Ροή Αναρτήσεων

Φίλιππος Σαμαλέκος:Επιστολή προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρη Κατσαούνη

    Φίλιππος Σαμαλέκος   Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου, Λευτέρη Κατσαούνη, 
Κοινοποίηση: 
Δήμαρχος: Γιάννης Τριανταφυλλάκης
Αντιδήμαρχοι: Τζαχρήστας Παναγιώτης, Λαϊνάς Κωνσταντίνος, Γερολυμος Σωτήρης, Παλαιογιάννης Παναγιώτης 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
   Σύμφωνα με δημοσίευμα του MYTIKAS PRESS (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) παρουσιάζεται λίστα διαταγών πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες της τέως δημοτικής αρχής ύψους 628.510,83 €
         Επιπλέον ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών Σωτήρης Γερόλυμος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (18-10-2019) και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ανάφερε περιπτώσεις διαταγών πληρωμής που έγιναν προφορικά και που ο Δήμος τώρα πρέπει να πληρώσει λόγω δικαστικών διαταγών πληρωμής αλλά και δεσμεύσεων λογαριασμών....
       Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι να καλείται τώρα η παρούσα Δημοτική Αρχή να καταβάλει υπέρογκα ποσά για τα οποία δεν φέρει καμία ευθύνη, στερώντας από τους δημότες έργα και δράσεις αλλά και να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις απέναντι τους,  καθώς αφαιρούνται από τον εγκεκριμένο Π/Υ του δήμου ποσά που καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία του Δήμου.  

     Γνωρίζοντας  επίσης  την οικτρή οικονομική κατάσταση του Δήμου καθώς και για να προστατευτεί το Δημόσιο συμφέρον και να εξακριβωθεί η έκταση καθώς και η νομιμότητα αυτών των πράξεων σας παρακαλώ να μεριμνήσετε  για τα ακόλουθα και σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία:
1)-Να συγκεντρωθούν και να μου χορηγηθούν με αναλυτικά στοιχεία όλες οι περιπτώσεις των προφορικών αναθέσεων και να εξεταστεί εάν έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και συγκεκριμένα: 
α)-Να υπάρχει Μελέτη, άρα και Προϋπολογισμός του έργου.
β)-Να υπάρξει δημόσια Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα υπό εκτέλεση έργα.
γ)-Να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο – εργολάβο.
δ)-Να εκτελεστεί το έργο με την Επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
ε)-Να υπάρχει Βεβαίωση των εργασιών και Παραλαβή του έργου από την Τ.Υ του Δήμου ή από την Αρμόδια Επιτροπή παραλαβής έργων, κατά περίπτωση.  

2)-Να μην πληρωθεί κανένα έργο και καμία ανάθεση που στερείται νομιμότητας. Να διερευνηθεί εάν η προηγούμενη δημοτική αρχή εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα για την διευθέτηση των υποθέσεων αυτών, καθώς και την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα  από τη νέα Δημοτική Αρχή για να προστατευτεί ο Δήμος από αυτές τις πρακτικές. 

3)-Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιογια όλες τις υποθέσεις έτσι ώστε να προτείνει και να αποφασίσει μέτρα αντιμετώπισης τους.

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Σαμαλέκος
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.