Ροή Αναρτήσεων

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ:Ετοιμάζεται για την Δημαρχία ο κ. Απόστολος Πανταζής με την στήριξη Γαλούνη και Τριανταφυλλάκη, ενώ ο νυν Δήμαρχος θα διεκδικήσει Βουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία.



Γράφει-Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ


Μέσα στην εβδομάδα, ή το αργότερο την επομένη και σε κάθε περίπτωση  στην πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανακοινωθούν οι ανεξαρτητοποιήσεις των κυρίων Πανταζή και Ζώγα από την Παράταξη ''ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' με την σημαία της οποίας εξελέγησαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ήδη, οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν καταθέσει στο Προεδρείο τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησής τους, οπότε απομένει η ανακοίνωση και γνωστοποίησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Πρόεδρο κ. Μπαμπούρη, όπως ορίζει η σχετική Νομοθεσία.

Έτσι, η Παράταξη υπό τον κ. Γαλούνη θα μείνει με έξι Συμβούλους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ακολουθήσει και κάποια άλλη ανεξαρτητοποίηση, ή ακόμη και παραίτηση καθώς και το σενάριο αυτό φαίνεται να αποκτά  υποστηρικτές, σύμφωνα με κάποιους που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν, εκ των έσω, τα πράγματα

    Οι ίδιοι ''πληροφοριοδότες''  επισημαίνουν  την ''λευκή'' ψήφο του κ. Ζορμπά κατά την ψηφοφορία εκλογής Αρχηγού στα  ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', και  ερμηνεύουν το γεγονός ότι προτάθηκε   για την θέση του Αντιπροέδρου στην Δημοτική Επιτροπή  ως κίνητρο του κ. Γαλούνη, που επηρέασε  τη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλου από την Χρυσοβίτσα . 

Αν και κατά πόσο η άποψη αυτή ευσταθεί, δεν είναι γνωστό, αλλά πάντως πλανάται στο Ξηρόμερο, δικαιολογημένα, ή αδικαιολόγητα. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι, που εκτιμούν ότι ο κ. Ζορμπάς, για λόγους-που ο ίδιος γνωρίζει- ήθελε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τους δύο υποψηφίους.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την τακτική, που θα ακολουθήσει ο κ. Γαλούνης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ιδίως απέναντι στη Συμπολίτευση. Οι ''κακές γλώσσες'' λένε πως Συμπολίτευση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κινούνται μέσα σε πλαίσια αμοιβαίας ανοχής και αλληλοκατανόησης, πράγμα που ενοχλεί σφόδρα τα στελέχη , τους φίλους και τους ψηφοφόρους της Παράταξης ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', γιατί , όπως όλοι τους πιστεύουν , θα παραμερισθούν καίρια ζητήματα, όπως για παράδειγμα αυτό των απευθείας Αναθέσεων , για το οποίο οι δύο Παρατάξεις αντήλλασσαν-ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο-  υπόνοιες, πυρά αλλά και απειλές, η μία για την άλλη.....

Σύντομα θα φανεί εάν το ζήτημα αυτό θα μπει στα αζήτητα, ή όχι. Πάντως, το δρόμο της Δικαιοσύνης μάλλον θα πρέπει κανείς να τον αποκλείσει ως πιθανή εξέλιξη.

Το δρόμο για τη ηγεσία Γαλούνη στην Παράταξη ''ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' άνοιξε διάπλατα η  ανεξαρτητοποίηση Πανταζή, ο οποίος, παρά την ανεξαρτητοποίηση,  υπερψήφισε τον κ. Γαλούνη.

Το γεγονός έδωσε τροφή σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και  ισχυρίζονται ότι ''βλέπουν μακριά''.....Οι ιδιόμορφοι επαΐοντες  υποστηρίζουν με βεβαιότητα  ότι   αυτό το σενάριο τέθηκε  για την επόμενη πενταετία στην αυτοδιοίκηση  και τα πολιτικά δρώμενα του Ξηρομέρου, πριν ακόμη την διενέργεια των εκλογών του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το σενάριο , που κυκλοφορεί ευρέως, και συζητείται είναι ότι ετοιμάζεται για την Δημαρχία ο κ. Απόστολος Πανταζής με την στήριξη Γαλούνη και Τριανταφυλλάκη,  ενώ ο νυν Δήμαρχος θα διεκδικήσει Βουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία. 

Ο κ. Γαλούνης θα αποχωρήσει ήρεμος και ενδόξως λόγω ηλικίας.

Όπως προαναφέραμε αυτό είναι το κυρίαρχο σενάριο, από όσα κυκλοφορούν στο Ξηρόμερο. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα σενάριο, που μπορεί να έχει δόση αλήθειας, μπορεί και όχι. Δεν θα πρέπει δε να μας διαφεύγει ότι τα σενάρια τα διαψεύδει η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων και δη, οι αστάθμητοι παράγοντες.

Ο χρόνος και μόνον είναι αυτός, που θα δείξει τα πάντα και θα διαψεύσει, ή θα επιβεβαιώσει τα σενάρια, που ενδεχομένως κάποιους εξυπηρετούν σε αυτή τη χρονική στιγμή και κάποιους όχι.

Πάντως, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαμπόυρης εξετάζει σοβαρά να καθιερώσει τις μικτές συνεδριάσεις του ΔΣ, δηλαδή κάποιοι- κατά περίπτωση- Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμμετέχουν στις Συνεδριάσεις δια ζώσης και κάποιοι άλλοι, που κωλύονται, να συμμετέχουν   δια τηλεδιασκέψεως. Αναμφισβήτητα θα πρόκειται για ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, αφού θα εξασφαλίζει την  μεγαλύτερη, κατά το δυνατόν, συμμετοχή των Συμβούλων στις Συνεδριάσεις. Άλλωστε, σήμερα, πολλές συνεδριάσεις συλλογικών Οργάνων πραγματοποιούνται, παγκοσμίως,  με απόλυτη επιτυχία με τον τρόπο αυτό.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.