Ροή Αναρτήσεων

«Ο Λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι: H πολιτική σημασία της προσφοράς του στον ελληνικόν Αγώνα»

Αποτέλεσμα εικόνας για o βυρον στο μεσολογγι

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο υποδέχεται τον σπουδαίο ελληνιστή Roderick Beaton για μία διάλεξη πάνω στο θέμα: «Ο Λόρδος Μπάιρον στο Μεσολόγγι: η πολιτική σημασία της προσφοράς του στον ελληνικόν Αγώνα». 
Ο Beaton, καθηγητής στην έδρα Αδαμαντίου Κοραή στη βυζαντινή και νεότερη ελληνική ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία στο King’s College του Λονδίνου, είναι γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της χώρας μας.
 Η μονογραφία του «Ο πόλεμος του Μπάιρον, ρομαντική εξέγερση, ελληνική επανάσταση» που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, αποτελεί μία πληρέστατη μελέτη της ιδιοσυγκρασίας, των επιδιώξεων, των ενεργειών αυτού του μεγάλου ρομαντικού ποιητή που μεταβλήθηκε σε πολιτικό για έναν ξένο, αλλά τόσο ιδεολογικό αγώνα. 
Και ενώ η παρέμβασή του ενίσχυσε την εκσυγχρονιστική πλευρά στις εσωτερικές διαμάχες της Ελληνικής Επανάστασης, ο ίδιος κατέστη με το θάνατό του το διαχρονικό σύμβολο της αφοσίωσης σε ένα υψηλότερο ιδανικό, καθώς και προσωποποίηση της φιλελληνικής προσφοράς.
Η διάλεξη οργανώθηκε σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στα πλαίσια της φωτογραφικής έκθεσης «Μπάιρον + Μεσολόγγι» της Μαρίας Στέφωση.
Θα δοθεί στα ελληνικά, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αίθουσα συνεδριάσεων Παλαιάς Βουλής, την Δευτέρα 28 Μαΐου, στις 19:30.
Διάρκεια ΕΚΘΕΣΗΣ  έως 31 Μαΐου 2018.


prosklisi

onairnews.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.