Ροή Αναρτήσεων

Tραγωδία στην Χίο νεκρός νεαρός από πτώση μπασκέτας


Κατέληξε ένας 19χρονος που το βράδυ της Κυριακής καταπλακώθηκε από μπασκέτα, στη Χίο.
Ο νεαρός από το Μαρούσι, Αττικής, έκανε διακοπές στο νησί και έπαιζε μπάσκετ σε γηπεδάκι της περιοχής Δασκαλόπετρα, στο Βροντάδο της Χίου.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η μπασκέτα έφυγε και έπεσε πάνω του.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χίου, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο νεαρός κατέληξε.

Η μπασκέτα, που είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας στερεωμένη στο έδαφος, με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.
Για το περιστατικό συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ενώ η δικογραφία σχηματίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου και θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.
Ο δήμαρχος Χίου οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελία πρωτοδικών του νησιού, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα, την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019.
Ο δήμαρχος Χίου μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα κα Σπυριδούλα Σταυράτη, αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα περιστατικά κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χίου παρουσιάστηκε το προηγούμενο βράδυ αυτοβούλως, αναλαμβάνοντας την ευθύνη στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία είχε αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης και την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.