Ροή Αναρτήσεων

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Οι PIRATES καθάρισαν τις ακτές και τα σκουπίδια τα εναπόθεσαν στο λιμάνι του Αστακού - Η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και κατά τα άλλα θέλουμε τουρισμό...


Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης καταγγέλει το γεγονός ότι ενώ η Περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση PIRATES,
καθάρισε τις ακτές της περιοχής και τα σκουπίδια τα εναπόθεσε στο λιμάνι του Αστακού, απο την άλλη η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου αδιαφορεί για την αποκομιδή των απορριμάτων και τονίζει αγανακτισμένος: 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: Αστακός -Τουρισμός με σκουπίδια!!

        Όταν δεν είσαι ικανός να λύσεις ένα πρόβλημα και η λύση ή η βοήθεια που σου προσφέρετε από κάποιον η κάποιους άλλους, το λιγότερο που μπορείς να κάνειςείναι τον ευχαριστήσεις δημόσια (είτε είσαι φυσικό πρόσωπο, είτε οργανισμός, είτε σύλλογος, είτε φορέας δημόσιος η ιδιωτικός)- φυσικά ο τρόπος και η μέθοδος που θα επιλεγεί ποικίλει ανάλογα το ποιος είσαι.
        Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως ενδέχεται να μην έχεις την δυνατότητα να λύσεις ένα πρόβλημα ή να μην το έχεις αντιληφθεί. Και πάλι σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεις να συγχαρείς και να επαινέσεις αυτόν που θα σου προσφέρει την πολυπόθητη λύση.

           Αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο μου είναι η αδιαφορία τουλάχιστον επί ΕΝΝΕΑ (9) ώρες που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρόη του Δήμου Ξηρομέρου στην εντυπωσιακή άλλα και εξαιρετική πρωτοβουλία μιας οργάνωσηςεθελοντών με το όνομα PIRATES, που ο σκοπός του και ο στόχος τους είναι οκαθαρισμός λιμανιών, ακτών κ.α. στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου..........
        Μάλιστα η συγκεκριμένη οργάνωση βρέθηκε σήμερα στην περιοχή μας για δεύτερη φορά. Η οργάνωση εθελοντών αφού περισυνέλεξε πολλά άχρηστα αντικείμενα που βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας περιμετρικά των ακτών του Δήμου Ξηρομέρου, τα τοποθέτησαν σε ειδικές ανθεκτικές σακούλες και τα μετέφεραν στο λιμάνι του Αστακού με σκοπό να τα παραλάβουν οι αρμόδιοι για να μεταφερθούν εκεί που πρέπει. Η αποστολή τους τελείωσε αφού ενημέρωσαν τους υπεύθυνους για την περισυλλογή και στην συνεχεία αναχώρησαν για άλλους προορισμούς.

        Η αποκομιδή των αχρήστων αντικειμένων τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας τελείωσε σήμερα (22/7) και στις 13:00 εναπόθεσαν όλο αυτό το υλικό σε ένα τμήμα του λιμανιού με σκοπό οι αρμόδιες αρχές του Δήμου να το μαζέψουν και να το μεταφέρουν στην χωματερή.

      Έως τις 21:00 που γράφω αυτό το σχόλιο καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει(τουλάχιστον έτσι  δείχνουν οι φωτο) για να περισυλλέξουν τα σκουπίδια που #ομορφαίνουν# τον κεντρικό παραλιακό δρόμο μπροστά από τις δέστρες των τουριστικών σκαφών που έχουν αγκυροβολήσει άλλα και απέναντι από τα καταστήματα εστίασης.

          Τουρίστες των σκαφών που έχουν δέσει στο λιμάνι απολαμβάνουν το φαγητό τους έχοντας φόντο τα άχρηστα αντικείμενα. Όλη αυτή τηναπαράδεκτη εικόνα την απολαμβάνουν παράλληλα  και  όσοι αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα πάνω στον παραλιακό δρόμο.

          Οι όγκοι των σκουπιδιών τους υποχρεώνουν να λοξοδρομήσουν για να μην #συγκρουστούν#. 

         Ας ελπίσουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να βραδιάσει, οι υπηρεσίες του Δήμου θα φιλοτιμηθούν  να καθαρίσουν το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του Αστακού ανακουφίζοντας όχι μόνο τους ντόπιους κατοίκους άλλα και τους τουρίστες που επιλέξανε για τόπο προορισμός τους με τα σκάφη τους τον Αστακό.

          Ακόμη μια στρεβλή εικόνα παρουσίας του Δήμου για τον τουρισμό έκανε την εμφάνιση της. Ας δείξουμε τουλάχιστον ότι τα αντανακλαστικά έστω και καθυστερημένα λειτουργούν.


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.