Ροή Αναρτήσεων

Δυναμική παρουσία Γαλούνη-Πανταζή στο ΔΣ-Προσφυγές στη Δικαιοσύνη



Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία δια στόματος του Αρχηγού της κ. Ερ. Γαλούνη κατέστησε απόλυτα σαφές ότι από τούδε και στο εξής , πέραν των προσφυγών της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Επιτροπή του άρθρου 152, θα προσφεύγει και στη Δικαιοσύνη ελπίζοντας να εισακούγονται οι καταγγελίες της και να διερευνώνται αποτελεσματικά οι προσφυγές της για μείζονα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο.
Η Αντιπολίτευση φαίνεται να είναι απογοητευμένη από τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152, δύο θεσμούς που πλέον, θεωρεί απαραίτητη την παράκαμψή τους, έχοντας ως μόνη της ελπίδα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Μάλιστα ο κ. Γαλούνης έκανε ειδική αναφορά στο έργο του αγωγού ύδρευσης του Αστακού, θέμα για το οποίο- όπως είπε- γνωρίζει πολλά τα οποία θα καταθέσει στην εισαγγελία, στα πλαίσια της προσφυγής του κ. Στάικου. Είναι μια υπόθεση, που ερευνάται από την Δικαιοσύνη και από την εξέλιξή της πολλά θα εξαρτηθούν σε ότι αφορά τις διαγωνιστικές διαδικασίες και την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.
Ο κ. Γαλούνης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις χαμηλές εκπτώσεις που παρέχουν οι εργολάβοι, που φθάνουν από 1-3% όταν για αντίστοιχα έργα ο μέσος όρος εκπτώσεων , που παρέχεται σε διάφορους Δήμους φθάνει το 23,5%.
Άφησε δε σαφέστατες αιχμές για το πρωτοφανές γεγονός τα έργα του Δήμου Ξηρομέρου να καταλήγουν στους ίδιους εργολάβους τα τελευταία χρόνια.
Αυτό είπε μπορεί να γίνει σε συνεργασία Δήμου και εργολάβων, οι οποίοι, όπως κατήγγειλε καταρτίζουν αυτοί τους όρους των διαγωνισμών, φροντίζοντας να τους προσαρμόσουν στις δικές τους και μόνον απαιτήσεις, αποκλειομένων των ανταγωνιστών.
Αυτός είναι και ο λόγος, που οι παρεχόμενες εκπτώσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Τα στοιχεία και τις απόψεις του κ. Γαλούνη αμφισβήτησε η Δημοτική Αρχή.
Κατόπιν όλων αυτών αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα οξυνθεί μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Αντιπολίτευσης και πολλά θέματα θα συζητούνται περισσότερο στις Δικαστικές αίθουσες και λιγότερο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρακτική αυτή καταδεικνύει το αδιέξοδο σε θέματα καίρια και πλέον η Δικαιοσύνη και οι ορκωτοί λογιστές ενδεχομένως να μπορούν να δώσουν λύσεις στα μείζονα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.