Ροή Αναρτήσεων

Δημοτικός Συνδυασμός ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’ Υποψήφιος Δήμαρχος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Τ . Πρόεδρος Εφετών

  


Δημοτικός Συνδυασμός

‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ

Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’

Υποψήφιος Δήμαρχος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Τ . Πρόεδρος Εφετών

       


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ

 

Συνδημότες-Συνδημότισσες

 

Η κάθοδος του Συνδυασμού μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αποβλέπει , ώστε με τα έργα που θα προωθήσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή,  να βελτιωθεί η θέση του Δήμου μας, ο οποίος,συγκριτικά με τους άλλους Δήμους της χώρας, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Αποβλέπει, επίσης στην απαλλαγή του Δήμου και της Κοινωνίας του Ξηρομέρου από την τοξικότητα, που αναπτύχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που κυριάρχησαν στον Τόπο μας , ως αποτέλεσμα της έπαρσης και της αλαζονείας της Δημοτικής Αρχής.

Θα συμβάλλουμε, κατά καθοριστικό τρόπο, στην  εξαφάνιση του αισχρού φαινομένου του χρηματισμού και της εξαγοράς ψηφοφόρων και  υποψηφίων, γεγονός που ταλανίζει το Ξηρόμερο τα τελευταία χρόνια και μας έχει πανελληνίως δυσφημίσει .

Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες,

Είμαστε λίγους μήνες, πριν το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής. Η παράταξη που κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια τον τόπο, θα κριθεί για τον τρόπο που πολιτεύτηκε και για τις επιδόσεις της. 

Αλλά για πιο έργο, προσέρχεται να κριθεί η νυν Δημοτική Αρχή;

Είναι, άραγε, το έργο της αυτό που υποσχέθηκε στο λαό του Ξηρομέρου και ποια σχέση έχει με εκείνα που περίμεναν οι Δημότες ;

