Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Στάικος: Για 1.000 ευρώ του HEMOCUE, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων Ξηρομεριτών.

Κι αν δεν πάρετε εσείς τα HEMOCUE και τα σακχαρόμετρα, που είναι δώρο από τις εταιρίες, θα τα πάρουμε εμείς σαν Δήμος το 2019 όχι μόνο για τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα, αλλά και για όλα τα περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου μας, όπως θα πάρουμε και Δημοτικό Ασθενοφόρο, όπως σαν Δήμος Αστακού είχαμε πάρει 12 μηχανήματα!!!!





Εγώ έχω δώσει εξετάσεις 40 χρόνια για την συμπεριφορά μου απέναντι σε συναδέλφους και φαίνεται η φωτογραφία με τον συνάδελφο Γιώργο Βαρεμένο και τα παιδιά του, με τον οποίο για 20 χρόνια είχα αδελφική συνεργασία, όπως και με τον κύριο Ζούλα, με οποίο παρά το γεγονός ότι έχει συνταξιοδοτηθεί συνεργαζόμαστε και έχουμε βρεθεί μαζί σε επείγοντα και σοβαρά περιστατικά, στα οποία προσφέρει εθελοντικά τις βοήθειες του.



Και πέρα από τις πολλές επιστημονικές διακρίσεις και βραβεύσεις υπάρχουν στο βιογραφικό μου αναφορές από τους Διευθυντές των κλινικών και εργαστηρίων μεγάλων Νοσοκομείων για το ήθος μου, και την συμπεριφορά μου απέναντι σε συναδέλφους σε προσωπικό Νοσοκομείων και ασθενείς, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται πολύ συχνά, αφού σε αυτές τις βεβαιώσεις συνήθως γίνεται αναφορά μόνο στο επιστημονικό επίπεδο.
Και όλη αυτή η γελοία κατάσταση, γιατί κάποιοι απαξιώνουν την δημόσια υγεία, όταν φθάνουν ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας να έχει ένα μόνο σακχαρόμετρο, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα δίνουν οι εταιρίες στους διαβητικούς και σε γιατρούς εντελώς δωρεάν και εγώ έχω καμιά 10ριά στο ιατρείο μου και όταν τελειώνει η μπαταρία κάποιου δεν την αλλάζω, αλλά το στέλνω για ανακύκλωση και χρησιμοποιώ καινούριο.


Αλήθεια πείτε μου κύριοι;
- Το Σάββατο 16/6/2018 στην "περίφημη" εφημερία είχατε μόνο ένα σακχαρόμετρο στο Κέντρο Υγείας Αστακού;;;;
- Μήπως έχετε αυτό το μηχάνημα το HEMOCUE (το κόκκινο) με το οποίο η μονάδα αιμοδοσίας, όταν έρχεται από το Σύλλογο Γυναικών για εθελοντική αιμοδοσία, παίρνει πρώτα μία σταγόνα αίμα και σε ένα λεπτό της ώρας έχει το αποτέλεσμα της αιμοσφαιρίνης και του αιματοκρίτη, για να προχωρήσει για να πάρει αίμα ή όχι από τον αιμοδότη;;;

