Ροή Αναρτήσεων

Κρανίου τόπος θυμίζει παραδοσιακός ελαιώνας που απαλλοτριώθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου προκειμένου να εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός των οικισμών Κανδήλας – Μύτικα – Βάρνακα

 



Κρανίου τόπος θυμίζει παραδοσιακός ελαιώνας που απαλλοτριώθηκε από το Δήμο Ξηρομέρου προκειμένου να εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός των οικισμών Κανδήλας – Μύτικα – Βάρνακα – Οι φωτογραφίες του iAitoloakarnania.gr αποτυπώνουν το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής!

Σε φάση υλοποίησης οδεύει το επιβεβλημένο έργο του βιολογικού καθαρισμού των οικισμών Κανδήλας – Μύτικα – Βάρνακα με την εγκατάστασή σου σε έναν παραδοσιακό ελαιώνα όπως αποφασίστηκε από τα θεσμικά όργανα. 

Ωστόσο, η λεηλασία των ελαιόδεντρων από τον ανάδοχο του έργου εκθέτει τη δημοτική αρχή και τους αιρετούς αυτής, που δεν επέδειξαν καμία περιβαλλοντική ευαισθησία επιτρέποντας τη λεηλασία περίπου 50 αιωνόβιων δέντρων.

Όπως θα δείτε στις εικόνες του iAitoloakarnania.gr τα περισσότερα δέντρα κόπηκαν από τον κορμό και σύμφωνα με μαρτυρίες τα ξύλα θα διατεθούν σε κατοίκους της περιοχής με άγνωστα κοινωνικά κριτήρια.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που επιτέλους δίνει τεράστια περιβαλλοντική λύση στα δυτικά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου, ωστόσο θα μπορούσαν οι υπεύθυνοι, μέσω της προσεκτικής εκρίζωσης, να τα διασώσουν και να τα μεταφυτεύσουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Ξηρομέρου.

Μέχρι στιγμής, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει εκδώσει καμία δημόσια ανακοίνωση επί του θέματος, κάτι που κρίνουμε ότι θα ήταν πρέπον προκειμένου να αποσαφηνιστεί η θέση του και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Ο κ. Παναγιώτης Χολής, μέλος της δημοτικής αρχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, με εμπειρία σε

 θέματα περιβαλλοντικής προστασίας αναφέρει σε δημόσια ανάρτησή του:

Ακολουθούν φωτογραφίες κατόπιν καταγγελιών κατοίκων της περιοχής:

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.