• Η ίδια δεν ασχολήθηκε με τα μεγάλα έργα, που έχει ανάγκη ο τόπος . Είναι γνωστό, στον καθένα μας, ότι πολλά από αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα και είναι αβέβαιο εάν και πότε θα ολοκληρωθούν, όπως  ο βιολογικός καθαρισμόςτα σφαγεία, το δίκτυο ύδρευσης Αστακού , η Μαρίνα, το σχέδιο πόλης Αστακού, το σχέδιο πόλης Μύτικα κ.α
• Δεν μπόρεσε να λύσει το μεγαλύτερο πρόβληματου Δήμου, δηλαδή το πόσιμο νερό, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και οι πολίτες αναγκάζονται να το χρυσοπληρώνουν.
• Δεν ίδρυσε και δεν λειτούργησε -όπως συμβαίνει με όλους τους Δήμους-Υπηρεσία Ύδρευσης.
• Ενώ εξόρκιζε τις απευθείας αναθέσεις και την αδιαφάνεια και υπόσχονταν ότι θα τις σταματήσει,  έφθασε στο σημείο να ξεπεράσει τις αναθέσεις της προηγούμενης Διοίκησης κατά πολύ.
• Έφθασε στο σημείο να οικειοποιείται και να εμφανίζει  σαν δικά της, τα έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και  έργα, που έχουν προωθήσει προηγούμενοι Δήμαρχοι, όπως την Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αστακού, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Μύτικα και της Κανδήλας, το Κέντρο Υγείας Μύτικα, το Σχολικό Συγκρότημα του Μύτικα κλπ.
• Δεν πολιτεύτηκε συναινετικά, κάνοντας προσπάθειες συνεννόησης και σύγκλισης με τις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά αντ αυτού προσπάθησε να επιβάλλει αυτούσιες τις θέσεις της.
• Ενώ από την μια μεριά έδωσε μεγάλες υποσχέσεις, από την άλλη δεν παρουσίασε ανάλογα έργα, ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες  του Δήμου, που αργοσβήνουν. Τα εντάλματα που  εκδόθηκαν για τα έργα στις τοπικές Κοινότητες, στη διάρκεια της θητείας της, είναι μηδαμινά έως ελάχιστα.
• Ορισμένα από τα λιγοστά έργα της, όπως ο εξωτερικός αγωγός ύδρευσης  Αστακού  , ο Βιολογικός Καθαρισμός Αστακού και τα σφαγεία παρουσιάζουν ελαττωματικές κατασκευές, το δε πρώτο εξ αυτών, δηλαδή ο εξωτερικός αγωγός ύδρευσης Αστακού εξετάζεται από τις αρμόδιες  Δικαστικές Αρχές, για τυχόν, παρατυπίες και κακοτεχνίες.
• Επίσης, ορισμένα έργα, όπως οι Παιδικές Χαρές και τα γήπεδα δεν πληρούν τις νόμιμες προβλεπόμενες προϋποθέσεις και δεν έχουν Πιστοποιηθεί για την λειτουργία τους με μεγάλο κίνδυνο, να υπάρξει ατύχημα και στην περίπτωση αυτή να κληθούν να ελεγχθούνποινικά  , λόγω της αντικειμενικής ευθύνης τους τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο καθ ύλην Αντιδήμαρχος αλλά και κάθε άλλος ,  συνυπεύθυνος.
• Εμφανίζει στο Διαδίκτυο, ως Δημοτικά έργα τα αυτονόητα, και τις υποχρεώσεις της όπως τις αλλαγές στις λάμπες φωτισμού,  και την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, και μάλιστα ύστερα από πολλά  παρακάλια συμπολιτών μας.
• Ο Δήμαρχος δεν άντεξε στην μεγάλη και ωραία προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ΠΟΑΥ και παραιτήθηκε, με  την πρώτη αφορμή και ευκαιρία, δημιουργώντας αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο,  συντάσσεται πραγματικά με τις επιδιώξεις της Επιτροπής, ή Όχι.
• Ο Δήμαρχος δεν είχε , εξ αρχής, ξεκάθαρη θέση για την χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών πάρκων , αλλά και των ανεμογεννητριών αλλάζοντας στην πορεία θέση. Συγκεκριμένα, αρχικά στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ταχθεί υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας φωτοβολταϊκώνπάρκων και ανεμογεννητριών, ενώ στη συνέχεια, κάτω από την πίεση των Δημοτών και της Αντιπολίτευσης άλλαξε ρότα
• Η Δημοτική Αρχή δεν αντέδρασε και δεν απέτρεψε το κλείσιμο πολλών Δημοσίων  Υπηρεσιών , όπως Τράπεζες, ΟΤΕ ενώ συμβιβάστηκε με την υποβάθμιση του ΙΚΑ και της ΔΕΗ.
• Δεν πήρε πρωτοβουλίες για να επαναλειτουργήσουν, αποτελεσματικά, τα ΤΟΕΒτης περιοχής (Χρυσοβίτσας, Φυτειών, Παλαιομάνινας ).
• Θυμήθηκε τις Ολοκληρωμένες  Χωρικές Επενδύσεις 2021 -2027 (ΟΧΕ) με πολύ καθυστέρηση , στο τέλος της θητείας της και μάλιστα μετά από έντονη παρέμβαση των ‘’Ενεργών Πολιτών.’’

Να θυμίσουμε ότι χωρίς ΟΧΕ δεν μπορούν να υπάρξουν  επενδύσεις και Αναπτυξιακά Προγράμματα στο Δήμο.

