Ροή Αναρτήσεων

Μήνυμα παράταξης "ΞΗΡΟΜΕΡΟ Δύναμη Ελπίδας-Ανατροπή τώρα" για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αστακός 8.3.2019

Δελτίο τύπου
Τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

       Τιμούμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε η 8η Μάρτη, πριν από 109 χρόνια, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, όταν το 1857 οι γυναίκες στα ραφτάδικα του Σικάγο διεκδίκησαν δυναμικά τα δικαιώματα τους....

 
       Ήταν η εποχή εκείνη που αναδείχτηκαν οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες, για να αρθούν οι φανερές αδικίες εναντίον των γυναικών. Τα ζητούμενα των αγώνων, οι ίσες αμοιβές των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, η μείωση των ωρών εργασίας, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τα ίσα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
         Δυστυχώς και σήμερα οι γυναίκες δεν απολαμβάνουν τα αυτονόητα ίσα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες συνεχίζουν και σήμερα να διεκδικούν και τους ενώνουν κοινά προβλήματα όπως: Η εξάλειψη των διακρίσεων και των αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλο, στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην ιδιωτική σφαίρα της κοινωνικής ζωής. Το φαινόμενο  της έμφυλης βίας και της κακοποίηση των γυναικών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ακόμα και στις λεγόμενες πολιτισμένες δυτικές κοινωνίες.
      Ο αγώνας για πλήρη ισότητα των γυναικών σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σε αυτό δεν είναι πλέον μόνες τους.
Χρόνια πολλά γυναίκες, μάνες
Χρόνια πολλά γυναίκες εργαζόμενες
Χρόνια πολλά γυναίκες Ελληνίδες
Χρόνια πολλά γυναίκες Ξηρομερίτισσες, γιατί η ζωή είναι γυναίκα.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.