- Ξέρετε ότι το μηχάνημα αυτό το έχω στο Ιατρείο μου και έχω πάει με χαρά και αφιλοκερδώς στο Κέντρο Υγείας, όταν με κάλεσαν συνάδελφοι για περιστατικά πιθανής εσωτερικής αιμορραγίας, όπως έχω πάει και με τον φορητό μου υπέρηχο όσες φορές με κάλεσαν επίσης με χαρά και αφιλοκερδώς (και υπάρχουν και μαρτυρίες).
Ξέρετε πόσο κάνει αυτό το μηχάνημα κύριε Διευθυντά του Κέντρου Υγείας Αστακού και κύριε Διοικητά της 6ης ΥΠΕ;
Μόνο 1.000 ευρώ!!!!!
Και για 1.000 ευρώ θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων κατοίκων στο Ξηρόμερο, αφού ο εφημερεύων γιατρός δεν έχει την δυνατότητα, αφού δεν είναι η παρασκευάστρια του Μικροβιολογικού για να βγάλει έναν αιματοκρίτη τα απογεύματα, τα βράδια ή τις αργίες και να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση του ασθενούς.
Να γιατί με εμπιστεύονται οι χιλιάδες των ασθενών μου σε όλο το Ξηρόμερο, ενώ εσείς απαξιώνεται το Κέντρο Υγείας, ενώ εγώ το στηρίζω με κάθε τρόπο, όταν μου ζητηθεί, κάνοντας το αυτονόητο να απλώνω το χέρι για συνεργασία προς όφελος των ασθενών!!!!
Μήπως μπορείτε να μας πείτε κύριε Διοικητά της 6ης ΥΠΕ, τι ορίζει ο νόμος για τις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας, ακόμη και γι αυτές που στο εγκεκριμένο από εσάς πρόγραμμα εφημεριών χαρακτηρίζονται ως εφημερίες ετοιμότητας και μέχρι πόσα χιλιόμετρα μακριά από το Κέντρο Υγείας μπορεί να ευρίσκεται ή να διαμένει ο έχων εφημερία ετοιμότητας γιατρός;;;
Γνωρίζετε κύριε Διοικητά της 6ης ΥΠΕ, πως πραγματοποιούν κάποιοι γιατροί τις εφημερίες ετοιμότητας;
Και τώρα θα απευθυνθώ στον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κύριο Ζαμπάρα, με τον οποίο με συνδέει μακροχρόνια οικογενειακή φιλία, ο οποίος είναι από τους λίγους του κρατικού μηχανισμού με λαμπρές σπουδές, αφού διαθέτει και αυτός όπως και εγώ ένα Άριστο Διδακτορικό και είναι ένα σεμνό παιδί με αξίες και υπευθυνότητα.!!!
Το γεγονός ότι προτείνατε κύριε Ζαμπάρα να γίνει ο Αστακός εδώ και ένα χρόνο υποσταθμός του ΕΚΑΒ, εμένα δεν μου λέει τίποτα, αφού ήδη χάθηκε τόσο άδικα μια ζωή και σε λίγο λήγει η θητεία σας σε αυτή την θέση.!!!!
Δεν σας παρακαλώ, αλλά ως Δημόσιο πρόσωπο απαιτώ από εσάς:
1ον- Εντός 10 ημερών να φέρετε HEMOCUE για την μέτρηση του αιματοκρίτη στα Κέντρα Υγείας Αστακού και Μύτικα και από 10 σακχαρόμετρα!!!!
2ον- Να μεταθέσετε άμεσα από το Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιράς τον γιατρό κύριο Γιάννη Τριανταφυλλάκη στο Κέντρο Υγείας Αστακού. Και την ίδια ώρα να προκηρυχθεί η κάλυψη του Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιράς με άλλο Ειδικευμένο Γενικό γιατρό.!!!
3ον- Να υπογράψετε άμεσα την μετάθεση του Αστακιώτη γιατρού κυρίου Ηλία Γκάτση, από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Κέντρο Υγείας Αστακού, ο οποίος εκτός από λαμπρός επιστήμονας είναι και αρίστου ήθους άνθρωπος!!!
Τότε και μόνο τότε θα είναι καλυμμένη τουλάχιστον από ιατρικό δυναμικό η περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Αστακού και μερικώς του Μύτικα.
Γιατί όπως λέει και ο λαός μας, με παχιά λόγια και πορδές αυγά δεν βάφονται.!!!!
Όσο για το θέμα της κάλυψης της βάρδιας με οδηγούς ασθενοφόρων, δεν το έλυσε καμιά Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, όπως σας είπα, αν δεν αλλάξει η νομοθεσία, η οποία να προβλέπει να είναι σε ετοιμότητα κάθε ημέρα όλο το 24ωρο ένας οδηγός, χωρίς να πηγαίνει καθόλου να κάθεται στο Κ.Υ, αν δεν τον χρειαστούν για διακομιδή, γιατί με το σημερινό καθεστώς απαιτούνται 5 οδηγοί για να καλυφτούν όλες οι βάρδιες με τα ρεπό και τις κανονικές τους άδεις και αυτό δεν θα γίνει ποτέ.!!!
Να ποιος νοιάζεται πραγματικά για την Δημόσια Υγεία και ποιοί την υπονομεύουν!!!

Αστακός 12/7/2018

DR Παναγιώτης Στάικος, ένας απλός γιατρός, που σέβεται τους ασθενείς του και τιμά τους πραγματικούς γιατρούς, όπως έκανα πριν λίγες ημέρες για τον Καθηγητή Γαστρεντερολογίας κύριο Κωνσταντίνο Θωμόπουλο.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.