Ροή Αναρτήσεων

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ : Διαχειριστικός έλεγχος κατά το ήμισυ.... Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου ;


Γράφει -Σχολιάζει 

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Σε πρόσφατο άρθρο μου, με αφορμή τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ξηρομέρου και την εν γένει κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά την διαχείριση των κονδυλίων,  επισήμανα την αδήριτη  ανάγκη να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές.

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε η Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για διαχειριστικό έλεγχο για τα έτη 2015 έως 2018, μετά από εμπιστευτικό έγγραφο του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη στις Αρμόδιες, κατά τον Νόμο Αρχές. Μια αναφορά που έγινε στο τέλος του 2019, λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων από την νέα Δημοτική Διοίκηση .

Με καθυστέρηση σχεδόν πέντε ετών επιβάλλεται ο διαχειριστικός έλεγχος, ο οποίος προφανώς αφορά την Διοίκηση του τέως Δημάρχου κ. Γαλούνη.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της εμπιστευτικής αναφοράς του νυν Δημάρχου, εικάζεται πως αφορά τις προφορικές αναθέσεις, που έγιναν από τη Διοίκηση Γαλούνη, για τις οποίες πολλές φορές στο παρελθόν, τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στον πρόσφατο εκλογικό αγώνα  γινόταν αναφορά από την Δημοτική Αρχή.

Ουδείς μπορεί να ισχυρισθεί, αυτή τη στιγμή, αν και κατά πόσον έχουν βάση οι καταγγελίες του κ. Τριανταφυλλάκη , αλλά αυτό θα  ξεκαθαρίσει μετά την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου, που θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες. Εάν  δε, προκύψουν βάσιμα στοιχεία θα ακολουθήσουν Διοικητικές, Ποινικές και Αστικές ευθύνες για όσους εμπλέκονται με τον έναν ή άλλον τρόπο στην όλη υπόθεση και στο βαθμό , που εμπλέκονται.

Εάν δεν προκύψουν βάσιμα στοιχεία η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Αρχείο, οπότε θα πάψει να απασχολεί τον Δημόσιο βίο του Ξηρομέρου, που ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από τις υφέρπουσες πληροφορίες.

Καλοδεχούμενος ο  διαχειριστικός έλεγχος-όπως δήλωσε και ο άμεσα θιγόμενος  κ. Γαλούνης. Πλην όμως, θα πρέπει να γίνει και αντίστοιχος έλεγχος και στην σημερινή Διοίκηση για την την πρόσφατη (2019-2023) θητεία της, καθότι η πλευρά Γαλούνη  κατηγορεί ευθέως την Διοίκηση     Τριανταφυλλάκη για πληθώρα  παράτυπων απευθείας αναθέσεων και όχι μόνον, που επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα-εάν και εφόσον έχουν γίνει  και αποδειχθούν-με εκείνες των προφορικών αναθέσεων.

Ήδη, έχουν γίνει προσφυγές , που εκκρεμούν, για τον αγωγό υδροδότησης Αστακού. Οι Αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξετάσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης και να μην εφαρμόσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. 

Το τι θα πράξουν , αυτό είναι θέμα των Αρχών αλλά αφορά άμεσα και τον λαό του Ξηρομέρου, που βλάπτονται τα συμφέροντά του, σε περίπτωση που οι  εκατέρωθεν καταγγελίες  έχουν βάση .

Το βέβαιον, πάντως, είναι ότι η Αντιπαράθεση Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης αλλά κυρίως η προσωπική αντιπαράθεση Γαλούνη- Τριανταφυλλάκη τώρα ξεκίνησε και ουδείς μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη και κατάληξή της.

Προφανώς, ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και ενδεχομένως να επιφέρει απρόβλεπτες εξελίξεις. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την ποιότητα και αντικειμενικότητα των διαχειριστικών ελέγχων.

Εκτιμάται ότι σύντομα θα φανεί προς τα που ''οδεύει το πράγμα'' .

Ως πολίτες σύννομοι, που καταβάλλουμε ανελλιπώς  τον ''οβολό μας'' στον Δήμο, θέλουμε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα θεού τω θεώ....

Οπλιστείτε, λοιπόν,  με υπομονή  γιατί είναι σφόδρα πιθανόν να πληροφορηθούμε πολλά στο άμεσο μέλλον και ενδεχομένως να επαληθευθούν όσα ''διαδρομικά'' συζητούνται, ή περιλαμβάνονται στις ευθείες αιχμές της μιας και της άλλης πλευράς.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.