Ροή Αναρτήσεων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Ανακοίνωση για το νέο εργατικό ατύχημα στο ΝΗΡΕΑ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ανακοίνωση για το νέο εργατικό ατύχημα στο ΝΗΡΕΑ

Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ όπου συνάδελφος έσπασε το χέρι του μετά από πτώση, λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ενός συναδέλφου. Τόσο για το συγκεκριμένο ατύχημα όσο και για το προηγούμενο που συνέβησαν στην επιχείρηση δεν φταίει η "κακιά η ώρα", ο "υπερβολικός ζήλος" ή το "προσωπικό λάθος" του εργάτη.
   Φταίει η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τα χαμηλά μεροκάματα. Όλα αυτά δηλαδή που γίνονται με ευθύνη της εταιρείας με σκοπό να μεγαλώσει τα κέρδη της.........Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Από όλα τα παραπάνω γίνεται κατανοητό σε όλους ότι για τα εργατικά "ατυχήματα" δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά η δίψα της εταιρείας για μεγαλύτερα κέρδη. Στο βωμό αυτών των κερδών δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία και τη σωματική μας ακεραιότητα. Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας γι' αυτή της τη στάση έδωσαν και δίνουν οι κυβερνήσεις (τωρινή και προηγούμενες) με τις πολιτικές και τους νόμους που έχουν ψηφίσει, κομμένοι και ραμμένοι στα συμφέροντα τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το θέμα είναι εμείς τι θα κάνουμε:
Θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που θα μας πετάνε όταν "μπορεί η οικονομία" τους (βλέπε π.χ. τη λεγόμενη αύξηση κατώτερου μισθού) ή θα βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες διεκδικώντας καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τις οικογένειές μας;
Θα βάζουμε σε κίνδυνο ό,τι πιο πολυτιμότερο έχουμε, την υγεία και την ακεραιότητά μας, ή θα παλέψουμε ενάντια στην εντατικοποίηση, στα χαμηλά μεροκάματα και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
-Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθείτε όλοι στο Σωματείο!
-Καλούμε τώρα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος μαζικά στις εκλογές που διεξάγονται αυτές τις μέρες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου. Τώρα είναι ανάγκη να ισχυροποιήσουμε το σωματείο μας να του δώσουμε νέα δυναμική με την συμμετοχή μας, να συμβάλλουμε για την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων στον κλάδο μας, στον αγώνα για την διεύρυνση των δικαιωμάτων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
-Σε όλα τα εργοστάσια η εργοδοσία αξιοποιεί όλο τους αντεργατικούς νόμους  που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατηρεί και επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι εμείς βιώνουμε καθημερινά το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που ωφελεί τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους επιχειρηματίες. Σήμερα στην μετά εποχής μνημονίων και ανάπτυξης, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση, για τους βιομήχανους φέρνει νέα κέρδη, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και άλλα προνόμια.
-Για εμάς τους εργαζόμενους σημαίνει ανεργία, τσακισμένους μισθούς, εργασία λάστιχο, απληρωσια φορτώνοντας στην πλάτη μας νέα βάρη. Επιδίωξη της κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.
-Μόνο ο δικός μας αγώνας, συντονισμένος με τον αγώνα των εργαζομένων σε άλλους χώρους δουλειάς που διεκδικούν τα ίδια με εμάς, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον».

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.