώτημα, συγκεκριμένη θα πρέπει να είναι και η απάντηση.

3. Υφίσταται δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του αγωγού ύδρευσης Αστακού και για ποιο λόγο ;Τι γνωρίζει, και τι έχει να πει επ αυτού η Δημοτική Αρχή ;
4. Τι ποσά έχουν διατεθεί από τον Δήμο  για κάθε είδους Τραπεζώματα, Ταξίδια και έξοδα παραστάσεων κατ έτος και στο σύνολο της Τετραετίας ;
5. Τι κινήσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, ώστε να λειτουργήσει το νέο νεκροταφείο Αστακού, δίνοντας οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα της Τοπικής Κοινωνίας ;

Ο κόσμος ζητά πληροφόρηση και διαφάνεια. Δικαιούται να μάθει, που πάνε τα χρήματα, που καταβάλλει στο Δήμο από το υστέρημά του.

Κάποτε η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό του Ξηρομέρου, όπως έχει συνταγματική υποχρέωση να το πράξει.

 

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.