• Δεν κατάφερε να φέρει επενδύσεις και να αξιοποιήσει το Πλατυγιάλι, παρά τις διακηρύξεις της, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να φθίνει, όπως έδειξε η πρόσφατη απογραφή του 2021, όπου ο Δήμος εμφανίζεται να έχει μείωση περίπου κατά 15%.
• Δεν έριξε το βάρος στα έργα, όπως θα έπρεπε, αλλά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τα Τραπεζώματα και στα πανηγύρια προκαλώντας την μήνιν των Δημοτών, που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, την ανέχεια και ζουν κάτω από άσχημες συνθήκες.
• Η Πανδημία, τα δυόμιση χρόνια, που πέρασαν   λειτούργησε ως ‘’σύμμαχος’’ της Δημοτικής  Αρχής  καθώς οι Δημότες δεν ασκούσαν πίεση, ούτε διεκδικούσαν  πράγματα. Σε άλλες, βέβαια,  περιοχές της χώρας η Δημοτική Αρχή δεν θα μπορούσε να σταθεί από τις διεκδικήσεις και τις διαμαρτυρίες των Δημοτών.
• Δεν διεκδίκησε Τοπικό Χωροταξικό ,αφήνοντας εκτός σχεδίου πόλης, ένα μεγάλο τμήμα του Αστακού, του Μύτικα και άλλων περιοχών, με τις επακόλουθες αρνητικές συνέπειες.
• Δεν προστάτευσε τις Κοινοτικές  εκτάσεις και δεν αξιοποίησε τις πανέμορφες παραλίες του παράκτιου μετώπου Αστακού-Μύτικα.
• Δεν προστάτευσε το μοναδικό βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, που τείνει να εξαφανιστεί.
• Δεν ενίσχυσε οικονομικά όλους τους Συλλόγους, παρά μόνο τους ‘’ημετέρους’’, ούτε δημιούργησε  πολιτιστικές διαδρομές για την αξιοποίηση και προβολή των μνημείων και της ιστορίας του Τόπου.
• Δεν ίδρυσε Δημοτική Συγκοινωνία .
• Δεν προώθησε τις επεκτάσεις νεκροταφείων με χαρακτηριστικότερη περίπτωση, αυτή του Αστακού, όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος από δωρεά συμπολίτης μας, αλλά ποτέ δεν έγινε η επέκταση.
• Εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους οι αθλητικοί Σύλλογοι.

Συνδημότες-Συνδημότισσες, Φίλες και Φίλοι, 

Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα καλούμεθα να δώσουμε λύσεις στα ανωτέρω ζητήματα,  που αποτελούν για εμάς, για την Δημοτική μας παράταξη‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’, θέματα πρώτης προτεραιότητας, όπως και άλλα προβλήματα που  θα προκύψουν στην πορεία και θα περιληφθούν στο αναλυτικό Πρόγραμμά μας, που θα ανακοινώσουμε , σύντομα.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα έχοντας πάντα ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες  προτάσεις για τη λύση τους , αποδεχόμενοι, παράλληλα, την καλόπιστη κριτικήαπ όπου και αν αυτή προέρχεται.

 

Η ειδοποιός διαφορά μας με την παρούσα Δημοτική Αρχή είναι η απόλυτη Διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων του Δήμου, ο περιορισμός των απευθείας αναθέσεων έργων  στις απολύτως, εκ του νόμου, απαραίτητες περιπτώσεις και η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ στους Δημότεςμας.

Είμαστε ταγμένοι σταθερά και αμετάκλητα υπέρμιας Επιχείρησης ‘’ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’.

Γιατί μόνο μια τέτοια προσπάθεια και πρακτική μπορεί να βγάλει το Ξηρόμερο από τον φαύλο κύκλο, στον οποίο έχει περιέλθει.

Εγγύηση γι αυτό  η μέχρι τώρα προσωπική   και επαγγελματική μας πορεία, πορεία μιας ολόκληρης ζωής,  που χαρακτηρίζεται από την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και τα υψηλά οράματα και τους στόχους , που έχουμε για το Ξηρόμερο και τους Πολίτες του.

 

Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες,

 

Τον Οκτώβριο φθάνει η στιγμή της κρίσης και της μεγάλης απόφασης. Ο κυρίαρχος λαός του Ξηρομέρου  καλείται να δώσει τη λύση και να μην ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση.

Οι Ξηρομερίτες καλούνται να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να πάρουν τη Μεγάλη Απόφαση για να αλλάξει ο Τόπος μας σελίδα και να δώσουμε προοπτική για όλους μας, αλλά κυρίως για τους νέους ανθρώπους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Σε αυτόν τον αγώνα  είμαστε Πολλοί και από όλο το πολιτικό φάσμα και αποφασισμένοι για την αλλαγή σελίδας στο Ξηρόμερο. 

 

Αστακός 07-03-2023

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.